Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ: Η κομματική εξάρτηση του Δημάρχου Καλαμάτας επηρεάζει τη στελέχωση του Νοσοκομείου

Ανέβηκε

στις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ: Η κομματική εξάρτηση του Δημάρχου Καλαμάτας επηρεάζει τη στελέχωση του Νοσοκομείου 3
Κοινοποιησέ το

Η παράταξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ» με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, σε δελτίο τύπου που ακολουθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ .Βασιλόπουλος, απέφυγε την ψηφοφορία στο ψήφισμα της αντιπολίτευσης για τη διεκδίκηση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δηλώνοντας ότι εμπεριέχει «ακραίες εκφράσεις» αποδεικνύοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την κομματική εξάρτηση του Δημάρχου της πόλης μας.

Δείτε το δελτίο τύπου και τι αναφέρει το ψήφισμα της παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ»:

Προτάσσοντας την κομματική του ταυτότητα και όχι την Αυτοδιοικητική του ευθύνη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δήμαρχος με προκλητικό τρόπο χρησιμοποίησε  κάθε πολιτικό τερτίπι για να αποφύγει την ψηφοφορία στο ψήφισμα της παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ», το οποίο είχαμε θέσει εμπρόθεσμα προς συζήτηση.

Η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της στελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποκορύφωμα της δυσλειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας αποτελεί η μερική λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος και η παντελής έλλειψη ειδικευμένου ογκολόγου για την  λειτουργία του ογκολογικού τμήματος.

Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας με βαριά νόσο, που χρειάζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες για θεραπείες, να υποχρεώνονται να μετακινούνται στην Τρίπολη, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Η Δημοτική Αρχή μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση μέχρι σήμερα παραμένει απλός θεατής!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ .Βασιλόπουλος και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας όχι μόνο αρνήθηκαν τη θετική τους ψήφο στην πρόταση μας, αλλά ο κ. Δήμαρχος για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες κατέθεσε δικό του ψήφισμα, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μια λέξη για τις ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου και της 6ης ΔΥΠΕ.

Καταγγέλλουμε την πολιτική στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γιατί πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα επιτέλους να διεκδικήσουμε δυναμικά τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας έτσι όπως αξίζει στους πολίτες της Καλαμάτας, της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου.

Η παράταξη μας θα είναι στην πρώτη γραμμή προκειμένου να απαιτήσουμε το αυτονόητο που αφορά στη δυνατότητα των συμπολιτών μας να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Κοινοποιούμε το ψήφισμα το οποίο αρνήθηκε να ψηφίσει ο κ. Δήμαρχος, δηλώνοντας ότι εμπεριέχει «ακραίες εκφράσεις»(!), προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας  να αντιληφθούν την κομματική εξάρτηση του Δημάρχου της πόλης μας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ: Η κομματική εξάρτηση του Δημάρχου Καλαμάτας επηρεάζει τη στελέχωση του Νοσοκομείου 4

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει στους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς (Υπουργείο Υγείας – 6Η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ), τη βαθιά του ανησυχία και αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία τους σχετικά με τις ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Υπουργείο Υγείας αγνοεί τις κραυγές αγωνίας και τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού προσωπικού σε ό,τι αφορά κυρίως στη λειτουργία του τμήματος των επειγόντων, συγκεκριμένων κλινικών λόγω υποστελέχωσης, μεγάλων καθυστερήσεων σε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και ειδικά προβλήματα που αφορούν τις εφημερίες.

Εκτός από το πολύ σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης δυνατότητας συνεχούς λειτουργίας του αιμοδυναμικού τμήματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά σχεδόν βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμαρτυρίες για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται την ογκολογική κλινική για να υποβληθούν σε συνεχιζόμενες θεραπείες.

Οι ασθενείς αυτοί επιβαρύνονται ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφού υποχρεώνονται να μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Πάτρας, της Τρίπολης και της Αθήνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την Πολιτεία άμεσα την επίλυση των πολύ σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Νοσοκομείου μας προκειμένου να παρέχονται πλήρεις και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της Μεσσηνίας και δεν θα ανεχτεί περαιτέρω την αδιαφορία και την αδράνεια εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΔΥΠΕ.

 

Η απόφαση αυτή  να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

 

Για τη παράταξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Ο επικεφαλής

Βασίλης Τζαμουράνης

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ