Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: «Όλα καλά» λέει ο Δήμος Καλαμάτας για την αντιπυρική προστασία

Ανέβηκε

στις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: «Όλα καλά» λέει ο Δήμος Καλαμάτας για την αντιπυρική προστασία 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Δελτίο τύπου του Βασίλη Τζαμουράνη, Πολιτικού Μηχανικού – Υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας με τον συνδυασμό ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Καλαμάτας.

ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

«Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι και έχουν γίνει όσα μπορούν να γίνουν»: Αυτή ήταν με λίγα λόγια η στάση του Δήμου Καλαμάτας, κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

 

Ευχόμαστε, για το καλό όλων μας, αυτό να αληθεύει απόλυτα, αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

1) Όπως διαπιστώνει ο κάθε δημότης με τα μάτια του, το πλήθος των ακαθάριστων οικοπέδων (ακόμη και μέσα στους οικισμούς), δρόμων και κτημάτων (για κάποια από τα οποία «έχουν επιβληθεί πρόστιμα» ή «θα επέμβει ο εργολάβος αν παραστεί ανάγκη») δεν δίνει εικόνα ευνομούμενης πολιτείας που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια!

2) Από την άλλη, οι κάτοικοι των χωριών γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι τα χρήματα της αγροτικής οδοποιίας σε πολλές περιπτώσεις έχουν πέσει σε… τσιμέντα μέσα στους οικισμούς – αντί με αυτά να διανοιχθούν και να συντηρηθούν οι αγροτικοί δρόμοι, που είναι καίριας σημασίας και σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ειδικά δε στα χωριά και σε δυσπρόσιτα σημεία του Δήμου.

 

Κάποιοι πουλάνε υποχρέωση στους κατοίκους των χωριών για τα αυτονόητα, ενώ οι Τοπικές Κοινότητες βγαίνουν διπλά χαμένες:

α. Μένουν όμηροι της… καλής διάθεσης της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση αναγκών τους (τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις) οι οποίες θα έπρεπε να ικανοποιούνται θεσμικά και αυτονόητα, με την κατασκευή συγκεκριμένων έργων μέσω του Τεχνικού Προγράμματος!

β. Και από την άλλη αυτές οι εξυπηρετήσεις, επειδή γίνονται «ρουσφετολογικά» ενώ θα έπρεπε να γίνονται… κανονικά, σε εφαρμογή των υποχρεώσεων του Δήμου προς τις Κοινότητες, ενίοτε αφαιρούν πόρους από άλλα κρίσιμα έργα για τα χωριά και τους αγρότες, όπως είναι οι αγροτικοί δρόμοι!

 

Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για την αγροτική οδοποιία, που για τα κονδύλιά του υπερηφανεύεται ο δήμαρχος Καλαμάτας, διαθέτει στον Δήμο Καλαμάτας 2,5 εκατ. ευρώ – ενώ στον Δήμο Τρίπολης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του στις 8-7-2023, διαθέτει 8 εκατ. ευρώ… Δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό και δεν θα θέλαμε να το σχολιάσουμε πριν λάβουμε κάποια εξήγηση. (Δυστυχώς, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν συνηθίζουν να δίνουν εξηγήσεις).

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, έστω κι αυτά τα χρήματα, με τον τρόπο που ξοδεύονται και με τις ψηφοθηρικές επιλογές της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, δεν έλυσαν τα προβλήματα σε πολλές Κοινότητες – και οι αγρότες μας νιώθουν αφημένοι στην τύχη τους. Τέλος, να επισημάνουμε ότι και πάλι αγνοήθηκε ο Ταΰγετος!

 

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω δημιουργεί ανησυχία, δυσφορία, ανασφάλεια – όχι  αισιοδοξία. Χρειάζεται επειγόντως ένα νέο μοντέλο διοίκησης, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου Καλαμάτας και των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη δίνει έμφαση στη συμμετοχικότητα, στην πρόληψη, στον προγραμματισμό, στην ιεράρχηση των αναγκών, αλλά και στη λογοδοσία του Δήμου προς τους δημότες. Γιατί ο Δήμος Καλαμάτας και ειδικά οι Τοπικές Κοινότητες… αξίζουν πολύ περισσότερα: Αξίζουν τα αυτονόητα χωρίς να δίνουν μάχες γι’ αυτά! Αξίζουν έμπρακτο σεβασμό και δίκαιη μεταχείριση. Και σίγουρα, αξίζουν ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ