Connect with us

Πολιτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης Καλαμάτας για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊου

Ανέβηκε

στις

ανακοίνωση της λαϊκης συσπείρωσης καλαμάτας για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊου 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Λαϊκη Συσπείρωση Καλαμάτας – κορονοϊός

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με επιστολής μας προς το δήμαρχο την Τετάρτη  στις 4 Μάρτίου  τονίζαμε την ανάγκη να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, με έμφαση στις σχολικές μονάδες και στα δημοτικά κτίρια. Με βάση την κρισιμότητα των εξελίξεων επανερχόμαστε σήμερα σε αυτό το σοβαρό και επείγον θέμα μετά και τη σημερινή μας τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο . Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να γίνουν από τη δημοτική αρχή όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών. Επιμένουμε ότι οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊου πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής διοίκησης. Να πάψει το παραμύθι της ατομικής ευθύνης που θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης (και των προηγούμενων) για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγεία που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
 • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και να ασκήσει πίεση ο Δήμος Καλαμάτας στη κυβέρνηση για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΤΟΜΥ με στόχο να λειτουργει σε   24ωρη βάση ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο που αντιμετωπιζεί τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, μηχανηματα και προσωπικό.
 • Να παρθούν μέτρα στο Ιδρυμά της εκκλησίας-Ασυλό Ανιάτων όπου συμμετέχει στο ΔΣ ο Δήμος Καλαμάτας και για να πάρθουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Η πρόσφατη ιστορία με τις απολύσεις δείχνει πως δεν τηρούνται ούτε οι ελάχιστες συνθήκες υγιεινής π.χ 2 καθαρίστριες για πάνω από 1000 τ.μ.
 • Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για αυτές τις ανάγκες στο Ιατρείο και στο Φαρμακείο του Δήμου.
 • Να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων σε όλους τους χώρους του Δήμου που καθυστερημένα πάρθηκαν(αντισηπτικά, μασκές, τζάμια κ.λ.π.). Να παρθούν επιπλέον μέτρα με βάση τις οδηγίες των γιατρών. Στο κεντρικό δημαρχείο και σε ορισμένες υπηρεσίες στα συνεργεία χρειάζεται επιπλεόν αποσυμφόρηση των υπαλλήλων ( με εκ περιτροπής εργασία, με ραντεβούκ.α ). Να υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε γραφείο και μάσκες όπου είναι απαραίτητες
 • Σε κάθε χώρο και υπηρεσία του δήμου να υπάρχει απολυμαντικό χεριών όπως και στις τουαλέτες κοινού και προσωπικού να υπάρχουν απολυμαντικά και χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης.
 • Με την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πολιτών, αλλά και η προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Να μην πηγαίνουν στη δουλειά όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας με βάση τις οδηγίες των γιατρών.
 • Για την Λαϊκή Αγορά προτείναμε να λειτουργήσει με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν για τα σουπέρ μάρκετ και τις τράπεζες παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, θερμομέτρηση). Να στηρίξει ο Δήμος το αίτημα των παραγωγών  να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών στο κατάλογο των αποζημιώσεων.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες τουλάχιστον όλων όσων επλήγησαν από τη πανδημία ιδιαίτερα όσων έμειναν άνεργοι ή είναι στο ΚΕΑ και στις καταστάσεις της πρόνοιας.
 • Απαλλαγή για 4 μήνες από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλους τους επαγγελματίες του Δήμου
 • Η χρηματοδότηση των 60000 ευρώ που δόθηκε στο δήμο Καλαμάτας  δεν φτάνει ούτε για τα αντισηπτικά και τις απολυμάνσεις και αποτελούν κοροϊδια. Να διατεθούν τώρα κονδύλια από τον προϋπολογισμό του δήμου για να στηριχτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων του δήμο. Που αλλού άραγε θα άξιζε να πάνε τα εκατομμύρια αν όχι στην υγεία του λαού;
 • Το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει μόνο για επείγοντα θέματα και κυρίως για μέτρα για τη πανδημία παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που χρειάζονται. Τα σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν ώστε να συζητηθούν σε ανοιχτές συνεδριάσεις.

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ