Connect with us

Επικαιρότητα

Έχετε χρέη σε Ταμεία και Εφορία; Έρχονται οι 120 δόσεις – Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 70%

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ρύθμιση οφειλών – Έρχονται οι 120 δόσεις για Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και δήμους – Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως και 70%.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο ολιστική ρύθμιση με 120 δόσεις οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και δήμους.

Η ολιστική ρύθμιση, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα έχει τη μορφή ενός μόνιμου εξωδικαστικού συμβιβασμού και θα καλύπτει όλα τα χρέη, ώστε να πάρει τέλος η πολυδιάσπαση των ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο πρώτο βήμα οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτημα ρύθμισης, που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθούν οι απίστευτες καθυστερήσεις και η χαρτούρα του νόμου Κατσέλη, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στο δεύτερο στάδιο, με βάση όλα τα δεδομένα του οφειλέτη – εισόδημα, περιουσία, οφειλές -, το σύστημα θα εξάγει μία συνολική ρύθμιση προς όλους.

Νωρίτερα, όμως και εντός του πρώτου τριμήνου του έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για ρύθμιση χρεών από ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που θα δώσει «ανάσα» σε 958.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Η ρύθμιση, εκτός από χαμηλές και πολλές δόσεις, θα προβλέπει ακόμη και «κούρεμα» όχι μόνο προσαυξήσεων και προστίμων, αλλά και της αρχικής οφειλής. Θα απευθύνεται σε όλους τους μισθωτούς και αριθμός των δόσεων θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του χρέους:

– Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36. – Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 120. – Το κούρεμα των προσαυξήσεων θα είναι έως 85 με 95%.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το αμέσως επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθεί ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» βασικής οφειλής, γενναίο «κούρεμα» των προσαυξήσεων, και έως 120 δόσεις, το οποίο θα οδηγεί σε μέση μείωση της οφειλής κατά 70%.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr


Κοινοποιησέ το

Κόσμος

Διερευνητικές επαφές: Λύση ή παγίδα;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν και πάλι οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και εκφράζεται από πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση  στην ουσία σύρεται σε αυτήν την προκαταρκτική  διαδικασία μετά από πιέσεις της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Το όλο πλαίσιο είναι θολό και μάλλον δεν ευνοεί τη χώρα μας. Το πλεονέκτημα, όποια κατάληξη και να έχει αυτή η προσπάθεια, βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η γειτονική χώρα προετοίμαζε το έδαφος για αυτήν την εξέλιξη που, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν.  Με Navtex δέσμευε συνεχώς θαλάσσιες ζώνες για ασκήσεις στο νότιο και το βόρειο Αιγαίο, ζώνες κρίσιμες για την ελληνική άμυνα.  Έβγαλε το Oruc Reis για έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα και μάλιστα έφτασε μόλις 6,5 μίλια από το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, γκριζάροντας την περιοχή, τη στιγμή που η Ελλάδα επέμενε σε μια άκαρπη διπλωματία. H γειτονική χώρα συνεχίζει τις προκλήσεις γύρω από τα Ίμια θεωρώντας από καιρό ότι είναι αμφισβητούμενη περιοχή. Ακόμη και όταν ανακοινώθηκε ο διάλογος, εξέδωσε  προκλητικότατα νέες Navtex με ισχύ ως το τέλος του 2021. Η αναθεωρητική της πολιτική βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το όνειρο για τη γαλάζια πατρίδα δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Σχεδόν σε καθημερινή βάση Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα νησιά δεν έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης πέρα από τα 6 μίλια, ότι πολλά βρίσκονται παράνομα στην ελληνική κυριαρχία και ότι χρειάζεται να αποστρατικοποιηθούν όσα βρίσκονται στην ελληνική μεθόριο. Με δυο λόγια όλα τα θέματα είναι πάνω στο τραπέζι. Εξάλλου, αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει ο κ. Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας εμφατικά ότι δε θα συζητήσουμε μόνο για την ΑΟΖ και την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Την ώρα, λοιπόν, που η Τουρκία διευρύνει τον κατάλογο, έχει αναπτύξει όλη τη βεντάλια των διεκδικήσεων και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Ελλάδα, το υπάκουο παιδί της Ευρώπης, αδύναμη και ηττημένη διπλωματικά, πηγαίνει σε ένα διάλογο έχοντας δύο μεγάλα   μειονεκτήματα. Το πρώτο, ότι η Ε.Ε κατ΄ επανάληψη κάλυψε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αρνήθηκε σοβαρές κυρώσεις εις βάρος της και έμεινε μόνο σε λεκτική καταδίκη. Επομένως, τι περιμένει η κυβέρνηση από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες που έχουν συμφέροντα στην Τουρκία; Προστασία; Το δεύτερο, ότι οι Τούρκοι ερμηνεύουν το δίκαιο της θάλασσας όπως τους βολεύει. Διαφορετικά στη Μαύρη θάλασσα και αλλιώς στο Αιγαίο. Άρα, τι προσδοκά η ελληνική διπλωματία από μια χώρα που δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο πάνω στο οποίο εδράζονται οι ελληνικές θέσεις; Η Ελλάδα επιτρέπει ξανά στην Τουρκία να δείξει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και στις  Η.Π.Α. και  παίζει το παιχνίδι της, αν και γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα ο κ. Ερντογάν  θα πετάξει τη μάσκα του διαλλακτικού και του καλού γείτονα.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος αν είναι κακό να συζητάμε με τους Τούρκους. Θα ήμουν ο τελευταίος, ίσως, που θα στεκόταν αφοριστικά απέναντι στον διάλογο, όταν αυτός είναι γνήσιος και τα ζητήματα ξεκάθαρα. Αυτό δε συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση. Αν οι διερευνητικές με την Τουρκία ήταν μονοθεματικές, δηλαδή είχαν στην ημερήσια διάταξη μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ και στηρίζονταν σε συμφωνία να παραπεμφθεί το ζήτημα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, όπως έγινε με την Αλβανία, ελάχιστοι θα διαφωνούσαν. Όμως, εδώ, ο  κατάλογος των προς διάλογο  θεμάτων δεν είναι καθόλου σαφής. Αν αυτός προχωρήσει, η Τουρκία θα θέσει πολλές διεκδικήσεις και δε θα μείνει ασφαλώς μόνο στα προβλήματα που αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά. Αν πάλι τιναχτεί στον αέρα, θα φορτώσει όλες τις ευθύνες στην Ελλάδα και θα βγει ακόμη πιο επιθετικά στο Αιγαίο. Ποιος θα τη σταματήσει τότε; Η πλειοψηφία της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ, που τη χαϊδεύουν, ή μια ελληνική κυβέρνηση που μοιάζει αναποφάσιστη, δειλή και ανήμπορη να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας;

Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Σαν σήμερα

Το εορτολόγιο σήμερα 18 Ιανουαρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, είναι των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Αγίας Θεοδούλης. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Αθανάσιος, Θανάσης, Νάσος, Σάκης, Θάνος, Θανάσος, Θανασάκης, Σούλης, Αθανασία, Νάσια, Νάνσυ, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα, Σούλη, Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη, Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεόδουλη

Ανατολή ήλιου: 07:38

Δύση ήλιου: 17:32

Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες 54 λεπτά

Σελήνη 5.2 ημερών


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομικά

Παπαθανάσης: Δάνεια 30.000 – 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση του Δημοσίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ.ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου. Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε.

Επιπλέον, προανήγγειλε και το πρόγραμμα χορήγησης δανείων ύψους 30.000-50.000 ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 90%«Λόγω της υψηλής εγγύησης, θα πάρουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αυτό το ποσό που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Για το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι τα μέτρα και οι κανόνες είναι γνωστά, οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς πρέπει να τα τηρήσουν και τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι να τηρήσουν για να έχουμε διάρκεια. Πρέπει να δουλέψει η αγορά για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί».

ΠΗΓΗ protothema.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ