Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ακρίβεια, εργασία και o πόλεμος είναι τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Ακρίβεια, εργασία και o πόλεμος είναι τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε χθες η πόλη της Καλαμάτας συμμετέχοντας με διάφορες διαμαρτυρίες στην πανελλαδική απεργία με βασικά αιτήματα την ακρίβεια, την φτωχοποίηση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην απεργία συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σύλλογοι και σωματεία, οργανώνοντας συγκέντρωση μπροστά από το κτήριό του επί της οδού Αριστομένους στις 10.30 το πρωί.

Μικρή ήταν η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δημοσίου, ενώ δεν συμμετείχε στην απεργία κανένας εργαζόμενος από τον «Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας», το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την «ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.», το Πνευματικό Κέντρο και την ΚΑΚ – Βιομηχανικά Σφαγεία Α.Ε.

Παράλληλα, το πaρον του έδωσε και το ΠΑΜΕ με διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 10:00 το πρωί στην πλατεία της 23ης Μαρτίου με την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων και των  συλλόγων που πρόσκεινται στις τάξεις του. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και αγρότες.

Οι εικόνες ήταν πραγματικά σεκταριστικές όταν οι διαμαρτυρόμενοι κατέφθασαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ και έκαιγαν τους λογαριασμούς παρουσιάζοντας την αγανάκτηση των πολιτών από τις αυξήσεις το ρεύμα και την ενέργεια.

Καλαμάτα: Ακρίβεια, εργασία και o πόλεμος είναι τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων 6

Ιδιαίτερα, ανήσυχος φάνηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς μeτα από διάφορα συμπεράσματα που διεξήγαγε μετά από έλεγχο των στοιχείων μιας έρευνας της ΓΕΣΕΕ.

Είναι πασιφανές, πλέον πως η γενικευμένη ακρίβεια, η διαρκώς εξελισσόμενη επισιστική κρίση, η άκρατης αύξηση σε καύσιμα και ενέργεια, καθώς και η μείωση των μισθών έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης και της κατανάλωσης εν γένει. Οι εργαζόμενοι φοβούνται για επιδείνωση της κατάστασης και ένα από τα αιτήματά του ήταν η καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του και η μείωση σtις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Αριστομένους μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας, διοργάνωσαν χθες στις 10 το πρωί και οι έμποροι και επαγγελματίες της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του κλάδου, στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

 

Καλαμάτα: Ακρίβεια, εργασία και o πόλεμος είναι τα βασικά προβλήματα των εργαζομένων 7

Πιο συγκεκριμένα ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών έχει περιορίσει δραστικά τις δαπάνες για βασικά αγαθά διατροφής, θέρμανση και ακόμα περισσότερο για την ψυχαγωγία. Ένα επιπλέον βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως συνέβαινε πριν από 14 χρόνια. Με την εξασφάλιση του κατώτατου μισθού μειώνονται οι ανισότητες, ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και ενδυναμώνεται η δημοκρατία. Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι ζητούν να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη, καθώς είναι σε βάρος των εργαζομένων που αφορά στις συλλογικές συμβάσεις.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί μπορεί να έγιναν διαμαρτυρίες από διάφορες εργατικές ομάδες και ομάδες συμφερόντων, αλλά 24ωρη απεργία εν συνόλω κήρυξαν μόνο οι Κουρείς και οι Κομμωτές της Μεσσηνίας Καλαμάτας.

Γιώργος Αθανασόπουλος

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ