Σάββατο , 22 Φεβρουαρίου 2020

Φωτεινό και χαρούμενο σπίτι

Sharing is caring!

Φωτεινό και χαρούμενο σπίτι

Τα φωτιστικά είναι πολύ σημαντικά για τη δημιουργία μιας κατάλληλης ατμόσφαιρας, ανάλογα με την εκάστοτε διάθεση. Η διάθεση του δωματίου μπορεί να αλλάξει και να περάσει από την ηρεμία και τον ρομαντισμό, στην  δράση και τη ζωντάνια, με την εναλλαγή  διαφορετικών ειδών φωτισμού.

Εάν το δωμάτιό σας για παράδειγμα είναι μεγάλο και ψηλοτάβανο και θέλετε να φαίνεται πιο άνετο και ζεστό, θα πρέπει να τοποθετηθούν διάφορα είδη μικρών λαμπτήρων για τη δημιουργία χαμηλού φωτισμού. Σκεφτείτε για το πώς ο φωτισμός από αυτά τα σώματα μπορεί να δημιουργήσει ασυνήθιστα μοτίβα στους τοίχους και την οροφή σας.

Το φυσικό φως είναι πολύ σημαντικό!

Για να κάνετε το εξωτερικό φυσικό φως διαθέσιμο στο διαμέρισμά σας, θα πρέπει να βρείτε τι θα σας χρειαστεί σε κάθε δωμάτιο, έχοντας κατά νου τις μετακινήσεις του φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας όλο το χρόνο. Το φως του ήλιου είναι ιδανικό, αλλά μερικές φορές μπορεί το δυνατό φως του καλοκαιριού να γίνει άβολο όταν  κάθεστε σε αυτό. Αντίθετα,  το βαρύ χειμώνα το φως του ήλιου μπορεί να μας αγκαλιάσει ευχάριστα σε ένα καθιστικό. Για τον λόγο αυτό:

  • Κρεμάστε καθρέφτες, ιδιαίτερα απέναντι από τα παράθυρα.
  • Αντικαταστήστε μια απλή εσωτερική πόρτα με μια που να έχει γυάλινη επιφάνεια στο σκελετό της.
  • Χρησιμοποιήστε φωτεινές γυαλιστερές επιφάνειες και ανοιχτόχρωμα χαλιά και έπιπλα.

Τα διάφορα φωτιστικά στο σπίτι μας

Αν παρ’ όλα αυτά δυσκολευόμαστε να πετύχουμε το φως να διαχέεται σε όλο το σπίτι, τα φωτιστικά θα δουλέψουν για εσάς προσφέροντάς σας όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Έτσι προσπαθήστε να δώσετε με τον τεχνητό φωτισμό μια ωραία αίσθηση. Με τα ηλεκτρικά φωτιστικά μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε την αίσθηση της ζεστασιάς ή της ζωντάνιας στο διαμέρισμά σας.

Πώς θα μεγιστοποιήσετε το φως με τα φωτιστικά;

  • Επιλέξτε φωτιστικά δαπέδου που εκτός από επαρκή φωτισμό συμβάλλουν αποτελεσματικά στην όμορφη διακόσμηση των χώρων.
  • Απλώστε το φωτισμό σε όλο το χώρο, έτσι ώστε να έχετε το σωστό είδος του φωτισμού για τις διαφορετικές ανάγκες σας, για παράδειγμα, φωτιστικά στην τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πηγές φωτισμού ελέγχονται ξεχωριστά προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική φωταγώγηση.
  • Ο φωτισμός έμφασης έχει ως στόχο να δώσει την υφή και σκιά σε όλα τα σημεία του γενικού φωτισμού με την προσθήκη βάθους και απόχρωσης με διαφορετικές σκιές. Αποτελείται από ένα συνδυασμό από προβολείς αλογόνου, χαμηλά φωτιστικά, απλίκες, φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια πορτατίφ. Τα πορτατίφ, χρησιμοποιούν αδιαφανή καλύμματα που κατευθύνουν το φως προς τα κάτω για να το αποτρέψει από το να διαχυθεί πλαγίως.

Με αυτές τις ιδέες μπορούμε τόσο να βοηθήσουμε το φυσικό φως του ήλιου να διαχυθεί σε ολόκληρο το σπίτι μας και ταυτόχρονα με τα σωστά φωτιστικά κάθε είδους, να δημιουργήσουμε όμορφη ατμόσφαιρα και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Φωτεινό και χαρούμενο σπίτι

Δες και αυτό

Sales sleeping therapies έως 50% στα Dunlopillo αποκλειστικά στο «e-Decor»!

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesSales sleeping therapies έως 50% στα Dunlopillo αποκλειστικά στο «e-Decor»! Το 1/3 …

shares