Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βασιλόπουλος με καθαρή πρόταση για… συνδιοίκηση!

Ανέβηκε

στις

στην αντεπίθεση πέρασε ο βασιλόπουλος με καθαρή πρόταση για… συνδιοίκηση! 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Θανάσης Βασιλόπουλος Βασίλης Κοσμόπουλος

ΕΝΩ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ…

 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ είναι στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα των Μεσσηνίων, καθώς αυτήν την Κυριακή, θα αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος της πόλης, μετά από 12 χρόνια δημαρχοντίας του Παναγιώτη Νίκα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου 

Τη θέση αυτή, διεκδικούν την Κυριακή ο Θανάσης Βασιλόπουλος που προηγήθηκε στον πρώτο γύρο με 22,53% και ο Βασίλης Κοσμόπουλος που ήρθε στη δεύτερη θέση με 14,99%.

Ο κ. Βασιλόπουλος, έχει δεχθεί σε αυτόν τον δεύτερο γύρο, την επίσημη στήριξη της ΝΔ και απομένει η ανταπόκριση ή όχι, στο κάλεσμα ενότητας που απηύθυνε πολύ νωρίς, των ανθυποψηφίων του και κυρίως της Μαρίας Οικονομάκου και της Ελένης Αλειφέρη, οι οποίες προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό φορέα. «Ο δήμαρχος έχει συγκεκριμένο ρόλο. Δίπλα στο δήμαρχο όμως, θα υπάρχει μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συμβάλει στη χάραξη της αναπτυξιακής του πορείας», ανακοίνωσε ο κ. Βασιλόπουλος, δίνοντας ένα ακόμη κίνητρο στο πλαίσιο των συνεργασιών, τονίζοντας πως αυτή η επιτροπή, θα αποτελείται από τους επικεφαλής των παρατάξεων που θα συνεργαστούν και θα συμβάλουν μαζί με τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην πολιτική που θα ακολουθηθεί στο Δήμο. «Αυτό νομίζω, επιβάλει και ο «Κλεισθένης», ενώ κάθε συνδυασμός θα εκπροσωπείται στις θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με το αποτέλεσμά του στις εκλογές και τις ικανότητες των στελεχών του», τόνισε παράλληλα ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την στήριξη της ΝΔ, αφού όπως είπε, αφενός θα δώσει μεγάλη δυναμική στην προσπάθειά του και αφετέρου, δεν έκρυβε ποτέ πως προέρχεται από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στον αντίποδα τώρα, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεντρώνει την προεκλογική του πολιτική στην πρόσκληση που έχει απευθύνει σε δημόσιο διάλογο, προσπαθώντας να… αποδημήσει τον Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς ισχυρίζεται πως αυτή, δεν γίνεται δεκτή! «Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019, που πρόκριναν για την αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Βασίλη Κοσμόπουλο και τον Θανάση Βασιλόπουλο, θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα δινόταν η ευκαιρία στους συνδημότες μας, να ενημερωθούν για τις θέσεις των δυο υποψηφίων δημάρχων, μέσω δημοσίων συζητήσεων. Πράγματι τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της πόλης μας, έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον για την διοργάνωση τέτοιων συζητήσεων και μας απέστειλαν προσκλήσεις, για να δηλώσουμε διαθεσιμότητα. Όπως είναι φυσικό ανταποκριθήκαμε άμεσα σε όλες τις προσκλήσεις, καθώς θεωρούμε τον δημόσιο ανοικτό διάλογο, στοιχείο δημοκρατίας. Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για τις θέσεις αυτών, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο του, για το αξίωμα του δημάρχου. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι μέχρι σήμερα ο κ. Βασιλόπουλος δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις τηλεοπτικών σταθμών. Απεναντίας προχθές, εμφανίστηκε για λίγο σε τοπικό κανάλι, περιοριζόμενος σε μονόλογο. Μας δίνει, κατά συνέπεια, την εντύπωση, ότι αποφεύγει την αντιπαράθεση. Καλούμε τον κ. Βασιλόπουλο, το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται από την εκλογική νομοθεσία, να συμμετάσχει σε δημόσιο διάλογο με τον Βασίλη Κοσμόπουλο. Το πότε και που, θα αποφασισθεί εύκολα αν υπάρχει η ειλικρινής διάθεση να βρεθούν ενώπιον των συνδημοτών μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Καλαμάτα μπροστά».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε μέσω της «Φ», τονίζοντας πως ήδη, για σήμερα το πρωί έχει κανονιστεί από πολύ νωρίς -από την Δευτέρα- ένα τέτοιο debate στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 Καλαμάτας και πως αυτό, δεν είναι εφικτό λόγω του χρόνου που απομένει, να συμβεί σε όλα ή στα περισσότερα έστω, Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν κλείσει η ύλη της «Φ» έφθασε δήλωση από τον συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» της Ελένης Αλειφέρη, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ του Θανάση Βασιλόπουλου. Στη δήλωσή της αναφέρει:

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Λαμβάνοντας υπόψιν την εντολή των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις -δεσμεύσεις τού υποψηφίου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, αποφασίσαμε να τον στηρίξουμε στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία της 2ας Ιουνίου. Στόχος μας είναι η επίτευξη δημοτικής πλειοψηφίας, προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας, την επόμενη ημέρα της νέας δημοτικής θητείας, να μπορεί να λειτουργήσει και να διοικηθεί απρόσκοπτα».

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ