Connect with us

Πολιτικά

Μαντάς: Κανένας λόγος για καθυστέρηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς: Κανένας λόγος για καθυστέρηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων 1

Μαντάς: Κανένας λόγος για καθυστέρηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στους Γαργαλιάνους εκτός από ένα σπουδαίο περιβαλλοντικό έργο, αποτελεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Διαχρονικά, πολλές δημοτικές αρχές έχουν συμβάλει στην προετοιμασία του συγκεκριμένου έργου.

Ταυτόχρονα, οι Γαργαλιάνοι ανήκουν στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας, με συνέπεια την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περίπτωση  μη συμμόρφωσης του οικισμού με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ, δηλαδή σε περίπτωση που δεν κατασκευαστούν έγκαιρα οι κατάλληλες και αναγκαίες υποδομές για την περιβαλλοντική διαχείριση των λυμάτων.

Προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014 – 2020, θα χρειαστεί σύντομα να:

  1. Αναθεωρηθεί η προμελέτη ΕΕΛ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων), ώστε να εξαιρεθούν από τον σχεδιασμό οι οικισμοί της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, που δεν είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και
  2. Διευθετηθεί η καθυστέρηση στην έκδοση σύμφωνης γνώμης ιδιοκτητών για την διέλευση του αγωγού διάθεσης των λυμάτων στον αποδέκτη. Σημειώνεται ότι ακόμη κι αν το ζήτημα αυτό δεν διευθετηθεί μέχρι την υποβολή του έργου προς αξιολόγηση και ένταξη, αυτό δεν αποτελεί λόγο απόρριψης της χρηματοδότησης. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί μέχρι τη δημοπράτηση του έργου.

 

Με δεδομένο ότι η σχετική πρόσκληση του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ λήγει στο τέλος Απριλίου 2020, είναι απαραίτητο το σύνολο των εμπλεκομένων και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε να υποβληθεί το έργο έγκαιρα προς χρηματοδότηση και έτσι να δρομολογηθεί η κατασκευή ενός σπουδαίου έργου για την πόλη των Γαργαλιάνων.

Μαντάς: Κανένας λόγος για καθυστέρηση του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ