Πέμπτη , Δεκέμβριος 5 2019
Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..
Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Sharing is caring!

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Στο τέλος το μείγμα που θα έχουμε θα μοιάζει με μια ελαφριά μαρέγκα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και την άλλη μισή ζάχαρη, τις  βανίλιες και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.

Με το που δούμε μπουρμπουλήθρες, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι που να πήξει καλά το μείγμα μας για 3-4 λεπτά.

Όταν το σύρμα αφήνει σημάδια στο μείγμα τότε σημαίνει ότι έχει πήξει και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.Βάζουμε το πρώτο και το δεύτερο φύλλο ανοιχτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Βουτυρώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα διπλωμένα και βουτυρωμένα. Μετά την κρέμα και από πάνω διπλωμένα στη μέση τα υπόλοιπα φύλα. Χαράζουμε και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω. Σιρόπιασμα κρύο το σιρόπι Ζεστό το γλυκό .

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Υλικά

1 φύλλο κρούστας 100γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για την κρέμα 200 γραμ ζάχαρη 1 λίτρο γάλα 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι 4 αβγά 50γρ βούτυρο 2 βανίλιες

Για το σιρόπι 3 κούπες ζάχαρη 2.5 κούπες νερό λίγες σταγόνες λεμονιού

Η Συνταγή είναι της κ.  Ioanna Stefanaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Πηγή

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Δες και αυτό

Ακαταμάχητο Γαλακτομπούρεκο με Τέλειο Σιρόπι και Τραγανό φύλλο..

Ζεστό Γαλακτομπούρεκο, από τον Άκη Πετρετζίκη

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΗ καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο είναι, με διαφορά, του Άκη Πετρετζίκη. Απλά, αγνά υλικά και …

shares