Connect with us
Επιμελητηρίο

Εκλογές Μεσσηνία

Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Ξεκίνησε το προεκλογικό ταξίδι με 7 αρχές και 14 άξονες…

Ανέβηκε

στις

Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Ξεκίνησε το προεκλογικό ταξίδι με 7 αρχές και 14 άξονες… 1
Κοινοποιησέ το

ΜΕ 7 ΑΡΧΕΣ και 14 άξονες πολιτικής, 14 θέσεις που αποτελούν δεσμεύσεις και στόχους, ξεκίνησε χθες το προεκλογικό της ταξίδι η υποψήφια δήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια».

Στην ομιλία της στο Cine Lux η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στα Φιλιατρά, τα προβλήματα, τις ανάγκες, τα έργα αλλά και τα «προσόντα» της πόλης και των ανθρώπων της, προτάσσοντας τον πρωτογενή τομέα και το φράγμα Φιλιατρών, την ανάγκη ίδρυσης Γεωργικής Σχολής, την αξιοποίηση του Leader, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Μέσα από ένα βίντεο απάντησε στο ερώτημα γιατί πάει για δήμαρχος η Χάιδω, αλλά και για την ομάδα που πλαισιώνεται.

Αναφερόμενη στις επτά αυτές αρχές, είπε ότι  είναι :

– Η όρεξη για δουλειά, διότι μόνο έτσι εντοπίζουμε το πρόβλημα σκύβουμε πάνω από αυτό, ασχολούμαστε με επιμονή να το αντιμετωπίσουμε μέχρι να φθάσουμε στη λύση !

 • Η καθημερινή παρουσία  δίπλα στον πολίτη
 • Ο διάλογος και συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τους ιδιώτες
 • Το σχέδιο, οι θέσεις, οι προτάσεις
 • Η ομαδικότητα
 • Η οργάνωση
 • Η αποτελεσματικότητα.

 

Επίσης παρουσίασε 14 άξονες πολιτικής, 14 θέσεις  οι οποίες είναι δεσμεύσεις  και στόχοι του προγράμματός «για να κάνουμε  ζωντανές, λειτουργικές και φιλόξενες τις πόλεις μας και τα χωριά μας» και συγκεκριμένα:

 1. Ο Πολιτισμός, που μας λείπει, στην καθημερινότητα.

Τι σημαίνει αυτό ;

α)  Πόλεις και χωριά, παραλίες, δρόμοι και πλατείες  καθαρά από άκρη σε άκρη:

 με εργαλεία τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου,

 με την ενίσχυση εξειδικευμένων συνεργείων καθαριότητας

– με την  έναρξη διαδικασίας ανακύκλωσης και την προώθηση της κουλτούρας της ανακύκλωσης

με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

β) Πόλεις και χωριά προσβάσιμα από όλους, με ασφαλή, λειτουργικά  οδικά δίκτυα

γ) Βελτίωση της σηματοδότησης των οδικών δικτύων μας, όπου αυτή δεν επιτυγχάνει το στόχο της.

δ)  Δέσμευση για ανάπλαση κάθε χρόνο σημαντικού μέρους των πεζοδρομίων

ε) Αλλαγή των δικτύων ύδρευσης όπου χρειάζεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και σύνδεση των νέων δικτύων όπου δεν έχουν συνδεθεί έως σήμερα με τις κατοικίες.

στ) Ανάπλαση της αστικής και  αγροτικής οδοποιίας

ζ) Καθαρισμός  εγκαίρως των υπαρχόντων τάφρων απορροής των  ομβρίων υδάτων

θ) Επαρκής φωτισμός στις πόλεις και τα χωριά μας

 1. Οι Ζωντανές Πόλεις και Χωριά.

Με σύγχρονες προδιαγραφές για παιδικές χαρές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους, δημοτικά ιατρεία, δημοτικά κτηνιατρεία

 1. Οι Σύγχρονες πόλεις.

Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ασύρματο δίκτυο σε σχολεία, πλατείες, τουριστικούς χώρους.

 1. Η Πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων

Ισόρροπη κατανομή σε όλες τις  πόλεις και τα χωριά μας.

Κοινωνική πολιτική με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών.

 1. Η Τριφυλία να γίνει επενδυτικός προορισμός

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία φορέα που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης,  την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, τη διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

 1. Η Τουριστική ανάπτυξη

Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού της πόλης, προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Τριφυλίας. Τουριστική ανάπτυξη σε ισορροπία με τη ζωή των πόλεων και των χωριών μας,  με Θεσμοθέτηση πλαισίου βραχυχρόνιων μισθώσεων. Δημιουργία Υποδομών και Ανάπτυξη Αγροτουρισμού

 1. Η Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας

Με τον εκσυγχρονισμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα,  την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, την δημιουργία Γεωργικής Σχολής, με σεμινάρια και εκθέσεις προβολής των τοπικών προϊόντων τόσο στο Δήμο μας, όσο και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 1. Η επίθεση πολιτισμού

Οραματιζόμαστε την Τριφυλία βασικό κέντρο πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου. Με εξωστρέφεια και ανάπτυξη των εμβληματικών  υποδομών του δήμου, αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, των μουσείων του Δήμου (Λαογραφικών,  Φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου) Με την ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στις πόλεις και στα χωριά όλο τον χρόνο.

 1. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Πρόσβαση όλων στον αθλητισμό με δημιουργία νέων και βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, ισόρροπα και στις τρείς πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.

 1. Η Νέα φιλοσοφία διοίκησης.

Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και κάνουμε τη λογοδοσία καθημερινή πρακτική, με δείκτες απόδοσης ανά τομέα πολιτικής, κοστολογημένες δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση των έργων από τους ίδιους τους δημότες. Σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες, άνοιγμα του δήμου στις έξι δημοτικές ενότητες με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, μέσων και πόρων. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στις τοπικές κοινότητες με την ενίσχυση του συμμετοχικού σχεδιασμού και την εφαρμογή πρότυπου ανάπτυξης πόλεων και χωριών όλου του Δήμου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην μεταβίβαση όσο το δυνατό περισσοτέρων, αποφασιστικών  αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες!

 1. Η πόλη ανήκει στην πόλη.

Για να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας πραγματικά αρμόδιος για τα ζητήματα του,  διεκδικούμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων και δρόμων στα όρια του δήμου. Διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος θεσμοθετημένων πόρων για έργα ανάπτυξης και επενδύσεις.

 1. Η Διεκδίκηση Πόρων και Έργα Υποδομών

Με την δημιουργία  επιστημονικής και εξειδικευμένης ομάδας με αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την διεύρυνση χρηματοδοτικών πηγών, σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, διεκδίκηση και ενεργητική αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων

 

 1. Τα λιμάνια μας, ανήκουν στον Δήμο μας.

Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός για την  άμεση μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς τα δύο λιμάνια από αυτά,  που διαχειρίζεται το Λ.Τ.Μ, της Μαραθόπολης και της Κυπαρισσίας, βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Τριφυλίας. Με την ισχύουσα νομοθεσία από το έτος 2016 έχει δοθεί η δυνατότητα να περιέλθουν τα λιμάνια στην διαχείριση των Δήμων, για παράδειγμα το λιμάνι της Καλαμάτας έχει αποσπασθεί από το Λιμενικό Ταμείο και έχει περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας

Αυτές δεν είναι απλά οι αρχές και οι θέσεις μας, είναι οι δεσμεύσεις μας!

Είναι ο φάρος που θα οδηγεί τα βήματά μας στις πρώτες ημέρες της διοίκησής μας! Θα είναι ο οδηγός μας στην Τριφυλία της επόμενης ημέρας, το διαβατήριο μας για το αύριο του τόπου μας!

Ένα αύριο που σας κοιτώ στα μάτια και σας ξεκαθαρίζω ότι θα δουλέψω σκληρά μαζί σας ως Δήμαρχος για να το εγγυηθούμε και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας!

Γιατί σε αυτή την μάχη με την καθημερινότητα ο Δήμαρχος πρέπει να είναι μπροστάρης, Στρατηγός και στρατιώτης μαζί!

Γιατί στην τελική ο κόσμος απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα από τους εκάστοτε Δημάρχους που επιλέγει και εμείς σε αυτό επιβάλλεται να δείξουμε σεβασμό και συνέπεια! Γιατί προσωπικά για εμένα:

 • Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά δέσμευση!
 • Ο δήμαρχος πρέπει να είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα ( εξ ου και η λαϊκή ρήση,  τα παράπονά σας στο Δήμαρχο)  και να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες. Πρέπει να ξυπνάει πρώτος στην πόλη και να κοιμάται τελευταίος.
 • Ο δήμαρχος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από την έλλειψη αρμοδιοτήτων. Πρέπει να διεκδικεί όλα όσα αφορούν τα εντός των γεωγραφικών του ορίων!
 • Ο καλός δήμαρχος είναι αυτός που ασχολείται με θέματα της καθημερινότητας, με τον πολιτισμό της καθημερινότητας!

Η  αλήθεια είναι ότι τα έχουμε μπερδέψει στον Δήμο μας την τελευταία δεκαετία!

Εδώ και πολλά χρόνια όλοι πληρώνουμε το λογαριασμό ακριβώς επειδή κάποιοι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τη «χαμηλή πολιτική» και να κάνουν τη λάντζα.

Όλα αυτά τα μικρά, όμως, είναι που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα. Από τον καθαρισμό της γράνας και την συντήρηση του δρόμου στην Καλλίτσαινα έως την ακατάλληλη δεξαμενή στη Βάλτα.

Απλά και ξεκάθαρα, ο δήμαρχος δεν εκλέγεται για να ασχολείται με τα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής!

Τα σκουπίδια σε ένα τόπο,  δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία !

Καλός δήμαρχος για την Τριφυλία,  είναι εκείνος που έχει αποκλειστικά το μυαλό του σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας  και τους δημότες τους. Με τίποτα μεγάλο και πομπώδες!  Μόνο με απτά έργα και μετρήσιμες παρεμβάσεις.

Ο καλός δήμαρχος εν τέλει, είναι εκείνος που τα δίνει όλα.

Με επιμονή  και με πάθος.

Ξεκινώντας από εδώ την προεκλογική μου εκστρατεία,  θέλω να ευχηθώ σε όλους και στους πολιτικούς μου αντιπάλους,   έναν καλό και έντιμο προεκλογικό αγώνα! Έχοντας όλοι κατά νου, ότι την επόμενη μέρα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά θα απαιτηθεί, σύμπνοια, συνεννόηση, συνεργασία και σύγκληση,  βασισμένη βέβαια  σε αρχές και σε πρόγραμμα, προκειμένου ο τόπος μας  να πάει μπροστά!

Προκειμένου να κάνουμε στην Τριφυλία ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ και να την ξυπνήσουμε!

Προκειμένου να κάνουμε την Τριφυλία προορισμό!

Προκειμένου να κάνουμε την Τριφυλία Πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις

Γιατί το αξίζουν οι περήφανοι κάτοικοι αυτού εδώ του τόπου,

Το αξίζουν οι γονείς μας και οι παππούδες μας που μας μεταλαμπάδευσαν αρχές, αξίες αλλά και αγάπη για τα χωριά και τις πόλεις μας.

Το αξίζουν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, που θέλουμε και μπορούμε να τα κρατήσουμε εδώ και να εξασφαλίσουμε την πρόοδο και ευημερία τους

Γιατί πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο το αξίζετε όλοι εσείς, το αξίζουμε όλοι εμείς, που σήμερα βροντοφωνάζουμε από εδώ από τα Φιλιατρά ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αλλαγή, στην ανατροπή, σε ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο γεμάτο φώς, σκληρή δουλειά καθημερινή προσπάθεια και αποτέλεσμα παντού!

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, συνοδοιπόροι στο όμορφο αυτό ταξίδι που ξεκινάει για την Τριφυλία μας, για τα χωριά μας, για τις πόλεις μας, για το αύριο των παιδιών μας!

Ολοι μαζί  στις 26 Μαΐου κάνουμε την Τριφυλία Πρωταγωνίστρια! Ξεκινάμε!

Σας ευχαριστώ!

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ