Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας για τις ουρές συμπολιτών μας στις τράπεζες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας για τις ουρές συμπολιτών μας στις τράπεζες 1

Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ Μεσσηνίας

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ νομού Μεσσηνίας εξέδωσε δελτίο τύπου εξαιτίας της δημιουργίας ουρών από συμπολίτες μας που παρατηρούνται καθημερινά τις προηγούμενες μέρες έξω από τα καταστήματα των τραπεζών στον νομό Μεσσηνίας.
ΟΤΟΕ ΜεσσηνίαςΗ ΟΤΟΕ με γνώμονα πάνω και πρώτα από όλα την υγεία των υπαλλήλων και της πελατείας των τραπεζών, αλλά και την αυτονόητη κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή, για την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι για όλους η υγεία, μετά από άμεση παρέμβαση της ΟΤΟΕ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προχώρησε άμεσα στη λήψη μέτρων πρόληψης, για την προστασία όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, αλλά και των πελατών των τραπεζών.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στη λήψη όποιων άλλων μέτρων χρειαστούν στην πορεία.
Αυτονόητο είναι ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες και ρευστές συνθήκες, τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες θα προσαρμόζονται  ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών.
Οι εργαζόμενοι, οι συμπολίτες μας και ολόκληρη η κοινωνία περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, που απαιτεί αυξημένη εγρήγορση, συνεπή και κοινωνικά υπεύθυνη στάση από όλους.
Πολίτες σχηματίζουν καθημερινά ουρές έξω από τα καταστήματα των τραπεζών όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά  σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Πολίτες διαφόρων ηλικιών από το πρωί πηγαίνουν στις τράπεζες είτε για τις συντάξεις τους, είτε για την πληρωμή λογαριασμών και την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, είτε για ρυθμίσεις δανείου.
Είναι λάθος οι ουρές στις τράπεζες αυτή την περίοδο. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία του προσωπικού των τραπεζών αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την δική τους υγεία οι πολίτες γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.
Είναι λάθος να πηγαίνει κανείς σε τραπεζικό κατάστημα για μια ενημέρωση βιβλιαρίου ή για την άρση προσημείωσης εκείνου του δανείου που έχει εξοφληθεί πριν 17 χρόνια.
Ειδικά αυτό το διάστημα, όπως τους προέτρεψε και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κα Απαλαγάκη, πρέπει να χρησιμοποιούν το internet banking ή τα ΑΤΜ και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες, για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε πως απαιτείται αυστηρή προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί, απαιτείται σεβασμός στον εαυτό μας και στους εργαζόμενους των τραπεζών.
Ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμπιστευτούν τις ψηφιακές δυνατότητες των τραπεζών και να κάνουν χρήση της κάρτας τους.
Δεν υπάρχει λόγος οι πελάτες να προσέρχονται στα καταστήματα των τραπεζών, εφόσον υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί το πλήθος των αναγκαίων συναλλαγών.
Μετά και την απόφαση για την αναστολή της υποχρέωσης αποπληρωμής λογαριασμών, δόσεων, επιταγών και λοιπών οφειλών και υποχρεώσεων για την έκτακτη αυτή περίοδο.
Αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο, οι πελάτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην πηγαίνουν στις τράπεζες.
Σε περίπτωση που κατεξαίρεση, χρειαστεί να πάνε σε κατάστημα τράπεζας γιατί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την συναλλαγή τους ψηφιακά, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων συναδέλφων στα καταστήματα των τραπεζών προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης του ιού.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και παρεμβαίνουμε συστηματικά ώστε όλοι οι εργοδότες του κλάδου να τηρήσουν τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναδέλφους και στο συναλλασσόμενο κοινό άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για να προστατέψουμε  αυτό που προέχει για όλους: την υγεία μας, την υγεία των  ανθρώπων μας, τη  δημόσια υγεία συνολικότερα.

 

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Νίκας για το λογότυπο του τουρισμού…. ατυχές περιστατικό, έδωσα εντολή να απομακρυνθεί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

λογότυπο τουρισμού

Νίκας για το λογότυπο του τουρισμού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε με το λογότυπο της Περιφέρειας, όσον αφορά τον τουρισμό, προέβη στην εξής δήλωση:

“Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό. Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες.

Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης- το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε” καταλήγει ο περιφερειάρχης,

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί στο αγροτικό δίκτυο του ΓΟΕΒ Παμίσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Περιφερειακής Ενότητας

ΓΟΕΒ Παμίσου

Ολοκληρώθηκαν, τις προηγούμενες ημέρες, οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου από τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα ολοκλήρωσε την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής της αποστραγγιστικής τάφρου Μουτελάκη και συνεχίζει τις αντίστοιχες εργασίες στην τάφρο Κασκούτη.

Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής,  μέσω της βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  κ. Στάθης Αναστασόπουλος,  και συνέχισε λέγοντας ότι η Περιφερειακή αρχή έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση έχοντας προγραμματίσει έργα αναβάθμισης των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και της οργάνωσης της λειτουργίας του ΓΟΕΒ.

ΓΟΕΒ Παμίσου

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

5 εκ ευρώ για διαγραμμίσεις, προειδοποιητικές πινακίδες και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π. Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πίστωση 5.000.000 ευρώ διατέθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να δημοπρατήσει σε μία εργολαβία παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη σχετική σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Τρίπολη, διευκρινίστηκε ότι η πίστωση αυτή θα χρηματοδοτήσει μία εργολαβία, που θα δημοπρατήσει η έδρα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η οριζόντια και κάθετη σήμανση σε όλο το μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και στις 5 Π.Ε. Με τη μέθοδο αυτή, όπως τονίστηκε, εξοικονομούνται εργατοώρες και επιυγχάνονται καλύτερες εκπτώσεις.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας θα γίνουν διαγραμμίσεις, θα αλλαχθούν όλες οι φθαρμένες ενημερωτικές και προειδοποιητικές πινακίδες και θα τοποθετηθούν ανακλαστικά κολωνάκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκπτωση αυτής της μεγάλης εργολαβίας θα αξιοποιηθεί για τη δημοπράτηση επιπλέον παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των πέντε Π.Ε.

Σημειώνεται ότι με το πιο πάνω κονδύλιο, το σύνολο της πίστωσης για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ανέρχεται πλέον σε 15.000.000 ευρώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ