Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020
The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament you should not adapt, alter or manipulate any of the images you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context you should not authorise others to re-use the images if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain. ©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece

Μαντάς για εκλογικό νόμο: επιστροφή στη λογική και τη σταθερότητα

Sharing is caring!

Μαντάς για εκλογικό νόμο: επιστροφή στη λογική και τη σταθερότητα

Την επιστροφή στην «λογική» και τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος μέσω του νέου εκλογικού νόμου, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, σε σχετική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«…μια λογική που επιτάσσει αφενός να αποδεχτούμε την αναλογικότητα της λαϊκής βούλησης, που εκφράζεται μέσα από μια εκλογική διαδικασία και αφετέρου να σεβαστούμε την επιθυμία του ελληνικού λαού να έχουμε κυβερνήσεις σταθερές, στιβαρές, κυβερνήσεις οι οποίες θα μπορούν απρόσκοπτα να δουλέψουν για το συμφέρον του τόπου»

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με την απλή αναλογική που επέβαλλε στη τοπική αυτοδιοίκηση, προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Και εάν δεν είχε υπάρξει η νομοθετική πρόβλεψη από την πλευρά της κυβέρνησης οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν θα μπορούσαν να εγκρίνουν ούτε καν τους προϋπολογισμούς τους.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε και στο θέμα των μονοκομματικών κυβερνήσεων και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που άνοιξε τον δρόμο στις κυβερνήσεις συνεργασίας το 2012, συγκυβερνώντας στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο αυτήν την κουλτούρα συνεργασιών δεν την ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και κανείς δεν ξεχνά την υποτιθέμενη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η οποία τελικά οδήγησε στη μεταπήδηση βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και στις καταγγελίες περί εξαγοράς τους από τον κ. Καμμένο.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο δημιουργεί συνθήκες κυβερνησιμότητας για τη χώρα και θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική της σταθερότητα και ανάπτυξη. Επίσης σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις και σε όλους τους τομείς, την Παιδεία, την Ασφάλεια, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και την Οικονομία, θα υλοποιήσει αυτά ακριβώς για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Μαντάς για εκλογικό νόμο: επιστροφή στη λογική και τη σταθερότητα

Δες και αυτό

Ενημέρωση Μαντά για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΠερικλής Μαντάς Με δεδομένη την έντονη ανησυχία των πολιτών αλλά και την …

shares