Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Γιώργος Δημητρούλιας: Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Δημήτρη Κουκούτση και λοιπών παλαιοκομματικών.

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Δημητρούλιας: Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Δημήτρη Κουκούτση και λοιπών παλαιοκομματικών. 1
Κοινοποιησέ το

«Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημητρίου Κουκούτση για  δήμαρχο Καλαμάτας, χάρηκα ιδιαιτέρως γιατί μου δίνεται πλέον η δυνατότητα να αποδείξω και στον πλέον δύσπιστο δημότη αυτής της πόλης του χάσματος που χωρίζει εμένα από αυτόν. Είμαι σίγουρος δε, ότι χάρηκαν και οι μαρξιστές της, λεγόμενης, ακροαριστεράς γιατί βρήκαν το τέλειο άλλοθι της θλιβερής πολιτικής τους ύπαρξης, δηλαδή το γνήσιο τέκνο της ακροδεξιάς που είναι ο πολιτικός τους αντίπαλος, εγώ τους χαλούσα την πολιτική «σούπα».

«Έκανε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο», που λέει ο λαός.

Ξεκινώντας αυτό το σύντομο σχόλιό μου θέλω να τονίσω ότι και σε όλα αν συμφωνούσα με τον εν λόγω κύριο δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ μαζί του εξαιτίας των απαράδεκτων χαρακτηρισμών προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και την λοιπή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας. Τον έχει χαρακτηρίσει απαξιωτικά ως «οικουμενιστή», «ουνίτη, που δεν έχει θέση στην καρδιά των Μεσσηνίων» και για τον «γκουρμέ Σαββάτο» είπε «… εγώ προσωπικά γνώριζα το ποιόν του και του φερόμουν ανάλογα». Για τους Ιεράρχες είχε δηλώσει: «Εκτός κάποιων καταξιωμένων ιεραρχών οι μισοί φορούν ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα τους και δεν ντρέπονται. Οι δήθεν ιεράρχες του έθνους. Οι Κοκό Σανέλ».

Είναι απαράδεκτο ένας εκπρόσωπος του αποτυχημένου ελληνικού κρατιδίου, όντας βουλευτής, που τώρα φτάνει τα 200 χρόνια ύπαρξης να κρίνει αλαζονικά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει ιστορία 2000 χρόνων, θεματοφύλακα της Ελληνικής μας Παράδοσης και συμμέτοχη της πολιτειακής και πνευματικής ύπαρξής μας μέχρι σήμερα. Μέχρι το 1908, οπότε έγινε η επανάσταση των νεότουρκων του Κεμάλ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Πατριάρχης εκτός από θρησκευτικός ηγέτης των Χριστιανών της Αυτοκρατορίας ήταν και  πολιτικός ηγέτης με πολιτικό λόγο και αυτό φαίνεται από τα χρυσοκέντητα άμφια που φορούν εορταστικά οι Μητροπολίτες που είναι τα ίδια με των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.

Χωρίς να διατηρώ καμία υλική σχέση με την Εκκλησία, μόνο πνευματική, είναι ανάγκη σήμερα η υπεράσπισή της από τα ξένα και ντόπια όργανα της Νέας Τάξης των δήθεν «εκλεκτών», που θέλουν να χωρίσουν το κράτος από  την Εκκλησία, συνταγματικά,  και έτσι να κτυπήσουν την Παράδοση και την ιστορία μας την στιγμή που η Ορθοδοξία αποκτά μέγιστη γεωπολιτική σημασία στο νέο περιβάλλον. Μην ξεχνάτε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας αφίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο του 1949 με αμερικάνικο προεδρικό αεροσκάφος και ύστερα από αποφασιστική παρέμβαση των ΗΠΑ προς το τουρκικό κράτος.

Η «ψοφοδεξιά» και τα πολιτικά πρόσημα.

Ο κύριος Κουκούτσης μας είπε ότι έχει «δεξιό πρόσημο», αλλά δεν μας είπε αν προέρχεται από την «ελαφροδεξιά» ή την «ψοφοδεξιά» όπως αποκαλούσε την συγκεκριμένη παράταξη στο παρελθόν. Εξάλλου επί σειρά ετών ήταν υβριστής του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «φαύλο», «ψεύτη» με «διεστραμμένο νου», «αποτυχημένο», «φοβισμένο πολιτικάντη της αμαρτωλής ψοφοδεξιάς» και του αφιέρωνε μέχρι και στιχάκια λαϊκών ασμάτων. Αλλά και για τον έτερο Μεσσήνιο υπουργό Ιωάννη Λαμπρόπουλο είχε πει «… Γιαννάκη γλύφτη, παραμυθατζή. Σφουγγοκωλάριος είσαι όπως και όλοι σας».

Ακόμα είχε δηλώσει ότι δεν «αλλοτριώνεται ιδεολογικά και ηθικά» αν προσχωρήσει σε ενδεχόμενη πολιτική κίνηση του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου που έχει σε εκτίμηση ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος που τότε είχε αρχηγό, αλλά προσχώρησε σε άλλο πολιτικό σχήμα το ΠΑΤΡΙΕ, μόλις έφυγε από την Χρυσή Αυγή που τον έκανε βουλευτή, ενός άλλου άκαπνου στρατηγού που δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του αν οι οργισμένοι έλληνες ψηφοφόροι δεν τον είχαν στείλει στην ευρωβουλή των Βρυξελλών στην οποία τσεπώνει 21.000 ευρώ το μήνα και 7.000 η κόρη του που είναι γραμματέας.

Πολλοί είναι αυτοί που μπήκαν στο στόχαστρο του κυρίου Κουκούτση μέχρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Νίκας όταν σε μια εκδήλωση δεν τον άφησε να καταθέσει στεφάνι  εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή ήταν ο μόνος βουλευτής και τον απείλησε χαρακτηρίζοντας αυτόν και  όλους τους συμμετέχοντες στην παράταξή του «ψευτοδεξιούς».

Μερικοί θα σκεφτούν ότι όλα αυτά τα γράφω επειδή ζηλεύω, αλλά θα τους απογοητεύσω λέγοντάς τους ότι το δικό μου πρόσημο είναι Αριστερό. Πιο αναλυτικά, όπως έχω αναφερθεί στο παρελθόν, ο παππούς μου Παναγιώτης Σταματέλος, πατέρας της μητέρας μου, ο οποίος δεν συμμετείχε στο αντάρτικο εξαιτίας των τεσσάρων ανηλίκων παιδιών του, εκτελέστηκε επί Κατοχής σαν κομμουνιστής και ο αδελφός της γιαγιάς μου από την πλευρά του πατέρα μου ήταν ο Γιώργος Δάλλας, νομάρχης του ΕΑΜ, μόλις μπήκε ο ΕΛΑΣ στην Καλαμάτα. Η Δεξιά κατηγορείται ότι έχει χαρακτηριστικό της συνεργασίας με τους κατακτητές στην κατοχή και η Αριστερά με την Αντίσταση. Σήμερα είναι επιβεβλημένη η συγκρότηση μιας νέας Εθνικής Αντίστασης ενάντια στον νέο κατακτητή που είναι η Παγκοσμιοποίηση με την πολυπολιτισμικότητα, την κυριαρχία των αγορών και των πολυεθνικών και ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που θέλει ντε και καλά τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, τεμαχίζοντας την ελληνική ιστορία της Μακεδονίας μας, όπως πολύ σοφά είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

«Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο».

Το παραπάνω σύνθημα ο κύριος Κουκούτσης είπε μεταξύ άλλων αντικομμμουνιστικών δηλώσεων από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στους Αριστερούς βουλευτές και είμαι σίγουρος ότι πιστεύει τα παραπάνω. Αυτό φαίνεται από την ετήσια συμμετοχή του στην διχαστική, εμφυλιοπολεμική «γιορτή» της Πηγάδας του Μελιγαλά που προ ολίγων ετών καμάρωνε, ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όταν παρήλαυναν στον χώρο της Πηγάδας κάτι «επαναστάτες του γλυκού νερού», που εξαφανίστηκαν μετά τις διώξεις εναντίον της ΧΑ και είχαν φτιάξει τα «τάγματα εφόδου» ελληνικής κοπής, παραβαίνοντας σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα. Άλλωστε μίλησε πολύ υπερήφανος, όπως είπε, όταν αγόρευε στον «εθνικιστικό πυρήνα» Νίκαιας που σταμάτησε τον «κόκκινο οχετό» με «μαζικότητα και αγωνιστικότητα» όπως αυτοί παρά το ότι οι απαξιωμένοι από αυτόν εθνικιστές μαχητές της Μεσσηνίας αγωνίστηκαν σχεδόν δύο δεκαετίες για να τον βγάλουν βουλευτή και δεν άκουσαν ούτε ένα ευχαριστώ. Για να μην αναφέρω όσα φαιδρά ειπώθηκαν από αυτόν μιλώντας στην εν λόγω τοπική, όπως ότι δεν βγαίνει με την βουλευτική αποζημίωση και ψάχνει από τις 20 του μηνός για κανά δεκάρικο ή η βουλευτική μερσεντές που πήρε με πόνο ψυχής καίει «τα άντερά της» (!), αλλά όλα αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Για τον «εθνικό ολετήρα» όπως αποκαλεί τον Ανδρέα Παπανδρέου και το «ανύπαρκτο» ΠΑΣΟΚ δεν θα χρειαστεί να κάνω ιδιαίτερη μνεία γιατί είναι μια «αριστερά που έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο αμέσως μετά τις εκλογές κρύβοντας εντέχνως την  προεκλογική περίοδο τα σφυροδρέπανα, το ΕΑΜ, την σημαία των κίναιδων και το απλυταριό!».

Εις το επανιδείν!

Αυτά τα λίγα από «έναν ανύπαρκτο δήθεν εθνικιστή» όπως με αποκαλούσε δια του Τύπου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επειδή δεν ήμουν κομματόσκυλο ή δεν ζήτησα την στήριξη κανενός κόμματος-νταβατζή και κατήλθα ρομαντικά μαζί με λίγους συμμαχητές μου στις τοπικές εκλογές. Είναι αξιοθρήνητο ότι την στιγμή που η ηγεσία της ΧΑ μαζί με περισσότερους από 50 εθνικιστές αγωνιστές βρίσκονταν στα κάτεργα, ένα τοπικό δημοσίευμα έκανε λόγο για συμφωνία του νυν δημάρχου με την ΧΑ Μεσσηνίας, που επικεφαλής τότε ήταν ο βουλευτής της Κουκούτσης για να υπερψηφιστεί ο εκλεκτός της ΝΔ που είχε στείλει τους συναγωνιστές του φυλακή.

Περισσότερα όταν επανέλθω στην Καλαμάτα γιατί αναγκάζομαι να ταξιδέψω προκειμένου να βγάλω τον επιούσιο επειδή δεν σιτίζομαι από τον κρατικό κορβανά, φυσικά, αν δεν πέσει το αεροπλάνο όπως εύχονται μερικοί «φίλοι» μου…

 

Γιώργος Δημητρούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση

 

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ