Connect with us

Πολιτικά

Ενημέρωση Μαντά για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ενημέρωση Μαντά για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας 1

Περικλής Μαντάς

Με δεδομένη την έντονη ανησυχία των πολιτών αλλά και την παρέλευση αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος από τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των οδικών έργων της περιοχής της Μεσσηνίας.

Έτσι λοιπόν όσον αφορά την κατασκευή με Σ.Δ.Ι.Τ. του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση και θα κατατεθεί προς γνωμοδότηση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Με το πέρας της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, το οποίο επιπλέον περιλαμβάνει την επιλογή των εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του έργου, όπως και για τη συνολική περιβαλλοντική αδειοδότησή του.  Στο δεύτερο και κρίσιμο στάδιο που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, περιλαμβάνονται κατά κύριο λόγο οι διαδικασίες επιλογής του τελικού αναδόχου, όπως και η ολοκλήρωση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η κατασκευή του οδικού άξονα.

Όσον αφορά τον εξίσου σημαντικό οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό, ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να βρίσκεται στις κυβερνητικές προτεραιότητες, πρόκειται για ένα έργο πλήρες και ώριμο μελετητικά, το οποίο θα προσφέρει σημαντική ανάπτυξη στη Δυτική Μεσσηνία. Για το έργο αυτό και ως προς την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατασκευή του, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από την οριστική έγκριση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.

Πολιτικά

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο 10

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελληνοτουρκικά

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund, ο κ. Πάλμερ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να αμβλυνθούν με διπλωματικά μέσα τα διάφορα σημεία τριβής και να μην εξελιχθούν σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Αμερικανός υφυπουργός.

Σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μαντάς για τουρισμό: “Πρέπει να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μαντας

Περικλής Μαντάς για τουρισμό

«Το τουριστικό μας κεφάλαιο οφείλει να βασίζεται στις εμπειρίες. Φυσικό περιβάλλον, γαστρονομία, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ζεστή φιλοξενία. Η Ελλάδα μας μπορεί να τις προσφέρει απλόχερα. Σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε και έχουμε το πλεονέκτημα να ξεχωρίσουμε, μέσα σε αυτή την κρίση». Σε αυτό το σημείο στάθηκε ιδιαίτερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ακόμα ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του διπτύχου «ήλιος-θάλασσα», που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλεί το τουριστικό μας προϊόν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καρπωθούμε περισσότερα από τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, όλες τις εποχές του έτους και όχημά μας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αφενός η ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού (αγροδιατροφικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, ιατρικός, πολιτιστικός, ποδηλατικός, αναρριχητικός τουρισμός κλπ.), αλλά και αφετέρου η στήριξη των τουριστικών επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης στάθηκε στο ζήτημα κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει η προστασία του περιβάλλοντος με την επενδυτική ανάπτυξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη χώρα μας υπάρχει τα τελευταία χρόνια «ένας ιδιότυπος περιβαλλοντικός φασισμός, με στόχο τη δήθεν προστασία από την επιχειρηματική ασυδοσία», όμως όπως απέδειξε στην πράξη ο Καπετάν-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και η Costa Navarino, με την εμβληματική τους επένδυση και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους για 25 και πλέον χρόνια, οι βιώσιμες αναπτυξιακές επενδύσεις μπορούν και πρέπει να στηρίζονται πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε πάντα να κινούμαστε.

Τέλος ο κ. Μαντάς στάθηκε στην προσπάθεια πλειοδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των μικρομεσαίων επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ήταν αυτή που πήγε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, που αύξησε την προκαταβολή φόρου στο 100%, που κατήργησε το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που συνέδεσε τις ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα και που οδήγησε σε φορολογική ασφυξία το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Τι είπε για τις επιχειρήσεις 11

Άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Στα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τις τουρκικές προκλήσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων

Όπως είπε αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία, μετά την εισήγηση των ειδικών. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%.

«Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.»

Στη συνέχεια, είπε: «Προσδοκούμε γρήγορη ανάκαμψη. Πράγματα που τα είχαμε για τέλη Ιουνίου μπορεί να γίνουν γρηγορότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Τα κρούσματα είναι μονοψήφια και βοηθούν την άρση και άλλων μέτρων.»

Στο ερώτημα για εκλογές ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα κάνουμε.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ