Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 1

Μαρία Οικονομάκου

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» κα Μαρία Οικονομάκου, σε ομιλία της στην αίθουσα Α49, μια εβδομάδα πριν της δημοτικές εκλογές, θέλησε να κάνει ένα μίνι απολογισμό της ως τώρα προεκλογικής περιόδου λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν προσπαθήσαμε να εμφανιστούμε σαν κάτι άλλο πέρα απ’ αυτό που είμαστε και δεν καταφύγαμε στην πλάνη των υποσχέσεων και των ψεύτικων δημοσκοπικών βεγγαλικών»

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 2

Σήμερα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα της πρώτης κάλπης, είμαστε σε θέση να αποτιμήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας και να αξιολογήσουμε τη γενικότερη κατάσταση. Μπορεί ο πρώτος κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών να κλείνει στις 26 Μαΐου, για το συνδυασμό μας, όμως, το τέρμα του δρόμου είναι η επόμενη Κυριακή, με την ανάδειξη τής επικεφαλής του στη θέση της νέας Δημάρχου, της πρώτης γυναίκας Δημάρχου στο τιμόνι της Καλαμάτας.

Μαρία Οικονομάκου Γιάννης Μπαλόπουλος

Μαρία Οικονομάκου Γιάννης Μπαλόπουλος

Σ’ αυτή την προσπάθεια γνωρίσαμε την αποδοχή του κόσμου και νιώσαμε την αγάπη του, ολόθερμη και ανυπόκριτη. Ακούσαμε τις σκέψεις του και καταγράψαμε τις προτάσεις του. Καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας με γνώμονα τις ανάγκες του. Εξαγγείλαμε έργα που υπηρετούν το δημότη και όχι τις εργολαβίες. Για μας, ο δημότης είναι το κέντρο της αναφοράς μας και το μέτρο της πολιτικής μας. Εξάλλου, πόλη χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει. Αυτή η βαθιά συναίσθησή μας ότι οφείλουμε στους πολίτες, χαρακτηρίζει τη στάση μας και διαπνέει τις δεσμεύσεις μας.

Η Μαρία Οικονομάκου παίρνει το καλύτερο δώρο ΣΗΜΕΡΑ από τον Παναγιώτη

Η Μαρία Οικονομάκου παίρνει το καλύτερο δώρο ΣΗΜΕΡΑ από τον Παναγιώτη

Αισθάνομαι τη βαθιά ικανοποίηση ότι πολλά απ’ όσα σαν συνδυασμός πρωτοείπαμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, υιοθετήθηκαν στη συνέχεια και από άλλους συνυποψηφίους μας. Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν ωραιοποιήσαμε καταστάσεις και δεν καταφύγαμε σε μεθόδους εντυπωσιασμού. Αναφερθήκαμε σ’ αυτά που είναι εφικτό να γίνουν και δεν ακροβατήσαμε στα σύννεφα των ανούσιων διακηρύξεων. Δεν προσπαθήσαμε να εμφανιστούμε σαν κάτι άλλο πέρα απ’ αυτό που είμαστε και δεν καταφύγαμε στην πλάνη των υποσχέσεων και των ψεύτικων δημοσκοπικών βεγγαλικών. Δεν κρύψαμε, ούτε απαρνηθήκαμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, και δεν διαχωρίσαμε τους συμπολίτες μας ανάλογα μ’ αυτές. Αυτή είναι η αξιοπιστία μας, αυτή είναι η εντιμότητά μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στο κόσμο της Καλαμάτας.

Η Μαρία Οικονομάκου με την αδελφή της Κατερίνα Οικονομάκου

Η Μαρία Οικονομάκου με την αδελφή της Κατερίνα Οικονομάκου

Με απόλυτη υπευθυνότητα διαπιστώνουμε την ανάγκη επανυπολογισμού των σημερινών δημοτικών τελών με στόχο την ποσοστιαία μείωσή τους. Θα υπάρξει, μάλιστα, συνολική επανεξέταση τους για την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν στον τομέα αυτό τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Δεσμεύομαι από τώρα για μείωση σε ποσοστό τουλάχιστον 50% των τελών κοιμητηρίων. Σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια περιστολής εξόδων. Θα επανεκτιμηθεί το κόστος εκδηλώσεων όπως και η ανάγκη διενεργείας τους, με σκοπό μια ορθολογικότερη οικονομική διαχείριση που θα ισορροπεί ανάμεσα στην ανάγκη δανεισμού και τη διασφάλιση των ιδίων πόρων.

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 3

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου σε θέσεις ευθύνης, παρέχουν τις αποδείξεις που κάθε καλόπιστος μπορεί να αναζητεί για τις ικανότητες και τις τεχνοκρατικές γνώσεις του υποψηφίου Δημάρχου, που θα επιλέξει. Αν, πάλι, θέλει να αρνηθεί τα προφανή και αυταπόδεικτα, τότε, προφανώς, δεν είναι καλόπιστος και, απλά, θα προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιλογή που έχει ήδη κάνει στη βάση άλλων κριτηρίων. Γιατί είναι εντελώς οξύμωρο να αποδίδεις σε κάποιον, αναλόγων σπουδών και προσόντων με τα δικά μου, τα διαπιστευτήρια αξιοσύνης και ικανότητας που του αναλογούν και να τα αρνείσαι σ’ εμένα.

ΜΑΚΡΗ ΕΛΒΑ

ΜΑΚΡΗ ΕΛΒΑ

Δεν έχουμε σχέση με το παλιό που σήμερα εμφανίζεται μεταμφιεσμένο σαν δήθεν τεχνοκρατική εμπειρία ή σαν δήθεν φυσιολογική συνέχεια του παρελθόντος. Εμείς αποτελούμε το νέο, το καινοτόμο. Κι αυτό γιατί κομίζουμε άλλες ιδέες και διαφορετική νοοτροπία στην αυτοδιοίκηση και την πολιτική. Έχουμε αποδείξει ότι υπηρετούμε αρχές και ότι δεν διστάζουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας, όταν θεωρούμε ότι αυτές προσβάλλονται. Δεν είμαστε ρομαντικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους άτυπους σκληρούς κανόνες της πολιτικής. Προτιμούμε, όμως, να πολιτευόμαστε με το δικό μας τρόπο, που μας δίνει το δικαίωμα να κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και όταν τελειώνουν οι εκλογές.

Μαρία Οικονομάκου - ΜΑΚΡΗ ΕΛΒΑ

Μαρία Οικονομάκου – ΜΑΚΡΗ ΕΛΒΑ

Καλούμε τους συνδημότες να επιλέξουν τον συνδυασμό μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι κίνητρό μας είναι η προσφορά και όχι η προσωπική μας πολιτική ανέλιξη. Είμαστε δεσμευμένοι στην υπηρεσία των συνδημοτών μας, κι’ εγώ σαν επικεφαλής του συνδυασμού μας ανακοινώνω σήμερα τη δεύτερη προσωπική μου δέσμευση στο λαό της Καλαμάτας, καλώντας τους συνυποψηφίους μου Δημάρχους να πράξουν το ίδιο: εκτός από το μισθό μου, παραιτούμαι και από τη λήψη των πρόσθετων αμοιβών που αναλογούν στις υπηρεσιακές μετακινήσεις μου σαν νέας Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, τις οποίες και αυτές θα παραδίδω στο Ταμείο του Δήμου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή μου είπα ότι οι δημότες έχουν ήδη κριτήριο για να αξιολογήσουν την ειλικρίνεια των λόγων μου. Με ξέρουν τόσα χρόνια και μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα. Εμένα δεν θα με βρουν σε φωτογραφίες επειδή έπεσε ένα τ.μ. τσιμέντο ή επειδή μπήκε ένα κάγκελο σε πεζοδρόμιο. Η δουλειά μου ήταν πάντα ουσιαστική, καίρια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο χαρακτήρας μου. Επομένως, δεν μπορώ να κατηγορηθώ ούτε για δημαγωγία, ούτε για λαϊκισμό, ούτε για υποκρισία. Ένας άνθρωπος που έχει δώσει στο παρελθόν αποδείξεις ότι αυτά που λέει τα εννοεί, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι στο μέλλον θα αλλάξει συμπεριφορά και θα προτιμήσει τον εξευτελισμό από τη συνέπεια.

Καραμπάτσου Βίκυ

Καραμπάτσου Βίκυ

Σας ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Πορευόμαστε μαζί για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Νίκη της αξιοσύνης, της συνέπειας, της ειλικρίνειας. Νίκη του λαού της Καλαμάτας.

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 4

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 5

Μαρία Οικονομάκου: Έφτασε η στιγμή για την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στο τιμόνι της Καλαμάτας 6

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 19

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 20

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 21

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 22

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 23Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 24

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 25

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ