Connect with us

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κοινοποιησέ το

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό 9
Κοινοποιησέ το

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν και όχι υποχρωτικό

«Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την συμπρωτεύουσα.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ′ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Γιατροί και νοσηλευτές υποδέχθηκαν με θέρμη τον πρωθυπουργό και του πρόσφεραν ένα χειροτέχνημα που ετοίμασαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για το δώρο και για τη δουλειά που προσφέρουν, λέγοντας: ”Κάνετε όλοι και όλες σπουδαία δουλειά, είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

Αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι ”αντέχει και θα αντέχει” και διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική του φροντίδα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέχουν ώστε να βγούμε από την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σημείωσε: ”Εχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”

Ευχαρίστησε το προσωπικό του Ιπποκράτειου δηλώνοντας ότι γνωρίζει τι έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες και τόνισε ότι η πολιτεία έχει σταθεί δίπλα στο νοσοκομείο και το ενίσχυσε με παραπάνω προσωπικό.

Πηγή : hairt.gr

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών 10
Κοινοποιησέ το

Μετά την σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιείται από σήμερα έως και τις 9 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών, των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού αλλά και των παραγωγών ελιάς Καλαμών, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 245 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς ανοιξιάτικης πατάτας, 300 ευρώ για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και 70 ευρώ το στρέμμα για την ελιά Καλαμών.

«Συνεχίζουμε αθόρυβα και μεθοδικά τις προσπάθειες μας για την ενίσχυση των αγροτών μας, με σταθερό αρωγό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, είναι σήμερα η σειρά των πατατοπαραγωγών μας, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει από το καλοκαίρι, καθώς και των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού και ελιάς Καλαμών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τους παραγωγούς μας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οφείλω ευχαριστίες στον Υπουργό Μάκη Βορίδη, τόσο για τη συνεχή στήριξή του στα αιτήματα των παραγωγών μας, όσο και για την αποδοχή της πρότασής μου για χρήση των στρεμματικών δεδομένων του ΟΣΔΕ 2020 για τον υπολογισμό της ενίσχυσης. Στο ίδιο πλαίσιο και αφού μεταφέραμε στον Υπουργό την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας, εξασφαλίστηκε παράταση τεσσάρων (4) ημερών για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης από τους ελαιοπαραγωγούς η προθεσμία των οποίων τελείωνε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μόνο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των συμπολιτών μας».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» – “Click away” και ραντεβού στο κατάστημα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» - "Click away" και ραντεβού στο κατάστημα 11
Κοινοποιησέ το

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επισήμανε πως «με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία».

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του “click away”, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε».

​«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί».

Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ