Connect with us

Μεσσηνία

Σε κατάσταση σοκ η 24χρονη Γεωργιανή, δηλώνει μετανοιωμένη…

Kalamata Times

Published

on

Σε κατάσταση σοκ η 24χρονη Γεωργιανή, δηλώνει μετανοιωμένη… 1

Σε κατάσταση σοκ η 24χρονη Γεωργιανή, δηλώνει μετανοιωμένη…

Ως εκ θαύματος σώθηκε το νεογνό αγοράκι που μόλις λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του ήρθε αντιμέτωπο με το σκληρό πρόσωπο της ζωής.
Η είδηση της τραγικής ιστορίας του νεογνού αγοριού έγινε γνωστό σε όλο το πανελλήνιο που εν μέσω της τραγικής αυτής ιστορίας είχε άγιο αφού χάρη στην επιμονή μιας γυναίκας ότι ακούει κλάματα από τον κάδο και την καθυστέρηση λόγω βλάβης του απορριμματοφόρου να κάνει προχθές το πρωί την αποκομιδή των σκουπιδιών από τη συγκεκριμένο οδό, ζει σήμερα και χαίρει υγείας.

Παρότι η σακούλα που το τοποθέτησε η 24χρονη μητέρα του ήταν σχεδόν αεροστεγώς κλεισμένη και ύστερα το πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων (στην ουσία πρόκειται για βαθύ πηγάδι βάθους 2-3 μέτρων με αποσπώμενο κάδο και καπάκι), όπου παρέμεινε για περίπου 3 ώρες προτού βρεθεί από τη γυναίκαι να ανασυρθεί από αστυνομικούς, το μικρό αγοράκι δεν υπέστη ασφυξία! Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην Παιδιατρική Κλινική όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα όντας σε καλή κατάσταση.

Η γυναίκα που έσωσε το βρέφος στα σκουπίδια με την επίμονη της

Δηλώνει μετανοιωμένη

Λίγα 24ωρα αργότερα η νεαρή μητέρα δηλώνει μετανοιωμένη αναζητά το παιδί της, ενώ φέρεται να βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση! Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο δικηγόρος της 24χρονης Κώστας Κρόμπας ο οποίος είπε ότι η νεαρή γυναίκα έμενε μόνη της στην Καλαμάτα, κατά καιρούς φιλοξενούνταν, ο πατέρας του παιδιού δεν ενδιαφέρθηκε για την εγκυμοσύνη της ούτε και για τη γέννα η οποία σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ήταν είτε ανεπιθύμητη είτε άγνωστη για τα πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος. Παράλληλα η νεαρή δήλωσε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει το παιδί και σε μια στιγμή απόγνωσης επέλεξε τυχαία αυτό τον κάδο για να πετάξει το μόλις λίγων ημερών νεογνό αγοράκι της.

Λίγες ώρες μετά, ερωτηθείς για την πράξη της νεαρής Γεωργιανής ο δικηγόρος της κ. Κρόμπας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι: «Η γυναίκα αυτή βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Το μόνο που κάνει δηλαδή είναι να κλαίει, να ρωτάει τι κάνει το παιδί της. Τώρα, θεωρώ ότι θα συνειδητοποιεί ακριβώς τι έκανε και δεν νομίζω να το έχει συνειδητοποιήσει κιόλας! Πραγματικά δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει. Είναι εμφανές ότι έχει μετανιώσει για την πράξη της και μόνο το γεγονός ότι κλαίει και ρωτάει τι κάνει το παιδί της, αν είναι καλά αν το φροντίζουν, αν έχει όλα τα πράγματα τα οποία χρειάζεται. Προς το παρόν ασχολείται μόνο αυτό.»

Όσο για την απόπειρά της να φύγει για το εξωτερικό ο κ. Κρόμπας εξήγησε ότι η νεαρή Γεωργιανή βρισκόταν στη χώρα μας με τουριστική βίζα «Η γυναίκα αυτή ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να φύγει για το εξωτερικό με το παιδί της βέβαια, δεν έχω κάποιο στοιχεία να μου δείξει το αντίθετο. Βρισκόταν νόμιμα εδώ με τουριστική βίζα, φιλοξενείτο από συμπατριώτες της.» Όπως εξήγησε ο συνήγορος της 24χρονης, στην χώρα μας είχε βρεθεί και στο παρελθόν έχοντας μάλιστα εργαστεί για ένα διάστημα και τούτη τη φορά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να γεννήσει καθώς επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από το συγγενικό της περιβάλλον ενώ η ίδια δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού.

Άλλωστε όπως δήλωσε και ο κ. Κρόμπας «Δεν υπάρχει σύζυγος εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Ούτε έχει δείξει κάποιος άλλος κάποιο ενδιαφέρον γι’ αυτή τη γυναίκα πλην κάποιων φιλικών προσώπων, ούτε οικογένεια υπάρχει εδώ. Κάποιοι φίλοι υπάρχουν και τη συνδράμουν όσο μπορούν.

Σε κατάσταση σοκ η 24χρονη Γεωργιανή, δηλώνει μετανοιωμένη… 2

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας μέσω του προέδρου του Δημήτρη Τζωρτζίνη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με θλίψη σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα την ανεύρεση ενός νεογέννητου βρέφους σε κάδο σκουπιδιών στη Καλαμάτα.
Ευτυχώς μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, πληροφορήθηκα ότι είναι ζωντανό και σε καλή κατάσταση.
Τέτοια περιστατικά καταδικάζονται από όλη την κοινωνία και είναι λυπηρό να συμβαίνουν.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι λειτουργούν κοινωνικές δομές , που μπορούν να επιλύσουν οποιαδήποτε τέτοιου είδους προβλήματα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης μας είναι στο πλευρό των επιτόκων και των μητέρων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα για να τις βοηθήσουν και να τα επιλύσουν.»

Σήμερα οδηγείται στη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δικηγόρος της νεαρής μητέρας θα ζητήσει ψυχιατρική και ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη επικαλούμενος επιλόχεια κατάθλιψη.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απόπειρας παιδοκτονίας και σήμερα το πρωί επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ η 24χρονη Γεωργιανή, δηλώνει μετανοιωμένη…

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Published

on

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 11

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 12

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 13

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 14

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Continue Reading

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Published

on

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 15

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 

Continue Reading

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Published

on

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 16

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 17

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 18

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 19

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 20

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ