Connect with us

Συμβουλές

Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη 1

Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας και ο επιπολασμός του σήμερα εκτιμάται στη χώρα μας ότι έχει υπερβεί το 10%. Επιπλέον, σήμερα η θεραπεία του ΣΔ είναι πολυπαραγοντική και σύνθετη και απαιτεί συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ιατρών, για την απόκτηση των σύγχρονων γνώσεων επί των διαρκώς ανανεωμένων εξελίξεων.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, διοργανώνει και φέτος σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του. Αντίστοιχο σεμινάριο θα γίνει στην πόλη μας στις 7 Δεκεμβρίου 2019.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος Ε.Δ.Ε. Γ. Δηµητριάδης: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής µας. Πράγματι, ο επιπολασµός του Διαβήτη σήμερα εκτιμάται στην χώρα µας ότι έχει υπερβεί το 10%, σύμφωνα µε τις πρόσφατες μελέτες. Στην αύξηση αυτήν έχουν συμβάλει σημαντικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής µε την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης αλλά και η γήρανση του πληθυσμού.

Επιπλέον σήμερα η θεραπεία του ΣΔ, είναι πολυπαραγοντική και σύνθετη και απαιτεί συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Γιατρών, για την απόκτηση των σύγχρονων γνώσεων και διαρκώς ανανεούμενων εξελίξεων. Για το λόγο αυτόν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει σειρά μαθημάτων µε τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη» για το 2019.

Στα μαθήματα αυτά θα συζητηθούν µε πρακτικό πνεύμα οι σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν τη διάγνωση, τις θεραπευτικές επιλογές, τη διατροφή καθώς και τις οξείες και χρόνιες επιπλοκές του διαβήτη, μεταφέροντας τη σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση στη συνήθη κλινική πράξη. Θα υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης µε το ακροατήριο µε σκοπό την καλύτερη κατανόηση των θεραπευτικών διλλημάτων. Σας περιμένουμε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας στις 7 Δεκεμβρίου 2019. Η παρουσία και ενεργός συμμετοχή σας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της ημερίδας.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

09:00: Εγγραφές – Προσφωνήσεις
09:00-11:00: Κλινικό Φροντιστήριο
Σακχαρώδης Διαβήτης: Διάγνωση – παρακολούθηση – συννοσηρότητες
Συντονιστές: Σταύρος Παππάς, Αθανασία Παπαζαφειροπούλου
Διάγνωση – Ταξινόμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη
Νικόλαος Γκιούλος
Ο ρόλος της HbA1c στη διάγνωση του Σακχαρώδους Διαβήτη
Χαράλαμπος Καπερνόπουλος
Νεότερα δεδομένα στην παρακολούθηση του ασθενούς µε Διαβήτη. Αυτοέλεγχος γλυκόζης και νέες τεχνολογίες
Αναστάσιος Μακρής
Σακχαρώδης Διαβήτης και αυτοάνοσα νοσήματα: Τι πρέπει να γνωρίζει ο γιατρός της ΠΦΥ
Ελένη Φωτιάδου-Παππά
11:00-11:30: διάλειμμα
11:30-12:00: Δορυφορική Διάλεξη
12:00-13:30: Στρογγυλό Τραπέζι

Η αντιμετώπιση του ΣΔτ2 σήµερα

Προεδρείο: Αντώνιος Αλαβέρας, Νικολέτα Αποστολοπούλου
ΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ο ρόλος της δίαιτας στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Ζωή Παφίλη
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2
Θεραπευτική αντιμετώπιση Σακχαρώδη Διαβήτη πλην ινσουλίνης
Σταύρος Λιάτης
Ινσουλινοθεραπεία για τον µη ειδικό
Αθανασία Παπαζαφειροπούλου
13:30-15:00: Α. Κλινικό Φροντιστήριο
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΔτ2 ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
Προεδρείο: Σταύρος Λιάτης, Νικολέτα Ξυδιά
Πρωτοδιαγνωσµένου ασθενούς χωρίς επιπλοκές
Θέµης Παναγιώτου
Ηλικιωμένου ασθενούς µε ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου
Ουρανία Αποστόλου
Αντιμετώπιση παχύσαρκου διαβητικού ασθενούς
Θεόδωρος Αλεξανδρίδης
15:00-16:00: Μεσημβρινή Διακοπή – Ελαφρύ Γεύμα
16:00-17:00: B. Κλινικό Φροντιστήριο
Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Δυσλιπιδαιµία: Διαπλεκόµενοι παράγοντες υψηλού καρδιαγγειακού κίνδυνου. Διαχείριση µε συζήτηση περιστατικών
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Μανδηλάρης, Σταύρος Λιάτης
Αντιμετώπιση της υπέρτασης στο σακχαρώδη διαβήτη βάση των νέων κατευθυντήριων οδηγιών
Παναγιώτα Μήτρου
Αντιμετώπιση της Αθηρογόνου Δυσλιπιδαιµίας: Νεότερα δεδομένα
Αντώνιος Αλαβέρας
17:00-18:30: Βραχειες Απαντήσεις σε Σημαντικά Προβλήματα στην Αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη
Προεδρείο: Σπυρίδων Ζόµπολος, Σταύρος Παππάς
Διαβητική Νεφροπάθεια
Αντώνιος Αλαβέρας
Διαβητική Αµφιβληστροειδοπάθεια
Κωνσταντίνος Πέτρου
Αντιδιαβητικά φάρμακα και Καρδιά: Νεότερα δεδομένα
Σπυρίδων Ζόµπολος
18:30-19:00: Δορυφορική Διάλεξη
19:00-20:00: Επίκαιρες Διαλέξεις
Προεδρείο: Αντώνιος Αλαβέρας, Ιωάννα Γιαννακοπούλου
Σακχαρώδης διαβήτης και πνεύμονας. Ένα ξεχασμένο όργανο στόχου για το σακχαρώδη διαβήτη
Σταύρος Παππάς
Περιφερική διαβητική νευροπάθεια. Διαβητικό πόδι
Αθανασία Παπαζαφειροπούλου
20:00-20:30: Διάλεξη Λήξης
Προεδρείο: Γεώργιος Μπριστόγιαννης
Ο ρόλος της ινσουλινοαντίστασης στην παθογένεια της καρδιοαγγειακής νόσου
Γεώργιος Δηµητριάδης
20:30: Απολογισμός Ημέρας – Σύνοψη – Συμπεράσματα – Παραλαβή Πιστοποιητικών

Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη 2

Επιστημονικά Σεμινάρια για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη

Συμβουλές

Κουνούπια, οι ενοχλητικοί επισκέπτες: 8 φυσικοί τρόποι να τα αποφύγετε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασιλικός

Κουνούπια φυσικοί τρόποι να τα αποφύγετε

Τα κουνούπια είναι οι πιο ανεπιθύμητοι επισκέπτες του καλοκαιριού, εισβάλλουν κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και η μικρή παραμονή τους στον χώρο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα τσιμπήματα, έντονη φαγούρα και μπόλικο εκνευρισμό

Υπάρχει όμως τρόπος να κρατήσουμε μακριά από το μπαλκόνι μας, την κήπο μας και το σπίτι μας αυτούς τους λιλιπούτειους εχθρούς, τα κουνούπια, προς αποφυγή σημαδιών και μάλιστα χωρίς χημικούς παράγοντες.

  1. Λεμόνι και γαρίφαλα: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και εισαγάγετε σε κάθε κομμάτι περίπου δέκα γαριφαλάκια. Για ακόμη καλύτερα προστασία από κάθε ανεπιθύμητη επίσκεψη μπορείτε σε μια πιατέλα να τοποθετήσετε πέντε-έξι λεμόνια.
  2. Βασιλικός: Εάν διαθέτετε μια γλάστρα με βασιλικό, τότε έχετε στο σπίτι σας την πιο φυσική λύση για την απομάκρυνση των κουνουπιών. Οι απωθητικές του ιδιότητες είναι ισχυρότερες εάν χρησιμοποιούνται ως τοπικό αιθέριο έλαιο, που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.
  3. Σκόρδο: Με έντονη μυρωδιά το σκόρδο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνθλίψετε μερικές σκελίδες σκόρδου και να τις βράσετε σε νερό για λίγη ώρα. Ρίξτε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το γύρω από το δωμάτιο για να αποφύγετε την είσοδο κουνουπιών στον χώρο σας.
  4. Λάδι neem: Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο neem είναι πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση κουνουπιών, δέκα φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα χημικά υλικά.
  5. Λεμόνι ευκαλύπτου: Το λεμόνι ευκαλύπτου είναι ένα δραστικό εντομοαπωθητικό. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε, το αιθέριο έλαιο λεμονιού ευκαλύπτου βρέθηκε να παρέχει 100% προστασία από τα κουνούπια έως και 12 ώρες. Απλώς μην το χρησιμοποιείτε σε παιδιά κάτω των τριών ετών.
  6. Μέντα: Το έλαιο μέντας είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε να το αναμείξετε με άλλα αρώματα, όπως το λεμόνι, και να τα τρίψετε στο δέρμα σας.
  7. Λεμονόχορτο: Το έλαιο λεμονόχορτου είναι συγκρίσιμο με τα εμπορικά εντομοαπωθητικά. Μάλιστα από τον συνδυασμό λαδιού λεμονόχορτου με ένα άλλο αιθέριο έλαιο, όπως το έλαιο κανέλας, θα προκύψει ένα πιο ισχυρό εντομοαπωθητικό.
  8. Χρήση ανεμιστήρα: Αποτελεί μία ιδανική λύση δροσιάς και συνάμα χάρη στη χρήση του τα κουνούπια απομακρύνονται από τον χώρο σας, καθώς ο αέρας τα απωθεί.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Πώς θα σβήσεις τις γραντσουνιές από τα γυαλιά σου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πώς θα σβήσεις τις γραντσουνιές από τα γυαλιά σου 15

Σβήσιμο γρατσουνιών από τα γυαλιά

Αν η μέχρι τώρα οι προσπάθειές σου να εξαλείψεις λεκέδες και γρατσουνιές από τα γυαλικά σου, ακόμη και τα γυαλιά μυωπίας ή ηλίου, δεν ήταν πετυχημένες, σου δίνουμε ιδέες και λύσεις για να δοκιμάσεις. Τι περισσότερες φορές, ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα σημάδια, ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό. Το Goddess.gr έψαξε και βρήκε τους πιο αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους για να κάνεις τα γυαλιά και γυαλικά σου να φαίνονται καινούρια.

Μαγειρική σόδα

Μια κουταλιά μαγειρικής σόδας μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα σημάδια από γυαλιά και γυαλικά κάνοντάς τα να λάμπουν. Βάλε λίγη μαγειρική σόδα με νερό σε ένα μπολ, βρέξε ένα πανί και πέρνα τα γυαλικά σου με κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με κρύο νερό και σκούπισε με καθαρό στεγνό πανί.

Βερνίκι επίπλων

Το βερνίκι επίπλων έχει τη δυνατότητα χάρη στα συστατικά του να γυαλίζει και να εξαλείφει τις γρατζουνιές από το γυαλί. Ρίξε ελάχιστη ποσότητα πάνω σε ένα πανί και σκούπισε λίγο την εξωτερική επιφάνεια των αντικειμένων που θέλεις να γυαλίσεις.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόπαστα λειτουργεί επίσης καλά. Σε βρεγμένο πανί βάλε λίγη οδοντόπαστα και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε με κρύο νερό και άσε τα να στεγνώσουν. Προσοχή, μη χρησιμοποιήσεις οδοντόπαστα με λευκαντική δράση.

Κερί αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο, ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσεις τις γρατζουνιές είναι το κερί αυτοκινήτου. Απλά εφαρμόζεις λίγη ποσότητα στο φακό και τρίβεις με ένα μαλακό καθαρό πανί, σκουπίζοντας απαλά τη γρατζουνιά.

Σκόνη μουστάρδας με ξύδι

Η σκόνη μουστάρδας και το ξύδι θα κάνουν τα γυαλιά σου να φαίνονται ολοκαίνουργια. Τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και δίνουν λάμψη. Φτιάξε μια παχιά πάστα από μουστάρδα σε σκόνη και λευκό ξύδι και στη συνέχεια τρίψε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας βαμβακερό πανί. Τέλος, ξέπλυνε καλά για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα. Προσοχή: Η μουστάρδα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου γι΄ αυτό φρόντισε να πλύνεις καλά τους φακούς πριν τους χρησιμοποιήσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια – Μάθε να τα διαβάζεις…

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια – Μάθε να τα διαβάζεις… 16

Μάθε να τα διαβάζεις τα μάτια

Μάθε να ακούς αυτό που βλέπεις!

Μάθε να δέχεσαι και να καταλαβαίνεις τα μηνύματα που σου στέλνουν τα μάτια του κάθε ανθρώπου· μηνύματα τα οποία με λόγια δεν λέγονται, μόνο μέσω των ματιών είναι πιο εύκολο να σταλούν και να λεχθούν.

Τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, μας αρέσει, δε μας αρέσει.

Μάτια που άσχετα από το σχήμα, το χρώμα τους, το μέγεθός τους, πάντα θα διαγράφουν μέσα τους τα συναισθήματα των ανθρώπων· συναισθήματα αγάπης, χαράς, λύπης, πόνου, στεναχώριας, ζήλιας, κακίας, μίσους, φθόνου· πάντα μέσα στα δυο μάτια θα κρύβονται είτε θετικά είτε αρνητικά συναισθήματα. Μέσα από τα μάτια θα μάθεις να ξεχωρίζεις αν ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, σου λέει αλήθεια ή ψέματα. Γιατί, μπορεί με λόγια να σου λέει πράγματα που φαίνονται αληθοφανή, όμως, μέσω του βλέμματός του και των ματιών του να δείχνει κάτι άλλο, να δείχνει αυτό που πραγματικά είναι, αυτό που πραγματικά νιώθει, αυτό που πραγματικά σκέφτεται. Αυτό θα το καταλάβεις από τον τρόπο που σε κοιτά· μέσα από τα μάτια του θα καταλάβεις αν αυτός ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Αν αυτός ο άνθρωπος υποφέρει ή όχι, αλλά ντρέπεται ή φοβάται να το πει. Αν αυτός ο άνθρωπος σε ζηλεύει και θέλει το κακό σου.

Μέσα από τα μάτια του ο καθένας προδίδεται, όσο και να προσπαθεί να κρύψει καλά τα συναισθήματά του και ενδεχομένως τις πράξεις του. Μέσα από τα μάτια όλα μπορούν να λεχθούν και να αποκαλυφθούν, χωρίς να χρειάζεται στην πραγματικότητα να πει τίποτα με το στόμα, ούτε μια λέξη. Γιατί οι πιο δυνατές λέξεις, τα πιο δυνατά θέλω, λέγονται μέσα από τα μάτια.

Μάθε να παρατηρείς τον άλλον! Γιατί, μπορεί κάποιος να δείχνει καλά, αφού χαμογελάει, όμως τα μάτια του να είναι θλιμμένα, κάτι που μπορεί να τον προδώσει· να φανεί, δηλαδή, πως προσποιείται, πως προσπαθεί να φαίνεται καλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, πως έχει ανάγκη από στήριξη, αλλά διστάζει να το πει.

Η ευτυχία, όπως και η δυστυχία, πάντα φαίνεται μέσα στα μάτια. Όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος τα μάτια του λάμπουν, όπως και όταν είναι δυστυχισμένος και μέσα του πονά τα μάτια του συννεφιάζουν και ετοιμάζονται για βροχή και καταιγίδες· όταν αγαπάει, τα μάτια του κρύβουν μέσα τους την ηρεμία και τη γαλήνη της θάλασσας, καθώς κοιτάει τον άνθρωπο εκείνο για τον οποίο τρέφει όμορφα και αληθινά συναισθήματα, ενώ, όταν καταλαμβάνεται από συναισθήματα θυμού, τα μάτια του πετάνε φλόγες· εκείνες τις φλόγες της ανελέητης φωτιάς που ετοιμάζεται να κάψει τα πάντα στο πέρασμά της, χωρίς κόστος και ίσως με ανυπολόγιστες ζημιές…

Τα μάτια του κάθε ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της ψυχής του! Αυτή η ψυχή μπορεί να αποκαλυφθεί γυμνή μπροστά σου, αν εσύ μάθεις να διαβάζεις σωστά τα μάτια αυτού που έχεις απέναντί σου. Μάθε, λοιπόν, να τον κοιτάς μέσα στα μάτια, για να καταλάβεις όσα με λόγια δεν σου λέει. Εκεί, μέσα στα μάτια, φαίνονται όλα.Εκεί, μέσα στα μάτια κρύβονται, όλα τα αληθινά συναισθήματα και όλα τα ανείπωτα λόγια. Γιατί τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια, ποτέ δεν ψεύδονται.

Πρέπει, λοιπόν, να διαβάζουμε τα μάτια « για να μην μας πνίξουν τόσα ανείπωτα λόγια », όπως χαρακτηριστικά λέει ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ξεκίνα από σήμερα και κάνε το πράξη! Πολλά θα καταλάβεις, πολλά θ’ αλλάξουν!

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ