Connect with us

Αθλητικά

Βασίλης Βούζας: Υψηλά πρότυπα λειτουργίας για τη Μαύρη Θύελλα με προορισμό τη Super League!!

Ανέβηκε

στις

βασίλης βούζας: υψηλά πρότυπα λειτουργίας για τη μαύρη θύελλα με προορισμό τη super league!! 5
Κοινοποιησέ το

«Οι συγκυρίες και η θέση της ομάδας μας επιβάλλουν περισσότερο να δουλεύουμε παρά να μιλάμε» είπε πρώτα απ’ όλα ο νέος προπονητής της Καλαμάτας, Βασίλης Βούζας, που χθες το πρωί είχε συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Μετά την ανάληψη της ομάδας από τη νέα διοίκηση υπό τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, η πρόσληψη του Βασίλη Βούζα και του επιτελείου του ήταν η πρώτη κίνηση τον οποίο εχθές παρουσίασε η ομάδα στα τοπικά ΜΜΕ. Ξεκαθαρίζοντας ότι κυριότερος στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, και η δική της επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο νέος προπονητής αναφέρθηκε στους λόγους που τον έπεισαν να δεχθεί την πρόταση της νέας διοίκησης της οι λόγοι, όπως είπε, είναι δυο: Πρώτον η ιστορία της «Μαύρης Θύελλας» και δεύτερον το πλάνο που του παρουσιάστηκε, το οποίο εναρμονίζεται με τις προσωπικές του απόψεις περί ποδοσφαίρου και λειτουργίας ενός σωματείου σύγχρονα με τα δεδομένα του σύγχρονου αθλητισμού.
«Αποδέχθηκα την πρόταση της διοίκησης για δυο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν διαπίστωσα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής ότι, η ομάδα έχει και ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δυναμική και η κοινωνία της πόλης συμμετέχει ενεργά στην προβολή της και γενικά την στηρίζει.

βασίλης βούζας: υψηλά πρότυπα λειτουργίας για τη μαύρη θύελλα με προορισμό τη super league!! 6

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο από τους ανθρώπους που ανέλαβαν τώρα την ομάδα το οποίο συμβαδίζει κατά πολύ με τις δικές μου φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν και όραμα να βοηθήσουν να επιστρέψει η ομάδα στη θέση που της ανήκει.
Θα δούμε σημαντικές αλλαγές, επιβάλλεται να γίνουν γιατί θεωρώ ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τις “επιταγές” του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να οργανωθεί η ομάδα σε σύγχρονα πρότυπα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε από το μηδέν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να διαπιστώσετε κάποιες αλλαγές τόσο στη λειτουργία όσο και στην οργάνωση που θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της και στον κόσμο της Καλαμάτας και γενικά σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι άνθρωποι που ο πρόεδρος έχει επιλέξει να “τρέξουν” αυτό το πρότζεκτ, διαθέτουν εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτούς είναι και το προπονητικό επιτελείο. Αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι η Καλαμάτα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έχει κυριαρχικό και πρωταγωνιστικό ρόλο και να φθάσει εκεί που η θέση της ανήκει, που είναι στη Super League. Πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή γιατί όπως σας είπα ξεκινάμε από το μηδέν και σε λίγο καιρό η ομάδα θα δουλέψει διαφορετικά και εσείς θα δείτε τις αλλαγές αυτές που θα είναι πολύ σημαντικές. Θέλουμε την υπομονή και συμπαράσταση του κόσμου και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει.»

βασίλης βούζας: υψηλά πρότυπα λειτουργίας για τη μαύρη θύελλα με προορισμό τη super league!! 7

Ένας ακόμα στόχος του νέου κόουτς και βεβαίως της νέας διοίκησης είναι να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Μια δυναμική που στον τελευταίο αγώνα της περασμένης χρονιάς ξεδιπλώθηκε στις κερκίδες του σταδίου του Μεσσηνιακού, αποτελώντας την κινητήριο δύναμη για τους παίκτες… παρότι το αποτέλεσμα τότε δεν τους δικαίωσε. Αυτή η εικόνα ωστόσο είναι η επιθυμητή για την ομάδα, να έχει τον κόσμο της στο πλευρό της και να στηρίζει κάθε της προσπάθεια, ειδικά τώρα που γίνεται ένα νέο ξεκίνημα, πάνω σε βάσεις περισσότερο επαγγελματικές και σύγχρονες που δύναται να αλλάξουν το ρου των γεγονότων για την «Μαύρη Θύελλα» οδηγώντας την σε μια νέα εποχή…
Το νέο κόουτς πλαισίωσαν χθες ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ο Μεσσήνιος παλιός τερματοφύλακας και βοηθός του κ. Βούζα, Παναγιώτης Χριστοφιλέας.
Από τη μεριά του κ. Χριστοφιλέας εξέφρασε τη χαρά του που γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ… Θα προσπαθήσω μαζί με τον κόουτς και τον Σωτήρη και όλο το υπόλοιπο επιτελείο να φθάσει η ομάδα εκεί που πρέπει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο.»
Ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωτήρης Λυμπερόπουλος: «όπως είπε και ο κόουτς έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια για μια νέα αρχή. Βρίσκομαι από πέρυσι στην ομάδα. Στόχος μας είναι να φέρουμε την ομάδα σε καλύτερο επίπεδο κι αυτό χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, υπομονή από εσάς και τον κόσμο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω από την μεριά μου να αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος την ομάδα, να αγαπήσουν περισσότερα τα παιδιά αυτή την προσπάθεια και όλοι μαζί, με συνεργασία, να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.»

ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Πολλάκις στο παρελθόν υπήρξαν νέες φιλόδοξες προσπάθειες οι οποίες ωστόσο δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα και …ξεφούσκωσαν με αποτέλεσμα να αφήσουν ξανά την ομάδα στο σημείο μηδέν!
Ερωτηθείς για την αντίδραση που θα πρέπει να προσμένουν οι φίλαθλοι σε μια τέτοια περίπτωση, ο κ. Βούτσας τόνισε ότι το πλάνο που έχει δημιουργηθεί και του έχει παρουσιαστεί, έχει «στηθεί», με βάσει και την εμπειρία του στα υψηλότερα επίπεδα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, σε σωστές βάσεις και οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση… Πρωταρχικός στόχος, όμως, όπως είπε «είναι η μετάλλαξη της ομάδας, η μεταπήδησή της σε μια ανώτερη κατηγορίας λειτουργίας και οργάνωσης. Θα το δείτε και το καταλάβετε, ότι η ομάδα περνάει σε άλλα επίπεδα. Σίγουρα αυτό προϋποθέτει και το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι οι κινήσεις που γίνονται και το όραμα που έχει ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του είναι να δημιουργήσουν μια ομάδα πρότυπο για την περιοχή και να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του μοντέρνου και σύγχρονου ποδοσφαίρου. Είτε αυτό λέγεται προπονητικά κέντρα είτε αλλαγές, είναι πολλά τα οποία δεν μπορώ να τα πω εγώ, άλλος είναι αρμόδιος. Στο πλάνο που μου παρουσιάστηκε και επειδή έχω εμπειρίες από υψηλότερο επίπεδο, νομίζω ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και θεωρώ θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε.»

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟ

Ήδη, όπως έκανε χθες γνωστό ο κ. Βούζας, έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού και όπως εξήγησε κάθε παίκτης εξετάζεται ξεχωριστά ώστε το τεχνικό επιτελείο να έχει σαφή άποψη, όπως είπε, για το «ποιοι απ’ αυτούς τους παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας και στους καινούργιους στόχους.
Είναι σίγουρο ότι θα έρθουν και καινούργιοι παίκτες οι οποίοι θα έχουν χρονικό ορίζοντα και ικανότητες όχι μόνο να ανταποκριθούν σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο! Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, ελπίζουμε στις επόμενες ημέρες να καταλήξουμε στους παίκτες και να ολοκληρώσουμε το ρόστερ.»

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, λόγω της ρευστότητας των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο τούτη την ώρα, έχει καθοριστεί για τις 22 Ιούλιου και θα ξεκινήσει με εργομετρικές και λοιπές εξετάσεις. Μετέπειτα η ομάδα θα μεταβεί στο Πήλιο το διάστημα 2 με 13 Αυγούστου σε ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα της χώρας.

Σ.Τριάντου

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ