Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Η επίσκεψη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου στον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κο Ευστάθιο Αναστασόπουλο

Ανέβηκε

στις

Η επίσκεψη της Χάιδως Παναγιωτοπούλου στον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κο Ευστάθιο Αναστασόπουλο 1
Κοινοποιησέ το

Η κα Χάιδω Παναγιωτοπούλου μα ενημερώνει μέσα από το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ύστερα από την συνάντηση της με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα,  κο Ευστάθιο Αναστασόπουλο. Για τα  θέματα που συζητήθηκαν και την εξέλιξη της συνάντησης.  Δείτε το. 

Την Παρασκευή 14-10-2022 επισκέφτηκα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα,  Ευστάθιο Αναστασόπουλο  και συζητήσαμε αναλυτικά για τα επίκαιρα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε και του ΥπΑΑΤ  που αφορούν στη στήριξη των νέων γεωργών αλλά και των υφιστάμενων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για επενδύσεις που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό τους, στη βελτίωση της παραγωγής μέσω επέκτασης και στην αύξηση της αξίας των παραγόμενων προϊόντων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και αναδιάρθρωση των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Συζητήσαμε για  την πληρωμή του προγράμματος των νέων γεωργών, στο οποίο έχουν ενταχθεί 400 νέοι γεωργοί στη Μεσσηνία  και για το πρόγραμμα των «Σχεδίων Βελτίωσης» που αναμένεται να προκηρυχθεί έως τέλος του έτους, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α),   του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α,Α.Τ) και προϋπολογισμού 19 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά το πολυπόθητο και με πολύ μεγάλη αναμονή,  έργο των  δικτύων του Φράγματος των Φιλιατρών ενημερώθηκα ότι βρίσκεται στο τέλος της δημοπράτησής του.

Επιπλέον όσον αφορά την περιοχή της Τριφυλίας,  είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει στο πρόγραμμά του την υλοποίηση του έργου του Τεχνητού Ύφαλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, καθώς έχει ανασύρει την υπάρχουσα,  από πολλά έτη μελέτη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Επίσης έχει εξασφαλίσει από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας ( ΙΝΑΛΕ)  την εκπόνηση  της μελέτης παρακολούθησης της εξέλιξης του τεχνητού ύφαλου και της ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας δωρεάν, η οποία θα απαιτηθεί μετά την υλοποίηση του έργου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο υπόλοιπο της θητείας του!

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Τριφυλία είναι ένας τόπος που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στο τρίπτυχο γεωργία – κτηνοτροφία – αλιεία! Δυστυχώς όμως  η  Δημοτική Αρχή,  δεν είχε κανένα σχέδιο και για τον τομέα αυτό, δεν ανέπτυξε την Διεύθυνση Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Ο.Ε.Υ του Δήμου Τριφυλίας, με στελέχωση προσωπικού, με δράσεις σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας και την Περιφέρεια, για την ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, την ανάδειξη των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ και την διεκδίκηση μεγαλύτερου ύψους χρηματοδοτήσεων της περιοχής.

Επί τρία έτη και πλέον,  έχει επιδείξει και στον τομέα αυτό πλήρη αδυναμία και αδιαφορία να πράξει τα αυτονόητα για την υποστήριξη των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά και η δουλειά τους εξαρτάται διαρκώς από αστάθμητους παράγοντες! Αποδεικνύει δε,  με τις  δηλώσεις  της  των τελευταίων ημερών ότι ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, αναλώνοντας παραγωγικό χρόνο, εξαπολύοντας δυσφημιστικά πυρά (κατά την παγιωμένη πλέον τακτική της ) εναντίον  υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ, που επί τρία έτη η ίδια Δημοτική Αρχή,  διοικεί, ελέγχει και έχει και την αντικειμενική ευθύνη των πεπραγμένων ή μη ! Οι εξελίξεις μας προσπερνούν και η τοξικότητα στο Δήμο Τριφυλίας συνεχίζεται……..!!!

Κυπαρισσία, 17-10-2022

ΧΑΪΔΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ»

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ