Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Γαλακτομπούρεκο: Το γευστικότερο γλυκό του ταψιού

Ανέβηκε

στις

Γαλακτομπούρεκο: Το γευστικότερο γλυκό του ταψιού 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Υλικά για ένα ταψί

6 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

6 κροκάδια αβγών

1 βανίλια σκόνη

Ξύσμα λεμονιού

12 φύλλα κρούστας

150 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει το γάλα με την ζάχαρη.

Ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα ταυτόχρονα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Γαλακτομπούρεκο: Το γευστικότερο γλυκό του ταψιού 4

Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε τα επτά φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος, αφού τα έχετε περάσει με βούτυρο, ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα κρούστας τα οποία έχετε επίσης, βουτυρώσει.

Χαράζετε το γαλατομπούρεκο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180ο C για 35 – 45 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 15 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι το χλιαρό γαλατομπούρεκο και πασπαλίζετε προαιρετικά με κανέλα.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ