Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Το Βιοτεχνικό Πάρκο χρειάζεται επειγόντως φροντίδα, συντήρηση και ανανέωση ώστε να γίνει ο πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί

Ανέβηκε

στις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Το Βιοτεχνικό Πάρκο χρειάζεται επειγόντως φροντίδα, συντήρηση και ανανέωση ώστε να γίνει ο πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί 5
Κοινοποιησέ το

Το Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, μαζί με κλιμάκιο της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής και τους εθελοντές για τη λειτουργία της δομής και τις ανάγκες της. Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει αναγκαίο έργο, για το οποίο οι υποψήφιοι της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τους εθελοντές που συνεισφέρουν το χρόνο και τον κόπο τους για την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Το Βιοτεχνικό Πάρκο χρειάζεται επειγόντως φροντίδα, συντήρηση και ανανέωση ώστε να γίνει ο πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί 6

Ο Βασίλης Τζαμουράνης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι μίλησαν έπειτα με τον διευθυντή για τα τρέχοντα ζητήματα του ΒΙΟΠΑ και της επιχείρησης «Διοκλής». Μεταξύ άλλων το κλιμάκιο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ ρώτησε για την οικονομική κατάσταση και τα ανεξόφλητα χρέη της επιχείρησης – για τα οποία ενημερώθηκε ότι ανέρχονται σε περίπου 600.000 ευρώ, από τη στιγμή της εγκατάστασης εκεί των βιοτεχνών και των διαφόρων καταστημάτων.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν ένα ένα τα καταστήματα του Βιοτεχνικού Πάρκου και συνομίλησαν με τους επαγγελματίες, οι οποίοι εξέφρασαν και τα παράπονά τους για διάφορα θέματα, όπως:

  • Η γενική ακαταστασία με τα εγκαταλειμμένα οχήματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία στερούν από τους επαγγελματίες χρήσιμους υπαίθριους χώρους, δημιουργώντας άσχημη εντύπωση κι ένα κλίμα το οποίο πρέπει άμεσα να αναστραφεί.
  • Η σοβαρή έλλειψη καθαριότητας σε πολλά καταστήματα και στους κοινόχρηστους χώρους του ΒΙΟΠΑ, που συνθέτει αποκρουστικές εικόνες.
  • Επίσης, αρκετοί επαγγελματίες διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης του Βιοτεχνικού Πάρκου με την πόλη. Αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, που απασχολεί και τους δημότες-πελάτες του ΒΙΟΠΑ, για το οποίο η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα την εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Το Βιοτεχνικό Πάρκο χρειάζεται επειγόντως φροντίδα, συντήρηση και ανανέωση ώστε να γίνει ο πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί 7

Επιπλέον όμως το κλιμάκιο της παράταξης και ο Βασίλης Τζαμουράνης, από την εμπειρία του ως πολιτικός μηχανικός και ο ίδιος, διαπίστωσαν μια σειρά σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟΠΑ, όπου είναι εμφανέστατη η έλλειψη συστηματικής συντήρησης:

  • Αρκετές κολόνες του φορέα έχουν υποστεί τοπικές αποφλοιώσεις του σκυροδέματος, τραυματισμούς που χρειάζονται άμεση αποκατάσταση.
  • Στη νότια πλευρά στοιχεία της επικάλυψης, τα τσιγκόφυλλα της στέγης, έχουν υποστεί τεράστιες διαβρώσεις και είναι τρύπια.
  • Σε προβληματική κατάσταση βρίσκονται επίσης τα εξωτερικά χωροδικτυώματα, οι μεταλλικές κατασκευές που συνδέουν τα κτίρια.
  • Η αποστραγγιστική τάφρος νότια και δυτικά του Πάρκου στην οποία καταλήγουν νερά από το ρέμα και οδηγεί τα όμβρια στον ποταμό Άρι, είναι τελείως ακαθάριστη, ενώ στη συνέχεια έχει υπονομευθεί και με έναν μικρό αγωγό Φ100 – δημιουργώντας τεράστια επικινδυνότητα πλημμύρας που πρέπει να αρθεί το συντομότερο.
  • Τέλος, ενώ οι υποψήφιοι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον διευθυντή ότι όλα τα καταστήματα του ΒΙΟΠΑ είναι νοικιασμένα, διαπίστωσαν ότι πολλά από τα καταστήματα, σε εργάσιμες ώρες αιχμής, είναι κλειστά.

 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ θεωρεί το Βιοτεχνικο Πάρκο μία από τις πιο θετικές παρεμβάσεις της μετασεισμικής Καλαμάτας: έναν πραγματικό πυλώνας ανάπτυξης, που όμως ούτε φροντίζεται ούτε αξιοποιείται όσο χρειάζεται, ώστε να αποδώσει τα οφέλη που μπορεί στους επαγγελματίες και στην πόλη.

Σήμερα ειδικά, το ΒΙΟΠΑ χρειάζεται επειγόντως μία νέα ματιά, μια διαφορετική αντιμετώπιση, μια ουσιαστική ανανέωση στην αισθητική και στη λειτουργία του, ώστε να επιτελέσει στο έπακρο το σκοπό του.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ