Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Ανακοίνωση Δημήτρη Ι. Βρεττάκου για υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πύλου – Νέστωρος

Ανέβηκε

στις

Ανακοίνωση Δημήτρη Ι. Βρεττάκου για υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πύλου – Νέστωρος 1
Κοινοποιησέ το

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να γνωστοποιήσω μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε όλους τους Δημότες την πρόθεση μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Πύλου στο Δήμο Πύλου Νέστωρος.  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πύλο και αισθάνομαι όλους τους δημότες ως συμπατριώτες μου. Οραματίζομαι να τους υπηρετήσω όπως ο πατέρας μου υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Πύλου ως Δήμαρχος και Σύμβουλος Αντιπολίτευσης για πάνω από 24 έτη.

Η απόφασή μου να είμαι Υποψήφιος ελήφθει αφού πρώτα επισκέφθηκα όλες τις πόλεις και χωριά του Δήμου και έκανα απευθείας διάλογο με τους πολίτες του Δήμου τους τελευταίους μήνες.

Καθολική απαίτησή των δημοτών είναι να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του Δήμου και να αναλάβουν άνθρωποι που έχουν την γνώση, την θέληση και την εμπειρία διοίκησης που απαιτούνται για να διοικηθεί ο Δήμος έτσι ώστε να οδηγήσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας στην ανάπτυξη.

Με αφετηρία το Ανάκτορο του Νέστωρα, όπου σήμερα βρίσκομαι, αποφάσισα να ξεκινήσω τον Συνδυασμό «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» και εύχομαι να εμπνέω πάντα ομόνοια, σύνεση, γνώση και δημιουργία έτσι ώστε να ενώσουμε τους πολίτες και να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε ανάπτυξη και ευημερία. Το οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές να είμαστε αντάξιοι της Ελληνικής Κληρονομιάς μας.

Έχοντας τα αναγκαία εφόδια γνώσης με τρία πτυχία, ένα Πτυχίο Οικονομικών, ένα δεύτερο Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ένα τρίτο Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στην Δημόσια Διοίκηση, θεωρώ αξιοκρατικά ότι μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια τους Δημότες του Δήμου. Η μεγάλη διοικητική μου εμπειρία και η γνώση σημαντικών ανθρώπων τόσο στη Δημόσια Διοίκηση και τα Υπουργεία, όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και στις Υπηρεσίες των Βρυξελών μου δίνει την πίστη ότι μπορώ να διεκδικήσω τα μέγιστα για το Δήμο. Υπήρξα άριστος φοιτητής με διακρίσεις και Υποτροφίες τόσο στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης όσο και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό.  Όπως διακρίθηκα εγώ σε προσωπικό επίπεδο, το ίδιο επιθυμώ να διακριθεί ο Δήμος ως ο καλύτερος Δήμος της χώρας. Υπόσχομαι στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει πρόγραμμα Ευρωπαικό ή Εθνικό που να μην διεκδικήσουμε πόρους για το καλό των δημοτών του δήμου μας.

Επιπρόσθετα, και πέραν της Ακαδημαϊκής Γνώσης, έχω διατελέσει με μεγάλη επιτυχία Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Δήμων της Χώρας για πάνω από 25 έτη. Εκπόνησα αναπτυξιακά Προγράμματα για το Δήμο Λάρισας, το Δήμο Βόλου, το Δήμο Μεγάρων και άλλων περιοχών. Υπήρξα Διευθυντής Προϋπολογισμού, και Οικονομικός Διευθυντής  της Ολυμπιακής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» για επτά έτη με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό 2 δις ευρώ και παρέδωσα πλεόνασμα 52 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Ανέλαβα Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για δύο έτη και επίσης διετέλεσα Διοικητής – Γενικός Διευθυντής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ύστερα από Διεθνή Διαγωνισμό Επιλογής από το Ωνάσειο. Είχα την ευθύνη διοίκησης χιλιάδων εργαζομένων και εθελοντών στην Ολυμπιακή Επιτροπή και στη Γενική Γραμματεία και στο Ωνάσειο Κέντρο.

Με αυτή την εμπειρία προτίθεμαι να μεταρρυθμίσω το Δήμο και να τον εκσυγχρονίσω με σύγχρονα μοντέλα διοίκησης. Ο Δήμος πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι τα συμφέροντα ολίγων φίλων. Ο δήμος δεν πρέπει να διοικείται από μια παρέα αλλά από τεχνοκράτες που θα λογοδοτούν στους Πολίτες, στον Πρόεδρο του Χωριού, στα Τοπικά Συμβούλια, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμαρχο. Η διαφάνεια και η λογοδοσία, το νοικοκυριό και η δημοκρατική λήψη αποφάσεων είναι οι αρχές που βασίστηκα πάντα στην άσκηση των καθηκόντων μου. Προέρχομαι από το Λαό, αγωνίζομαι με το Λαό, και για το όφελος του Λαού.

Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω τις δυνάμεις μου με άλλους και να λειτουργήσω το Δήμο ενωτικά και με πλήρη εμπλοκή όλων των εκλεγμένων Συμβούλων από όλους τους συνδυασμούς που θα επιλεγούν από τους πολίτες.  Ο συνδυασμός που ήδη έχω αρχίσει και καταρτίζω δεν έχει καμμία κομματική εξάρτηση, είναι ενωτικός και Ανεξάρτητος. Καλώ όλους τους Δημότες που θέλουν να προσφέρουν να ενταχθούν ως Υποψήφιοι στο Συνδυασμό μας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα που επιθυμούν και να ενώσουμε όλοι μαζί την δύναμή μας για την πρόοδο του τόπου.

Η πόλη της Πύλου – Νέστωρος είναι από τις αρχαιότερες πόλεις στην Ελλάδα και συνεπακόλουθα στον κόσμο. Πρέπει ο Δήμος μας να γίνει ο πιο οργανωμένος αλλά και ο πιο φιλόξενος Δήμος, όπως αρμόζει στην Ιστορία της πόλης. Η φιλοξενία του Βασιλιά Νέστωρα προς τον Τηλέμαχο γιο του Οδυσσέα αποτελεί το αρχαιότερο δείγμα φιλοξενίας στον κόσμο. Σήμερα, 3.200 χρόνια μετά από αυτή την ένδοξη εποχή, η εικόνα του Δήμου μας είναι όπως την βλέπουμε κάθε μέρα και καθόλου φιλική προς τους κατοίκους και τον επισκέπτη. Πρέπει να αλλάξουμε ΤΩΡΑ! Πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή.

Ο συνδυασμός μας θα εκπονήσει πρόγραμμα για κάθε πόλη και διαμέρισμα του Δήμου από την Κορώνη και την Μεθώνη, την Χώρα τα Χιλιοχώρια και το Βλαχόπουλο. Το ίδιο θα γίνει και για την ανάπτυξη των χωριών αλλά και πολλών θεματικών περιοχών με ειδικά σχέδια και προτάσεις. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη και να αφορά όλες τις περιοχές όχι μόνο την Πύλο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όλη η Περιφέρεια παρουσιάζει φθίνουσα πορεία.

Βασική μου προτεραιότητα είναι η αλλαγή της καθημερινότητας του Πολίτη σε όλους τους τομείς. Στην Παιδεία, στην καθαριότητα, στο Πολιτισμό, στην Οικονομική Ανάπτυξη, στην ενίσχυση της Αγροτικής Παραγωγής, στις Συγκοινωνίες, στην αγροτική οδοποιία, κ.λπ.

Τιμώντας την μνήμη του πατέρα μου ο οποίος υπηρέτησε ως Δήμαρχος Πύλου την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας απεριόριστο Σεβασμό στα περήφανα γηρατειά καταθέτω σήμερα την πρώτη μου εξαγγελία – δέσμευση.

Δεσμεύομαι όταν εκλεγώ Δήμαρχος να λειτουργήσω το Γηροκομείο στο Σουληνάρι το οποίο είναι κατασκευασμέονο από το 1998, έτοιμο αλλά παραμένει κλειστό και κανένας δεν ενδιαφέρεται για 20 έτη.  Οι γέροντες και οι γερόντισσες έχουν ανάγκη το σεβασμό και την Αλληλεγγύη μας.  Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαμε καν αλλά ούτε και τα παιδιά μας.  Πρόθεσή μου είναι να προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση λειτουργία του με την ονομασία ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΛΗΣ» τιμώντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σουληναρίου που το οραματίστηκε και το έκανε πράξη.  Ως πολίτης του Δήμου, Ζητώ Συγνώμη από τους συμπολίτες μου που η Δημόσια Διοίκηση και ο Δήμος Πύλου άργησε τόσο πολύ να αξιοποιήσει αυτό το κτίριο που έχει πληρωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και παραμένει επί είκοσι έτη κλειστό…..

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου ως Δημάρχου Πύλου – Νέστωρος φιλοδοξώ να ενώσω όλους τους πολίτες και να προτρέψω όσους επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στο Συνδυασμό μας με το όνομα ‘ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ’.

 

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Συνδυασμού με τους πολίτες είναι:

 

6970-333869

6970-333870

6970-333871

6970-333872

 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@dva.gr

 

 

Σας περιμένουμε όλους για το καλό του τόπου,

Με Εκτίμηση

Δημήτρης Βρεττάκος

Οικονομολόγος – Δημοσιολόγος

Αποφ. Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

 

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ