Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ

Ανέβηκε

στις

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ 9
kafemauroeidis

Τη μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην πανελλαδική απεργία της 13ης Μαΐου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική σε ζητήματα μισθών, στελέχωσης υπηρεσιών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ 10

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα έστειλαν «ηχηρό μήνυμα» προς την κυβέρνηση, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ενίσχυση των δικαιωμάτων τους.

Η παράταξη αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στις χαμηλές αποδοχές, στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και στις αλλαγές που – όπως υποστηρίζει – υπονομεύουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο. Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στην οικονομική πολιτική και στη συμμετοχή της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι «δεν πρόκειται να πληρώσουν τα σπασμένα των πολέμων».

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ 11

Στην ανακοίνωση ασκείται επίσης έντονη κριτική στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και ειδικότερα στις παρατάξεις που η ΔΑΣ χαρακτηρίζει «εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», υποστηρίζοντας ότι δεν στήριξαν ουσιαστικά την οργάνωση της απεργίας και τις κινητοποιήσεις.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ 12

Η ΔΑΣ καλεί ομοσπονδίες και σωματεία να συνεχίσουν τον αγώνα τους με νέες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, μονιμοποίηση συμβασιούχων και κατάργηση του νέου πειθαρχικού δικαίου.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ 13

Τέλος, η παράταξη δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων.

https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ