Πέμπτη , 20 Φεβρουαρίου 2020

Με αέρα νικητή πέρασε ο Τατούλης και από την Καλαμάτα!

Sharing is caring!

Πέτρος Τατούλης από Καλαμάτα

ΜΕ ΑΕΡΑ νίκης ο Πέτρος Τατούλης «καθάρισε» και το προεκλογικό εκτός έδρας ντέρμπι χθες βράδυ, μιλώντας σε ασυνήθιστα μεγάλη για περιφερειακές εκλογές συγκέντρωση στην Καλαμάτα, την ώρα που ο βασικός αντίπαλός του Παναγιώτης Νίκας, δεν… τόλμησε να οργανώσει προεκλογική συγκέντρωση στην έδρα του, την οποία, όπως είναι φυσικό, θεωρεί προνομιακό του χώρο!

Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι διαφορετική, αφού ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης φαίνεται να έχει το… πάνω χέρι και στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις του προεκλογικού αγώνα, τόσο με την αποτύπωση αναγνωρίσιμων στελεχών στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου», όσο και την κυριαρχική παρουσία του στο νομό και κατά την προεκλογική περίοδο, με προτάσεις, θέσεις και προγραμματικό λόγο, που απουσίασε παντελώς από τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εξαντλήθηκε σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Τατούλη και αόριστα επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για το… γύρισμα σελίδας και την καλύτερη τύχη που αξίζουν οι τόποι της Πελοποννήσου χωρίς όμως να ακουστεί καμιά συγκεκριμένη πρόταση!

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Χθες βράδυ, ο κ. Τατούλης, έκανε απολογισμό του έργου της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, μιλώντας με αριθμούς, μίλησε για το όραμά του, άσκησε σκληρή κριτική σε ανθυποψηφίους του, ενώ εστίασε στην πόλωση που επιχειρείται σε πολιτικό επίπεδο με πρωταγωνιστές, τα κόμματα, τονίζοντας πως για τον ίδιο, πάνω και πρώτα απ’ όλα, είναι η Πελοπόννησος. «Και τους το φωνάζουμε όλες και όλοι μαζί. Ελληνίδες και Έλληνες. Μεσσήνιες και Μεσσήνιοι.  Σε πείσμα όλων εκείνων που προσπάθησαν να μας διχάσουν. Που μας είπαν ότι πρέπει να μπούμε πάλι στα κομματικά χαρακώματα. Να ξαναχτίσουμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Στην ιστορία όμως αυτού του τόπου, ο διχασμός έφερε μόνο δεινά. Και τον διχασμό τον γέννησαν, όσοι επεδίωξαν να υπηρετήσουν τα μικρά και ιδιοτελή τους συμφέροντα. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις.

Να μιλήσουμε για τους πολλούς. Να εκφράσουμε μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλον τον χώρο του κέντρου. Να φέρουμε μαζί όλους εσάς, ανεξάρτητα από την κομματική σας ταυτότητα, ανεξάρτητα από την ιδεολογική σας κατεύθυνση. Εδώ, δεν υπάρχουν ταμπέλες. Oύτε σημαίες κομμάτων», είπε ο Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας πως στόχος του είναι να ανέβει η Πελοπόννησος ψηλότερα και κάλεσε όλους και ειδικά τους νέους, χωρίς αποκλεισμούς σε ένα προσκλητήριο μάχης. «Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Από αυτήν την μάχη δεν περισσεύει ούτε ένας. Σας καλώ σήμερα να γίνετε όλοι εσείς, οι φορείς της αλλαγής, οι φορείς του νέου, του σύγχρονου, για να μείνει η Πελοπόννησος στο δρόμο της ευημερίας των πολιτών, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της συναίνεσης και της πολιτικής μας καινοτομίας. Διαδώστε το μήνυμα.

Η Πελοπόννησος  έχει γυρίσει σελίδα. Η Πελοπόννησος ανήκει στους πολίτες της. Σε εσάς. Που στηρίξατε την πατρίδα στην πλάτη σας, στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας. Σε εσάς. Τους ελευθερόφρονες Μεσσήνιους. Σε εσάς και τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό μας. Σε εσάς, που είστε η μόνη, η πιο ισχυρή, η πιο διαχρονική μου δύναμη. Εσείς που είστε το δικό μου χρίσμα, το μόνο χρίσμα που είχα ποτέ ανάγκη», σημείωσε με νόημα ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναδεικνύοντας το πολιτικό πρόσημο της κρίσιμης αυτής, αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, περιγράφοντας ανάγλυφα, την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα στον καιρό της εδραιωμένης κρίσης και μιλώντας λεπτομερώς για την Ευρώπη και την πρόθεσή του, να είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ισότιμη ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες των χωρών της.

Πέτρος Τατούλης - Ντίνα Νικολάκου
Πέτρος Τατούλης – Ντίνα Νικολάκου
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ… ΕΧΘΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

«Οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία ξεκινούν με ανατροπές. Από χαμηλά. Από την βάση. Από τα μικρότερα κύτταρα της κοινωνίας και της πολιτικής της οργάνωσης. Οι αλλαγές, που γίνονται βήμα- βήμα. Και χτίζονται πέτρα την πέτρα. Για το δυνάμωμα ενός τέτοιου κυττάρου, που θα έχει την δική του φωνή και την δική του διαδρομή, δεσμεύτηκα ενώπιον σας, πριν από εννέα χρόνια όταν σας κάλεσα να χτίσουμε μαζί την Νέα Πελοπόννησο. Μια ισχυρή Περιφέρεια, ισότιμη ανάμεσα στις περιφέρειες της Ευρώπης. Με την δική της ταυτότητα. Με τη δική της τοπική οικονομία.  Ανεξάρτητη από βαρίδια.

Που θα στέκεται δίπλα στην κάθε εξουσία. Αλλά και απέναντι , όταν αυτό επιτάσσει το πελοποννησιακό συμφέρον. Το κεντρικό κράτος, το πολιτικό σύστημα στάθηκε πάντα φοβικό απέναντι στις μεγάλες αλλαγές. Δυσκολεύεται, θα έλεγα αρνείται,  να παραχωρεί κομμάτι δικής του εξουσίας στους πολίτες. Φάνηκε και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, που παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε, ζητήματα όπως η οικονομική αυτοτέλεια των περιφερειών και η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας τους απέναντι στις κεντρικές κυβερνήσεις, μετατέθηκαν ως συζήτηση για το μέλλον. Είναι όμως σήμερα αυτή η ώρα. Ο κάθε τόπος να πάρει στα χέρια του την δική του τύχη και να γράψει την δική του νέα ιστορία. Αυτήν την ιστορία της Νέας Πελοποννήσου γράφουμε σήμερα μαζί.

Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης: Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική συνεννόηση ή θα αφήσουμε τους σαμποτέρ της δημοκρατίας να επιβάλουν τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιο εύθραυστο και ξένο δεκανίκι;», διερωτήθηκε ο κ. Τατούλης και προχώρησε με ακόμη πιο… καθαρές αιχμές!

ΟΙ ΜΕΣΣΙΕΣ, Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΙΧΜΕΣ!

«Στην Πελοπόννησο δεν περιμένουμε πια κανένα Μεσσία. Κανένα Μεσσία να μας σώσει. Το σχέδιο μας, τα όσα πετύχαμε , μας δίνουν την μεγάλη σιγουριά  για τα επόμενα βήματα. Κυρίως όμως τα λέω αυτά, γιατί εσείς μου δίνετε τη δύναμη. Γιατί εσείς έχετε τη δύναμη.  Εσείς είστε ο Μεσσίας για την Πελοπόννησο! Οι ελεύθεροι, οι σκεπτόμενοι, οι δημιουργικοί πολίτες. Αυτές οι δικές σας ιδέες. Η περήφανη στάση του αγωνιστή που κρατάτε στην ζωή. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Ο ειλικρινής. Ανιδιοτελής πατριωτισμός που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Και εδώ στην Μεσσηνία, ο πατριωτισμός έρχεται από την βαθιά ιστορία. Δεν είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο περίεργο γονίδιο, όπως με υφέρποντα σωβινισμό κάποιοι ομολόγησαν. Δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα.  Αλλά μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Μέσα από τον κόπο των προγόνων. Μέσα από την αντοχή των σημερινών. Και μέσα από τα όνειρα των νέων, που θέλουν να μείνουν και να παλέψουν , δίπλα μας, σε αυτήν εδώ την ευλογημένη γη. Και αυτό θα το καταφέρουμε. Αυτό σας το υπόσχομαι. Βάζοντας το χέρι στην καρδιά. Και κοιτώντας σας, όπως πάντοτε, καθαρά στα μάτια. Πάνω από τα κόμματα, είναι η πατρίδα. Και η δική μας η πατρίδα είναι η Πελοπόννησος. Αλλάζουμε την Πελοπόννησο. Αλλάζουμε την Ελλάδα. Αξίζουμε μια καλύτερη Ευρώπη», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης που συνέχισε με έναν πλήρη απολογισμό.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ…

«Συστήσαμε ξανά την Πελοπόννησο στον κόσμο. Και ο κόσμος ανακάλυψε την Μυθική Πελοπόννησο, την μυθική Μεσσηνία. Η Καλαμάτα έγινε η πύλη της Πελοποννήσου στην Ευρώπη. Και το αεροδρόμιο της, διάδρομος να προσγειωθούν οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά. Συνεργαστήκαμε με όλους τους παραγωγικούς φορείς. Φέραμε διεθνείς διακρίσεις για τον «Αερολιμένα Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ως ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα αεροδρόμια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επενδύσαμε σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, εκατομμυρίων ευρώ, για την προσέλκυση αυτών των εταιρειών. Φέραμε κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις στην Μεσσηνία, που η χώρα, αν και είχε διεκδικήσει, ποτέ δεν είχε κερδίσει στο παρελθόν. Δημιουργήσαμε πλούτο και νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία . Κατά 100 εκατομμύρια ευρώ αυξήσαμε τα έσοδα από τον τουρισμό  το 2018 , δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πελοπόννησος σημειώνει  την χαμηλότερη ανεργία ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες, μετά την Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά, επτά μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της χώρας.  Βγάλαμε τους παραγωγούς μας στις διεθνείς αγορές, εκεί που δεν μπορούσαν ποτέ να βρεθούν με τις δικές τους δυνάμεις. Και τοποθετήσαμε τα προϊόντα τους στα πιο ψηλά ράφια της αγροδιατροφής. Μειώσαμε το κόστος της παραγωγής με σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα. Και χρηματοδοτήσαμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας την καινοτομία και την τυποποίηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκε στην τρίτη θέση το 2018 ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ενώ ήταν τρίτη από το τέλος στα τέλη του 2011. Οι εξαγωγές μας ξεπέρασαν τα 640 εκατ.ευρώ. Πληρώσαμε τα δικαιώματα για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις , όπως το Ironman , και κλείσαμε συμβόλαιο και για τα δύο επόμενα έτη. Δημιουργούμε το μεγαλύτερο δίκτυο μονοπατιών στην Ευρώπη, μήκους 1500 χιλ., που θα ενώσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Πελοποννήσου και θα δημιουργήσει κι άλλο ένα όπλο εξωστρέφειας για την Μυθική Πελοπόννησο. Το δίκτυο καταδυτικών πάρκων ήδη είναι σε εξέλιξη και τα αναρριχητικά μας πεδία εξελίσσονται στο ισχυρό μας χαρτί  τονώνοντας την τοπική οικονομία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», ανέφερε ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, που έκανε μια… στάση και στους ορκισμένους εχθρούς του.

ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ… ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Σε αυτόν τον αγώνα συναντήσαμε σθεναρές αντιστάσεις. Συναντήσαμε ορκισμένους εχθρούς. Όχι εχθρούς δικούς μας. Αλλά εχθρούς της Πελοποννήσου. Της Μεσσηνίας. Εχθρούς της προόδου. Κάποιους λίγους, που ό,τι δεν ελέγχουν και δεν τους αποφέρει οφέλη, το σνομπάρουν και το πολεμάνε. Κάποιους λίγους, που ό,τι δεν αντιλαμβάνονται, το ειρωνεύονται και το αποστρέφονται. Κάποιους λίγους, που με λαϊκισμό, προπαγάνδα και fake news, νομίζουν ότι μπορούν να ντύσουν την Πελοπόννησο με την δική τους μιζέρια. Να επιβάλουν το δικό τους μοντέλο στον δημόσιο διάλογο του μηδενισμού και του τίποτα. Αυτούς που επιδιώκουν να μικρύνουν την Πελοπόννησο για να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Σ’ αυτούς. Σήμερα. Εδώ από την Καλαμάτα έχω να πω δυο μόνο κουβέντες. Όχι αυτά εδώ στην Πελοπόννησο. Και ακόμη πιο  δυνατά. Αυτά ως εδώ. Σήμερα, στο τέλος πια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου, όπου κανείς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει αρθρώσει ούτε μια κουβέντα προγραμματικού λόγου. Σήμερα, που οι πέντε επικεφαλίδες που βάλανε σε ένα δίπτυχο φανερώνει την μεγάλη τους φτώχια και το πόσο υποτιμούν τους Πελοποννήσιους. Σήμερα, που δεν μας εξήγησαν ποιο είναι τελικά το δικό τους διακύβευμα, πέρα από την προσδοκία τους να μοιράσουν την Πελοπόννησο ως λάφυρο. Σήμερα, που δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να γεμίσουν το ψεύτικο και αδειανό κουστούμι των πετυχημένων που κάποιοι άλλοι τους φόρεσαν.

Τους λέω ξεκάθαρα. Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Και κάτι προσωπικό. Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά και θρασύδειλη τους εμπάθεια, να θίγουν τα παιδιά μου, τη σύζυγο μου και την οικογένεια μου. Γιατί γνωρίζω καλά από πού ξεκίνησα. Και πού ζω. Και πώς πορεύομαι. Εμείς έχουμε επιλέξει να ζούμε στην Πελοπόννησο. Και να αγωνιζόμαστε για τη Νέα Πελοπόννησο. Μόνο μαζί σας, μαζί με τους πολίτες. Εσείς είστε η δική μου δύναμη. Και από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί», δήλωσε εμφατικά ο περιφερειάρχης που συνέχισε απαντώντας στους παλιούς, νέους και ευκαιριακούς, όπως τους χαρακτήρισε, επικριτές με έργα, σε όσα τον κατηγορήσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Είναι  οι ίδιοι βέβαια που αρνούνται να μας πουν  καθαρά ποια θα είναι τα δικά τους μεγάλα και τα δικά τους μικρά. Κι αυτό γιατί δεν έχουν τίποτα από τα δύο. Εμείς είμαστε υπερήφανοι. Για το έργο μας. Για το έργο, που δεν φέρει το δικό μου όνομα, αλλά έχει το δικό σας πρόσωπο. Για το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής, που εκτελέστηκε ποτέ στην Πελοπόννησο. Ένα πρόγραμμα που υπερέβη τα 2 δις ευρώ, πόροι που δεν είχαν εξασφαλιστεί ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια της περασμένης τριακονταετίας. Στην Μεσσηνία επενδύθηκαν πάνω από 380 εκατ., που χρηματοδοτούν περισσότερα από 270 έργα. Δίκτυα αποχέτευσης στην Πύλο, το Πεταλίδι, τη Μάνη, την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα, το Κοπανάκι, τη Μεθώνη. Έργα ύδρευσης σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας. Σχολεία στα Φιλιατρά, την Πύλο, πέντε σχολειά στην Καλαμάτα, στους Γαργαλιάνους. Έργα σε μονάδες υγείας στη Μεσσήνη, το Πεταλίδι, τη Μεθώνη, το Βλαχόπουλο, την Κυπαρισσία, την Πύλο, τον Άγιο Νικόλαο, και έργα που άγγιξαν τα επτάμιση εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.  Έργα προστασίας και ανάπλασης των ακτών στη Δυτική Μάνη , και στο Αρχοντικό- Παλιόχωρα- Κιτριές. Λιμνοδεξαμενές στην Πολιανή, τον Ταύγετο, στο Σελλά, και έξι υδατοδεξαμενές στην Μεσσηνία. Έργα πολιτισμού , όπως το στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορα, οι εργασίες στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα και τον Ιερό Ναό Σωτήρος στην Τριφυλλία, η αποκατάσταση του καθολικού της Παναγίας Γριβιτσιάνης, η ανάδειξη του κάστρου Μιλα, ο πύργος της Ανδρούσας, η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστιανούπολης, ο πύργος των Τρουπάκηδων στην Καρδαμύλη, ο πύργος Δουράκη στην Καστανιά, η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Μεσορούγα, του Αγίου Νικολάου στην Πλάτσα, της Αγίας Σοφίας στην Λαγγάδα, της Ζωοδόχου Πηγής στην Σαμαρίνα, της Ανάληψης στα Φιλιατρά. Έργα λιμενικών υποδομών: το νέο λιμάνι της Κορώνης σχεδόν ολοκληρώνεται και η κατασκευή μιας σύγχρονης μαρίνας είναι ώριμη μελετητικά και θα πάρει το δρόμο της δημοπράτησης ως έργο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Συμφέροντος. Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας πέρα των κύριων κατασκευών  που ολοκληρώθηκαν σήμερα εκτελείται έργο αποκατάστασης, ύψους δυο εκατ. ευρώ. Στους οδικούς άξονες τώρα. Το Γαργαλιανοι Ρωμανός ολοκληρώθηκε με συνολικό  κόστος που πλησίασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το Τζάνε – Καλαμάκι ολοκληρώνεται , ενώ η ακρόπολη του Πεταλιδίου που ήρθε στο φως και προκάλεσε καθυστερήσεις έχει μεταφερθεί με την φροντίδα της εφορείας Αρχαιοτήτων, για να επανατοποθετηθεί στην συνέχεια στην ίδια θέση μετά την υπογειοποίηση του δρόμου. H είσοδος της Κορώνης, ο κόμβος του αεροδρομίου, και συντηρήσεις σε όλους τους άξονες, που άγγιξαν τα 100 εκατ.», δήλωσε συνεχίζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής στη Μεσσηνία, ο Πέτρος Τατούλης, που απηύθυνε κάλεσμα στήριξης σε όλους.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

«Σας καλώ σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, να πούμε όχι στην τοξική δημαγωγία . Όχι  στη διάχυτη υποκρισία. Όχι στον λαϊκισμό. Όχι στον σκοταδισμό. Όχι στην μετριότητα. Και να φωνάξουμε δυνατά. Όχι αυτά εδώ. Και ως εδώ αυτά. Σε λίγες ώρες από σήμερα η απάντηση των Μεσσήνιων, των Κορίνθιων, των Αρκάδων, των Λακώνων και των Αργολιδέων θα είναι ηχηρή. Και θα είναι μια απάντηση Πελοποννησιακή, γιατί σήμερα, το έργο μας, ως εγγύηση για το έργο που έρχεται, μου δίνει την απόλυτη σιγουριά να σταθώ μπροστά σας και με περηφάνια να πω ότι είμαι τόσο Μεσσήνιος όσο εσείς.

Κι εσείς είστε τόσο Αρκάδες όσο κι εγώ. Εμάς μας ενώνει η Πελοπόννησος. Και είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον Πελοποννησιακό αγώνα. Απευθύνομαι στην πλατιά πλειοψηφία των πολιτών της Πελοποννήσου. Όλων των πολιτών.  Στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Σε όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα. Στους νέους και τις νέες μας που επιμένουν να θέλουν να ζήσουν εδώ και να εργαστούν με αξιοπρέπεια.

Σε όλους αυτούς δηλαδή,  που αντιλαμβάνονται τον ρόλο και νοιώθουν την ανάγκη μιας περιφερειακής επενδυτικής τράπεζας στην Πελοπόννησο, αυτήν που υλοποιούμε, ως μοχλό πραγματικής ανάπτυξης για την τοπική μας οικονομία. Σε εκείνους που αντιλαμβάνονται, ότι οι διεθνείς σχέσεις  είναι που φέρνουν τις επενδύσεις, όπως το ελληνοκινεζικό βιοτεχνολογικό πάρκο που σχεδιάζουμε με τους εταίρους μας. Σε εκείνους τέλος, που ξέρουν ότι η Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσει στην σκακιέρα των ενεργειακών ζητημάτων και απαιτούν τα οφέλη από την αξιοποίηση να διαχυθούν σε όλες τις οικογένειες και να μην διαμοιραστούν σε κάποια σκοτεινά γραφεία, πίσω από κλειστές πόρτες. Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου. Προοδευτικούς, συντηρητικούς  και αχρωματιστούς.

Πολίτες με βαθιά  δημοκρατικά αντανακλαστικά και κοινωνική συνείδηση. Και σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία. Ένα δημιουργικό κίνημα. Που θα ακουστεί σε κάθε γωνιά  της πατρίδας. Αυτήν την Κυριακή. Από την Μεσσηνία. Από την Καλαμάτα. Τη γη των μεγάλων αγώνων και των πολιτικών πρωτοβουλιών της υπέρβασης», τόνισε με τον ιδιαίτερο λόγο του ο Πέτρος Τατούλης που έκλεισε με τον πλέον επίκαιρο τρόπο, με αναφορές στα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ  Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ…ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!

«Οι δρόμοι που επιλέξαμε να βαδίσουμε δεν ήταν εύκολοι. Τους περπατήσαμε όμως μαζί. Το 2010 σας υποσχέθηκα ότι η Πελοπόννησος θα γινόταν από ουραγός στα ζητήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, μια σύγχρονη περιφέρεια αειφορίας. Ανοικτές χωματερές, παράνομες μεταφορές , αναθέσεις ύψους εκατ. ευρώ σε εργολάβους, μαύρο χρήμα, η δημόσια υγεία σε κίνδυνο και μια Πελοπόννησος που βρισκόταν στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για τα στοιβαγμένα απορρίμματα στα κέντρα των πόλεων. Υποθέσεις στα δικαστήρια, τα σκουπίδια της Καλαμάτας θαμμένα στο δάσος της Φολόης, οι ευθύνες από τους Δήμους στις κυβερνήσεις και αντίστροφα. Και οι τοπικές κοινωνίες… έρμαιο στα χέρια επιτηδείων που πλούτιζαν για χρόνια από την κατάσταση. Είναι γνωστές αυτές οι ιστορίες στην Καλαμάτα. Αυτήν την ευθύνη να ξεπεραστεί το διαχρονικό αδιέξοδο αποφασίσαμε τότε να αναλάβουμε.

Επιλέξαμε τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)ως χρηματοδοτικό εργαλείο. Καινοτομήσαμε με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Επιλέξαμε την ιδιωτική χωροθέτηση προκειμένου να μην κολλήσει η διαδικασία στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του κράτους. Και το 2013 είχαμε προσωρινό ανάδοχο. υπουργοί της συγκυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν κατά την τελετή της κήρυξης στο πλευρό μας χαρακτηρίζοντας το έργο μας ως επιτομή της χρηστής διοίκησης και ένα έργο πρότυπο αειφορίας. Και μετά έρχεται ο πειραματισμός του υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιρώνη. Κλείνει το μάτι στους δημάρχους. Υπόσχεται λεφτά με το τσουβάλι.

Το έργο παγώνει και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο από το 2015, μένει στο συρτάρι. Τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, η Πελοπόννησος βουλιάζει από σκουπίδια και η παρανομία βγαίνει πάλι στο φως. Μετά τις αποτυχίες, αλλάζει ο υπουργός και τον Ιούνιο του 2018 υπογράφεται η σύμβαση. Με την σημερινή κυβέρνηση να χαρακτηρίζει το έργο, ως έργο εθνικής σημασίας. Σήμερα, τα έργα έχουν ξεκινήσει. Μια επένδυση 168 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας ανοίγουν. Ενώ μια πράσινη οικονομία έρχεται να ενισχύσει το τουριστικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα της Πελοποννήσου. Για αυτό μας το έργο είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.

Για την αντοχή μας. Και την επιμονή μας. Γιατί άλλη Μαραθόλακκα στην Πελοπόννησο δεν θα υπάρξει ξανά. Και αυτό σας το εγγυώμαι προσωπικά. Είναι η τελευταία χωματερή, η τελευταία ντροπή. Για την Πελοπόννησο και τους Πελοποννήσιους», επεσήμανε ο κ. Τατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, καλώντας τους –ειδικά τους νέους και πάλι-  να πάρουν το μέλλον τους, στα χέρια τους, με την πλέον σωστή επιλογή. «Αποφασίστε εσείς  για το μέλλον του τόπου σας, που φιλοξενεί τα όνειρα τα δικά σας. Μπείτε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα για την Νέα Πελοπόννησο.  Και θα το πω και πάλι. Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Και σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει ούτε ένας. Σας ζητώ προσωπικά. Στον καθένα ξεχωριστά από εσάς. Αυτήν την μάχη να την πάρετε προσωπικά.

Να την πάρετε επάνω σας. Να δώσετε μια ακόμη ανάσα. Μια ακόμη δύναμη. Μια ακόμη θετική ψήφο για την Πελοπόννησο. Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας. Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά… Ελεύθεροι από δεσμεύσεις και ανεξάρτητοι από εξαρτήσεις ! Με τις δικές μας, τις δικές σας, ανεξάντλητες δυνάμεις. Ελάτε όλοι μαζί, να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο. Να συνεχίσουμε μπροστά. Να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι εμείς έχουμε αλλάξει και από την Πελοπόννησο, όπως πάντα -εδώ και αιώνες- αλλάζει η χώρα.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΣΑΣ…

Το βράδυ της 26ης  Μαΐου, ο χάρτης της Πελοποννήσου θα έχει τα χρώματα του δικού σας χαμόγελου. Των δικών σας παιδιών. Των δικών σας γονιών. Ελάτε όλοι μαζί για μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή της συμμετοχής. Μια γιορτή της αλληλεγγύης. Μια γιορτή της Δημοκρατίας. Σήμερα αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον της Μεσσηνίας. Για να γίνει η μάχη γιορτή. Και ο αγώνας νίκη. Ελάτε να ζήσουμε μαζί τη νίκη για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο», είπε ο Πέτρος Τατούλης που εξέφρασε καταληκτικά την πεποίθηση για μεγάλη νίκη, από την πρώτη Κυριακή!

 

Δες και αυτό

Μπούζα: Απορρίπτουμε συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο .

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ Προθύμως η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου  που επί 9 …

shares