Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ξεκίνησε ηλεκτρονική διδασκαλεία εξ αποστάσεως το 22ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Διδασκαλεία εξ αποστάσεως - 22ο Δημοτικό

Διδασκαλεία εξ αποστάσεως – 22ο Δημοτικό

Κορωνοϊος και μαθήματα εξ αποστάσεως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενεργοποιώντας πλατφόρμες – εφαρμογές  Meetings για τα εξ αποστάσεως μαθήματα, ενώ από σήμερα ξεκίνησε δοκιμαστικά η εφαρμογή της, για τους μαθητές της Γ΄ δημοτικού του 22ου δημοτικού σχολείου Καλαμάτας στο πλαίσιο περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της, και για το λόγο αυτό οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώνουν οι ίδιοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα για κάθε σχολική τάξη.

Η διαδικασία υλοποιείται συνδυαστικά τόσο με σύγχρονες, όσο και με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας:

  • Ως σύγχρονη διδασκαλία νοείται η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή.
  • Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που παρέχει το Υπουργείο).

Διδασκαλεία εξ αποστάσεως - 22ο Δημοτικό

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας, και οι Εφημέριοι του ναού. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πνεύμα ενότητος και συνεργασίας που μας προβάλλουν οι Άγιοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και που καλούμαστε να έχουμε ως παράδειγμα στη ζωή μας.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνάντηση Βασιλόπουλου με την Υφυπουργό Παιδείας για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνάντηση Βασιλόπουλου με την Υφυπουργό Παιδείας για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο 13

Ανέγερση 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Το έργο «Ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού (πρόσκληση V)», με προϋπολογισμό 4.234.952,48€, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν στοιχεία που αφορούν το έργο, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την έγκριση του κτηριολογικού, με την Υφυπουργό να εκφράζει τη θετική πρόθεση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών το επόμενο διάστημα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Δύο προφυλακίσεις από τη χτεσινή απολογία, σήμερα οι υπόλοιποι έξι 14

Ξέπλυμα χρήματος στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα η απολογία των πέντε από τους έντεκα συλληφθέντες, όπου σύμφωνα με την Ελληνική αστυνομία είχαν προσαχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλα και για ξέπλυμα χρήματος.

Να τονίσουμε ότι σε  βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 45χρουνου που φέρεται και ως αρχηγός αλλα και του 33χρονου από την Αθήνα που φέρεται να ήταν αυτός που εκβίαζε, προκαλώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δυο επιχειρηματίες από την Καλαμάτα ο 34χρονος με εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ αλλα και ο 45χρονος με εγγύηση 50.000 ευρώ ενώ στον 34χρονο αλλοδαπό τέθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία.

Σήμερα Κυριακή αναμένεται η απολογία των υπολοίπων 6 κατηγορούμενων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ