Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και για τα αδέσποτα

Ανέβηκε

στις

η λαϊκή συσπείρωση καλαμάτας για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και για τα αδέσποτα 1
Κοινοποιησέ το

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας – Κορονοϊός

“Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους του δήμου Καλαμάτας μας ενημέρωσαν για τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊου. Στη συνομιλία μας με το Δήμαρχο του θέσαμε δύο επιπλέον θέματα. Το μεγάλο ζήτημα της παροχής γεύματος στα παιδιά των σχολείων, ιδιαίτερα στα παιδιά που ήταν στη λίστα του Δήμου (παροχή σάντουιτς) και αντιμετωπίζουν υπαρκτά ζήτημα διαβίωσης αυτά και οι οικογένειές τους. Τη λίστα αυτή με τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, την έχουν οι σχολικές επιτροπές και οι διευθυντές και θα μπορούσε να δοθεί με χρήση κάποιων σχολείων, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και για τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά για τους γονείς.

Το συγκεκριμένο ζήτημα το είχαμε θέσει και στο Δημοτικό συμβούλιο στις 23/03.

Επίσης θέσαμε το ζήτημα της παροχής τροφής στα αδέσποτα και συνολικότερα σε άλλα ζώα σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκο όμιλο. Το ζήτημα με τα αδέσποτα έχει οξυνθεί μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης με αποτέλεσμα πολλά ζώα να αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης. Ο δήμαρχος μας είπε πως θα εξετάσει θετικά και τα δύο ζήτηματα.

Με βάση τα παραπάνω υπενθυμίζουμε συνοπτικά ορισμένες θέσεις μας για τα ζητήματα προστασίας και ανακούφισης από τον κορονοϊο.

§ Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

§ Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

§ Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

§ Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

§ Να γίνει άμεσα πράξη η ανακοίνωση του Δήμου για τρίμηνη δωρεάν παροχή internet και η οποιά άλλη βοήθεια (wifi-tablet) σύμφωνα με τη λίστα που θα δώσουν οι διευθυντές..

§ Να συνεχιστούν η απολύμανση των χώρων και η ενημέρωση στους καταυλισμού των Ρομά και να εξετάστούν επιπλέον μέτρα

§ Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Άθληση για όλους». Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην προβεί σε απολύσεις ή σε αναστολή στις υπάρχουσες συμβάσεις και να κάνει αποδεκτό το αίτημα για αξιοποίηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων στις Δημοτικές Υπηρεσίες (π.χ. “Βοήθεια στο Σπίτι”) χωρίς καμία μεταβολή στην εργασιακή τους σχέση ή αλλιώς να δεσμευτεί η κυβέρνηση στο ελάχιστο, ότι για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, θα υπάρξει και η αντίστοιχη χρονική παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων και του προγράμματος.

§ Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου και των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους (τζάμια, αντισηπτικά, αποσυμφόρηση γραφείων κ.α)

Ειδικότερα για το «Βοήθεια στο σπίτι»

§ Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους (με υπηρεσίες delivery κ.λ.π.).

§ Μονιμοποίηση όλων των μέχρι σήμερα υπηρετούντων συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αφού και η σχεδιαζόμενη προκήρυξη και κάλυψη αυτών των θέσεων, με τις καθυστερήσεις της, πλέον βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις.

§ Άμεσες επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ταχείες αξιοκρατικές διαδικασίες, όλων των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα νοσηλευτικού και προσωπικού οικογενειακών βοηθών και καθαριότητας.

§ Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, όπως και για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων της δομής.”

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ