Connect with us

Μεσσηνία

Διπλή βράβευση για το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών

Ανέβηκε

στις

διπλή βράβευση για το σύλλογο φιλοπρόοδων φιλιατρών 7
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Διπλή βράβευση για το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών

Το θεσμό της βράβευσης Συλλόγων εφάρμοσε για πρώτη φορά η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας στο πλαίσιο της κοπής πρωτοχρονιάτικη πίτας που έγινε προ ημερών στην Αθήνα στο HOTEL STANLEY. Στη φετινή εκδήλωση η Ομοσπονδία επέλεξε να βραβεύσει το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών τιμώντας την 93χρονη διαδρομή του.

Για την 93 ιστορική διαδρομή του Συλλόγου Φιλοπροόδων μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο καθηγητής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας και ο πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος. Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε τη δωρεά ενός κλασσικού πιάνου για συναυλιακές δραστηριότητες και ρεσιτάλ πιάνου από το Ωδείο Αθηνών. Ενός πιάνου με ιστορική αξία αφού σε αυτό έχουν παίξει και διδάξει διακεκριμένες ιστορικές προσωπικότητες.

«Βραβεύετε το έργο μιας ολόκληρης κοινωνίας»

διπλή βράβευση για το σύλλογο φιλοπρόοδων φιλιατρών 8

Πριν την παραλαβή της πλακέτας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Λούτο για την τιμή της βράβευσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη είπε: «Απόψε επιβραβεύετε τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων που για 93 χρόνια παρέμειναν αφοσιωμένοι στο όραμα των ιδρυτών του Συλλόγου, εμπνεύστηκαν από τις άοκνες προσπάθειες όσων τον υπηρέτησαν στο παρελθόν και παρέμειναν αφοσιωμένοι, ακούραστοι και ανιδιοτελείς εργάτες στην επιθυμία και στο στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες στον τόπο που ζουν. ο πιο σημαντικότερο μέρος των δράσεων μας είναι αυτό που έχει να κάνει με τα παιδιά. Είναι μια συνειδητή προτεραιότητα γιατί ζούμε σε μια πόλη που τα παιδιά της έχουν λιγότερες ευκαιρίες για εμπειρίες και ακόμα λιγότερες δυνατότητες για έκφραση.

διπλή βράβευση για το σύλλογο φιλοπρόοδων φιλιατρών 9Με τεράστια επιμονή και κόπο προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του χώρου, όργανα, στολές, δασκάλους. Και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο γιατί δεν υπάρχει μια σταθερή πηγή χρηματοδότησης. Η ίδια η λειτουργία και η ύπαρξη του Συλλόγου δεν είναι δεδομένη αλλά παραμένει ένας διαρκής αγώνας.

Για μας δεν υπάρχει εργασία που δεν μπορούμε να κάνουμε για να λειτουργήσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν στιγμές που γονατίσαμε από κούραση, ότι δεν απογοητευτήκαμε και είπαμε μέχρι εδώ ήταν. Αρκούσε όμως το βλέμμα της ικανοποίησης ενός παιδιού που παίζει μουσική, τα πρώτα βήματα ενός εξάχρονου στο χορό, μια επιτυχημένη εκδήλωση ή η σκέψη του πόσο έχουν κοπιάσει όλοι οι προηγούμενοι στα Δ.Σ. για να πούμε «δε γίνεται, δεν έχουμε δικαίωμα να τα παρατήσουμε. Αυτός ο Σύλλογος είναι ένα χρέος που δεν εξοφλείται.

Αυτό βραβεύετε απόψε κ. πρόεδρε περήφανους και ταπεινούς εργάτες κι ένα έργο που είναι έργο μιας ολόκληρης κοινωνίας, τιμημένο από την Ακαδημία Αθηνών, ευλογημένο από την εκκλησία που φροντίζουμε, ένα έργο που πρέπει να έχει ένα πλούσιο παρελθόν, ένα δημιουργικό παρόν κι ένα μέλλον, χρήσιμο και απαραίτητο που όλοι μας πρέπει να συνεργαστούμε για να το έχει».

διπλή βράβευση για το σύλλογο φιλοπρόοδων φιλιατρών 10

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο σύμβουλος Άγγελος Χρονάς. Παραβρέθηκαν επίσης ο καθηγητής Αρχαιολογίας Μανώλης Κορρές, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαράλος, ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παναγιώτης Μπαζίγος, ο ιδρυτής του Μουσείου Ηλιόπουλου Αντώνης Ηλιόπουλος, ο λογοτέχνης Στάθης Παρασκευόπουλος, πολλοί πρόεδροι και μέλη συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., και τον επί σειρά ετών πρώην πρόεδρο Χαράλαμπο Παγάνη. Επίσης η φιλαρμονική του Συλλόγου έδωσε συναυλία και δύο χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδιών χόρεψαν χορούς της Μεσσηνίας και της Κύθνου.

Η δεύτερη βράβευση του Συλλόγου έγινε από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών στις 26 Ιανουαρίου στην εκδήλωση της «Κοπής της Πρωτοχρονιάτικη Πίτας» του στο κέντρο «Ο Γρηγόρης» στην Αγία Κυριακή.

Διπλή βράβευση για το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ