Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Φαββατάς για αξιοποίηση οικοπέδου πλησίον του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, 14ης Σεπτεμβρίου 2020 του Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας Δημήτρη Φαββατά

Κύριε Δήμαρχε!

Με επανειλημμένες ενέργειές τους αλλά και εκκλήσεις τους προς τη Δημοτική αρχή οι κάτοικοι των Γιαννιτσανίκων αξιώνουν την αξιοποίηση του οικοπέδου που εφάπτεται βόρεια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσανίκων η αξιοποίηση του εν λόγω κληροδοτήματος και η δημιουργία σε αυτό εγκαταστάσεων αναψυχής, άθλησης και ψυχαγωγίας παιδιών και εφήβων, που θα χρησιμοποιούνται και από το 22ο Δημοτικό κατά την κρίση των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή της πόλης μας θα αναβαθμιστεί περεταίρω, ταυτόχρονα όμως θα γίνει σεβαστή και η επιθυμία του διαθέτη, ο οποίος κληροδότησε το εν λόγω οικόπεδο στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά αντί του Σχολείο το εκμεταλλευόταν για χρόνια ο Δήμος. Ερωτάται λοιπόν η δημοτική αρχή τι προτίθεται να κάνει επ’ αυτού του ζητήματος και αν επιτέλους να εισακουστούν οι εκκλήσεις των κατοίκων των Γιαννιτσανίκων;

22ο δημοτικο


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Η ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με κατάνυξη και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ξεκίνησαν απόψε, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.

Στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Θαυματουργού Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία σε όλο τον κόσμο. “Ας μας αξιώσει η Μεγαλόχαρη να έχουμε υγεία και να την εορτάσουμε το ερχόμενο έτος με κάθε τιμή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάμα, ζήτησε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων για προστασία του υψίστου αγαθού της υγείας, αλλά και σεβασμού στον συνάνθρωπο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έρχονται και «Δημοτικά πλυντήρια» στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μετά τα Δημοτικά Υπνωτήρια, που σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν, μία ακόμα δημοτική δομή με κοινωνικά χαρακτηριστικά έρχεται να προστεθεί στις Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για τα Δημοτικά πλυντήριαστεγνωτήρια, που θα απευθύνονται σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μοναχικά άτομα, άστεγους κ.ά., με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να δίνει οδηγία προς την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Στόχος του Δήμου Καλαμάτας, περισσότεροι ωφελούμενοι στις δημοτικές κοινωνικές δομές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Να εξεταστούν τα οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν και να τροποποιηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια που κάθε φορά τίθενται από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, ζήτησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Βασιλόπουλος απευθυνόμενος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, στη Διευθύντρια της Δ/νσης Πρόνοιας Λευκοθέα Καράμπελα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, ανέφερε ότι είναι κρίσιμο σε μία περίοδο όπου πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι στόχος είναι να αυξηθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων που οικονομικά μπορεί να αντέξει ο Δήμος, οι ωφελούμενοι από τις δημοτικές κοινωνικές δομές, όπως το Δημοτικό Συσσίτιο, το Δημοτικό Παντοπωλείο κ.ά.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ