Connect with us

Μεσσηνία

Μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας 11,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας 11,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας 1

Μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας 11,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Η ωρίμανση έργων υγείας που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας έχει επιτευχθεί για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ και βρίσκονται πια ένα βήμα πριν την ένταξη και υλοποίησή τους.

Πρόκειται για ένα μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, κάποια από τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας π/υ 4.500.000€, έργο ενταγμένο στο ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ που κινείται πια σε τροχιά υλοποίησης.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που το συνθέτουν 15 υποέργα και που στόχο έχουν να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενεργειακά στη κατηγορία Β+.

Το δεύτερο μεγάλο έργο που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στα τέλη του Μάρτη, αφορά την προσθήκη ορόφου 1000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000€ που έρχεται να δώσει λύσεις στην χρονίζουσα χωροταξική ασφυξία του ιδρύματος αλλά και να ανοίξει προοπτικές για νέες υπηρεσίες υγείας.

Ο τρίτος άξονας αφορά πρόταση που την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλετε στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ και αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας συνολικού προϋπολογισμού 220.000€.

Ο τέταρτος άξονας ώριμων έργων αφορά τον τομέα της ψυχικής υγείας και περιλαμβάνει την παροχή νέων υπηρεσιών μέσα από την δημιουργία τεσσάρων (4) νέων δομών συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€.

Πρόκειται α) για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο ΚΨΥ (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο) β) λειτουργία κινητής μονάδας για κατ’ οίκον νοσηλεία γ) την δημιουργία ενός οικοτροφείου με 15 ωφελούμενους που θα απευθύνεται σε ασθενείς μέσης ηλικίας μετά την νοσηλεία τους στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και δ) την δημιουργία ενός κέντρου ημέρας.

Οι ανωτέρω δομές ψυχικές υγείας πέρα από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν θα δημιουργήσουν 35 νέες θέσεις εργασίας που μετά την λήξη του προγράμματος οι συμβάσεις των εργαζομένων μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ώριμη πρόταση για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας

Μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας 11,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας 2

Τέλος για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας υπάρχει ώριμη πρόταση που θα υποβληθεί τέλη Φλεβάρη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 300.000€.
Ανακεφαλαιωτικά λοιπόν τα έργα που είναι ενταγμένα ή υπό ένταξη στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι τα παρακάτω:

 Προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ και αναδιαρρύθμιση των ΤΕΠ στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας , π/υ 3.800.000€

 Ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, π/υ 4.500.000€

 Εξοπλισμός Πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, π/υ 220.000€

 Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας 300.000€

 Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο

 Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για κατ’ οίκον νοσηλεία

 Δημιουργία οικοτροφείου για 15 ωφελούμενους

 Δημιουργία Κέντρου Ημέρας

Γιώργος Μπέζος «Δεν θα αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο.»

«Μέσα από συστηματική δουλειά μαζί με τους συνεργάτες μου όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε και ωριμάσαμε προτάσεις που αφορούν σημαντικά έργα υγείας για τις 2 Νοσηλευτικές μας Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια συλλογική δουλειά με αρκετά έργα και υποέργα που με βάση το σχεδιασμό μας ευελπιστούμε μέχρι τα τέλη του Μάρτη να έχουν ενταχθεί όλα.

Από κει και μετά πρέπει να ξεκινήσουμε στην κυριολεξία έναν αγώνα δρόμου ταχύτητας ώστε να προλάβουμε να υλοποιηθούν όλα αυτά, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.Πρόκειται πραγματικά για ένα μεγάλο στοίχημα που δεν επιτρέπει ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη.» είπε με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος για να δηλώσει χαρακτηριστικά: « Έχουμε όμως την εμπειρία και την γνώση από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους αλλά κυρίως έχουμε την βούληση να μην αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα τα καταφέρουμε»

Μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας 11,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 13

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 14

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 15

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 16

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 17

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 18

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 19

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 20

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 21

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 22

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ