Πολιτικά
Χρυσομάλλης σε Μενδώνη για την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των αδειοδοτήσεων της Αρχαιολογίας για οικοδομικές άδειες

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times



Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με αντικείμενο θέματα πολιτισμού στη Μεσσηνία.
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρουσίασε στην Υπουργό την πρόταση του για την βελτίωση, απλοποίηση και ψηφιοποίηση του συστήματος υποβολής οικοδομικών αιτημάτων προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης. Η υφιστάμενη κατάσταση προκαλεί πολύμηνες καθυστερήσεις, που δυσχεραίνουν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών. Η Υπουργός συμφώνησε για την αναγκαιότητα αλλαγών στο συγκεκριμένο τομέα, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες.
Τη συζήτηση απασχόλησε, επίσης, η πορεία της σύνταξης της μελέτης αποκατάστασης του Πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο του δήμου Δυτικής Μάνης. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Μεσσήνιο βουλευτή πως τη σύνταξη έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, η δε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του μνημείου είναι εξασφαλισμένη.
Αναφορικά με τις προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης πολιτιστικές διαδρομές «Μνημειακά έργα Κυκλώπων και ανθρώπων κατά τη Μυκηναϊκή Εποχή (2η χιλιετία π.Χ.)» και «Δίκτυο κάστρων: Από το Βυζάντιο στην Οθωμανοκρατία», μέσω των οποίων θα αποκατασταθούν και θα αναδειχθούν θολωτοί τάφοι στην Δυτική Μεσσηνία, ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς καθώς και τα κάστρα Μεθώνης και Κορώνης, η Υπουργός ανέφερε στον Μίλτο Χρυσομάλλη πως το ΥΠΠΟΑ έχει ήδη συντάξει τα σχετικά τεχνικά δελτία και τα έχει υποβάλλει προς το Υπουργείο Οικονομικών για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης. Στο πλαίσιο αυτό ο Μίλτος Χρυσομάλλης πρότεινε τη δημιουργία και άλλων πολιτιστικών διαδρομών στη Μεσσηνία, που θα ενισχύσουν το ρεύμα επισκεπτών και βέβαια την επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του νομού. Οι διαδρομές αυτές μπορούν να σχεδιαστούν σε συνεννόηση με την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τους Δήμους και άλλους παραγωγικούς φορείς και να συνδυαστούν εκτός από τα μνημεία και με τη γαστρονομία της Μεσσηνίας, και τις οποίες θα ενισχύσει το ΥΠΠΟΑ με την υλοποίηση παρεμβάσεων και δράσεων σε χώρους και μνημεία αρμοδιότητάς του, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και προσιτά στον επισκέπτη.
«Είχαμε μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τα μνημεία της Μεσσηνίας και το μέλλον τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στάθηκε θετικά στις προτάσεις που της κατέθεσα για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης οικοδομικών έργων. Επιπλέον, όπως με ενημέρωσε η Υπουργός, η σύνταξη των μελετών για την αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί τα σχετικά τεχνικά δελτία από πλευράς ΥΠΠΟΑ για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των πολιτιστικών διαδρομών που αφορούν μνημεία της Μεσσηνίας, φέρνοντας πιο κοντά την απολύτως αναγκαία αποκατάσταση των κάστρων Μεθώνης και Κορώνης, αλλά και την ανάδειξη των θολωτών τάφων του νομού μας. Ελπίζω σύντομα να έχουμε να προτείνουμε νέες πολιτιστικές διαδρομές στο Υπουργείο, που θα ενισχύσουν την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Μεσσηνίας στους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.








Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Τα εκλογικά κέντρα Πτωχού και Βασιλόπουλου επισκέφτηκε ο επισκέφτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
-
Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας
-
Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Δήμαρχο Καλαμάτας
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης έκανε την ανατροπή και πηρε την 2η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία
-
Τι δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Τέσσερα χρόνια αναβάθμισης και βελτίωσης για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Μόνη νόμιμη και εφικτή λύση η απευθείας ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Οφείλουμε να επαναφέρουμε την ασφάλεια δικαίου στο ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης στα 4 στρέμματα.
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Λυκουρέντζος σε Χρυσομάλλη για της αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από την πυρκαγιά του 2021 στο Βασιλίτσι
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε άξιοι συνεχιστές του Λένιν και δεξιοτέχνες στη σκοπιμότητα!
-
Oι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς θα πάνε στην κηδεία του τέως
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Η Αριστερά δεν εκπροσωπεί ιδεολογία. Εκπροσωπεί την ψυχολογία της μιζέριας, του διχασμού και του φθόνου
-
Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η αναπλ. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην Αγία Τριάδα
-
Απολογισμός της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Δεν κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα-Σύντομα ενίσχυση του Κ.Υ. Αγ. Νικολάου
-
Πανό για τους βιαστές και τον Λιγνάδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας – «Εξαφανίσθηκε» η Μενδώνη
-
Το μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
O Μίλτος Χρυσομάλλης για τον παράνομο καταυλισμό Ρομά στην Αγία Τριάδα
-
Συνάντηση Χρυσομάλλη – Χατζηδάκη με ατζέντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης για Αλεξη Τσίπρα: Ανέμελες βόλτες στην Καλαμάτα…
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Εκσυγχρονίζουμε τον ΕΦΚΑ, επιστρέφουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια στους συνταξιούχους
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άγνωστη μέχρι στιγμής είναι η τύχη της Περιμετρικής της Πύλου
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Λιπάσματα στο 6% ΦΠΑ και επιδότηση στο ρεύμα για αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις
-
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού ΓΕΑ στο Τατόι ο Μίλτος Χρυσομάλλης
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί την πρόταση δυσπιστίας για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα
Πρόσφατα Άρθρα
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Περίεργα2 ημέρες πριν
Φλόριντα: Γιγάντιος αλιγάτορας έκοβε βόλτες με ανθρώπινη σορό στο στόμα
-
Κινηματογράφος2 ημέρες πριν
Ιωάννης Μουτσούλας: Ο Μεσσήνιος δημιουργός που “ζωντανεύει” το 1821
-
Καιρός2 ημέρες πριν
Alert! Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα
-
Κινητά1 ημέρα πριν
Ο εθισμός μας στα smartphone μας σκοτώνει σωματικά και ψυχολογικά
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Με εκπροσώπους εθελοντικών φορέων της Καλαμάτας συνέχισε τις συναντήσεις της η «Δημιουργική Πρωτοβουλία»
-
Σαν σήμερα1 ημέρα πριν
Το εορτολόγιο σήμερα 24 Σεπτεμβρίου
-
Ζώδια1 ημέρα πριν
Τα ζώδια σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2023
-
Ψυχολογία22 ώρες πριν
Το αναπόφευκτο ατόπημα του ανθρωπισμού είναι η διολίσθησή του στον ατομικισμό