Connect with us

πρέπει να δεις

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης απαιτεί ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σταυριανόπουλος Θεόδωρος
Κοινοποιησέ το

Άρθρο του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου

Μαθηματικός-MSc Ηθ. Φιλοσοφίας

Αυτό το χρονικό διάστημα την περίοδο του κορωνοϊού ανακαλύψαμε όλοι την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και μιας και θα μιλήσω για την εκπαίδευση ανακαλύψαμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία και μάθηση με σύγχρονο και ασύγχρονο τρόπο.

Μέχρι πρότινος και για μια εικοσαετία προς τα πίσω καμία κυβέρνηση και κανένα Υπουργείο Παιδείας δεν είχε θέσει επί τάπητος το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και σε νέες μεθόδους διδασκαλίας που αφορούν την χρήση εποπτικών μέσων.

Κατόπιν εορτής ως συνήθως βγήκαν αρκετοί δημοσιογράφοι «ατσαλάκωτοι» και άσκησαν κριτική στους εκπαιδευτικούς αποκαλώντας τους αμόρφωτους όταν αυτοί οι κύριοι ποτέ πριν δεν είχαν θέσει το θέμα της επιμόρφωσης και δεν είχαν στηρίξει τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ που είχαν σχέση με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθώς και αιτήματα που αφορούσαν την αναβάθμιση των υποδομών σε νέες τεχνολογίες των εκπαιδευτικών.

Γι’ αυτό για να οδηγηθούμε στο αύριο με ετοιμότητα σε νέες μεθόδους διδασκαλίας και με νέα μέσα θα πρέπει εκτιμώ μέσα από πλατύ κοινωνικό διάλογο να συμφωνήσουν και να συναινέσουν και οι δύο πλευρές τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και οι Εκπαιδευτικοί.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέξουν κατά την άποψη μου είναι:

1η Εκπαιδευτικοί με ηλικία πάνω των 60 χρονών και πάνω από 30 χρόνια προϋπηρεσία να συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά.

2η Μειωμένο ωράριο με μειωμένες αποδοχές ούτως ώστε να απορροφηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που βαλτώνουν στην αδιοριστία και που διαθέτουν όρεξη για εργασία και επιπρόσθετα τυπικά προσόντα. Εργασία για όλους πρέπει να είναι το αίτημα.

3η Καθιέρωση της μακροχρόνιας και διαρκούς επιμόρφωσης και κατ’ επέκταση  καθιέρωση της αξιολόγησης εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολείων.

4η Επιλογή προσωπικού με κριτήρια επάρκειας σε σπουδές και σε γνώσεις στις νέες τεχνολογίες κατά κύριο λόγο αλλά και σε ξένες γλώσσες.

5η Στις Πανεπιστημιακές Σχολές όπου φοιτούν άτομα που οδηγούνται μετέπειτα στην εκπαίδευση να προστεθούν μαθήματα Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας και Διδακτικής.

Αν συμβούν τα παραπάνω τότε μπορούμε να μιλάμε και να κρίνουμε αυστηρά το εκπαιδευτικό προσωπικό ότι είναι ανεπαρκές, αμόρφωτο στην χρήση νέων τεχνολογιών και εποπτικών μέσων και ότι κακώς δηλώνει άρνηση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Αυτά είναι προφανές ότι για να τα ξέρει ο εκπαιδευτικός πρέπει κάποιος να του τα μάθει και θα πρέπει επίσης όπως ανέφερα να αποτελούν προαπαιτούμενα κριτήρια για τον διορισμό του.

Όλα όπως λένε είναι θέμα παιδείας! Εξαρτάται η πολιτεία τι παιδεία θέλει και τι επίπεδο μόρφωσης εκπαιδευτικών θέλει. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας αναγνωρίζουν ως προτεραιότητα την Παιδεία όπως και την Υγεία μόνο προεκλογικά. Μας έχουν συνηθίσει σε ψεύτικες υποσχέσεις.

Αν θέλουμε καλή δημόσια εκπαίδευση τότε πρέπει ο εκπαιδευτικός να έχει γεμάτη από ωράριο απασχόληση και να είναι ακριβοπληρωμένος. Και τα δύο αυτά δεν συνέβησαν ποτέ γιατί όλους τους βόλευε! Πρέπει το σχολείο να έχει  αξιοπρεπείς υποδομές να φιλοξενήσει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Και στις δύο ομάδες η μετάδοση της γνώσης και η όποια εργασία και προετοιμασία να τελειώνει στο σχολείο.

ΥΓ.1 Επιτέλους πρέπει να βρεθούν τρόποι να διορισθούν στην εκπαίδευση νέοι άνθρωποι  με ζωντάνια, διάθεση και με σύγχρονα προσόντα.

ΥΓ.2 Δυστυχώς εδώ αυτοί που νομοθετούν δίνουν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στην εκπαίδευση. Αντί να μειώνουν τα όρια συνταξιοδότησης τα αυξάνουν αγνοώντας τα ποσοστά ανεργίας που καλπάζουν.


Κοινοποιησέ το

πρέπει να δεις

Oruc Reis: Κάνει αναστροφή και επιστρέφει

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Oruc Reis: Κάνει αναστροφή και επιστρέφει 5
Κοινοποιησέ το

Εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από τις 19:20 το απόγευμα της Τετάρτης το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis το οποίο συνεχίζει την πορεία του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ δυνάμει της παράνομης NAVTEX που είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Στην βορειανατολική πορεία που έχει χαράξει από το βράδυ της Τρίτης το Oruc Reis συνοδεύουν τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan και ένας στολίσκος από περίπου 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μετά την είσοδό του στην Κυπριακή ΑΟΖ και με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία – θα χρειαστεί άλλα 30 μίλια για να φτάσει στο όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι με την παράνομη NAVTEX καθώς κινείται με ταχύτητα 5 κόμβων.

Μετά τις 3 τα ξημερώματα, ωστόσο, το τουρκικό ερευνητικό άλλαξε πορεία, πλέοντας, όπως δείχνει, βόρεια, προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Λίγα λεπτά πριν τις 5 τα ξημερώματα, το Oruc Reis έστριψε και πάλι, αυτή τη φορά νοτιοδυτικά και ξεκίνησε παράλληλη πορεία με την πρώτη που είχε πραγματοποιήσει, προς τα ελληνικών συμφερόντων ύδατα.

«Αν θα βγουν από την περιοχή ερευνών ή αν φτάνοντας στο ανατολικό όριο της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα κινηθούν θα αναστρέψουν και πάλι συνεχίζοντας τον πλου κινούμενοι στις συντεταγμένες που έχουν δηλώσει θα το γνωρίζουμε αργότερα» έλεγε το πρωί της Τεταρτης στο protothema.gr κυβερνητική πηγή.

Δεν κάνουν έρευνες

Στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει η βεβαιότητα ότι το Oruc Reis δεν έχει τη δυνατότητα να διεξάγει σεισμικές έρευνες. Αν και σε μια από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι και απεικονίζεται το Oruc Reis να συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία σε σχηματισμό φαίνεται ένα καλώδιο να βρίσκεται στη θάλασσα, αρμόδιοι παράγοντες στην Αθήνα επιχειρηματολογούν ότι η εγγύτητα με τα άλλα τουρκικά πολεμικά πλοία σε συνδυασμό με τον θόρυβο που δημιουργείται από την ταυτόχρονη λειτουργία των κύριων μηχανών από τόσες ναυτικές μονάδες δεν επιτρέπει στο τουρκικό ερευνητικό να πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες.

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει ο σχηματισμός των πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων που έχουν δημιουργήσει έναν κλοιό «ασφαλείας» συνοδεύοντας το ερευνητικό Oruc Reis. Σε τακτικό επίπεδο και με δεδομένο ότι η πλεύση του τουρκικού στολίσκου γίνεται σε ανοιχτή θάλασσα, ο σχηματισμός των πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων με το Oruc Reis μοιάζει με τον τέλειο στόχο. Πρόκειται για πλου που γίνεται σε ανοικτή θάλασσα και τα έξι τουρκικά πολεμικά πλοία μοιάζουν με «sitting ducks» που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εύκολο στόχο, «βούτυρο στο ψωμί» των πολεμικών ναυτικών που κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούν ναυτικά γυμνάσια των οποίων τα πιο εύκολα σενάρια παραπέμπουν σε αυτή την εικόνα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα σήμερα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα σήμερα 6
Κοινοποιησέ το

Οι νέες μολύνσεις των τελευταίων 24 ωρών, τα εισαγόμενα κρούσματα, ο αριθμός των νεκρών και οι νοσηλείες στις Εντατικές της χώρας. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το πώς “κινήθηκε” ο κορωνοϊός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα του φονικού ιού στην χώρα μας, αναφέρει πως εντοπίστηκαν 262 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, με τα συνολικά κρούσματα να είναι πλέον 6.177.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα σήμερα 7

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα σήμερα 8

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Επιπλέον 6 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικά 237 οι προσβεβλημένοι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επιπλέον 6 κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικά 237 οι προσβεβλημένοι 9
Κοινοποιησέ το

Εξι ακόμα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 237 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Τα δύο καταγράφονται στην Κορινθία και τα υπόλοιπα τέσσερα στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας και τέσσερα περιστατικά στην Π.Ε. Αργολίδας. Τα περιστατικά είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους τριάντα επτά (237)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δέκα τέσσερα(14) + δύο (2) εισαγόμενα: (16) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εβδομήντα οκτώ (178)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)*  Αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*  + ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα ένα (31) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα τρία (33)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1) + ένα (1) εισαγόμενο : σύνολο δύο (2)**  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου και δεν προσμετρούνται**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκαπέντε (15) + τέσσερα (4) εισαγόμενα : σύνολο δεκαεννέα (19)***  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν τριάντα έξι άνδρες(136) και εκατόν μία γυναίκες (101).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι (20) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα (30). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 10/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ