Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τέλος τα rapid test των πλήρως εμβολιασμένων και των νοσησάντων από κορωνοϊό

Ανέβηκε

στις

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τέλος τα rapid test των πλήρως εμβολιασμένων και των νοσησάντων από κορωνοϊό 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Μετά από από πάνω δύο χρόνια ομηρίας της απνδημίας φαίνεται πως σταδιακά η κοινωνία εισέρχεται σε μια μεταβατική περίοδο προς την κανονικότητα.

Πέρα από την άρση των περιορισμών στην εστίαση, που προαναγγελθεί για μετά το Πάσχα, τα ευχάριστα νέα έρχονται από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Έτσι, ήδη από τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι παραπάνω ασθενείς που έχουν κλήσει κάποιο ραντεβού δεν υπόκεινται σε κάποιο εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό πριν εισέλθουν στο Νοσοκομείο.

Από την άλλη πλευρά, όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν νοσήσει  προσκομίζουν ένα τέστ εργαστηριακού ελέγχου (ράπιντ) με αρνητικό αποτέλεσμα με ισχύ 48 ωρών, κάτι το οποίο ισχύει και για τους συνοδούς ασθενών στα ΤΕΙ.

Εξαίρεση αποτελεί το Τακτικό Ιατρείο ΩΡΛ, όπου εκεί υπόκεινται όλοι σε τέστ ράπιντ είτε έχουν εμβολιασθεί είτε όχι.

Από τους οποιοδήποτε ελέγχους εξαιρούνται οι ασθενείς και συνοδοί που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Σε γενικό επίπεδο, η αποκλιμάκωση των σημαντικών δεικτών της πανδημίας και η σταδιακή υποχώρησή της ενθαρρύνουν την ολόενα και πιο διευρυμένη παύση ισχύος των μέτρων.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο βρίσκεται σε βελτιωμένη κατάσταση με τον αριθμό των θανόντων πολιτών να είναι σχεδόν καθημερινά να είναι κάτω από 10.

Ελπίζουμε πως η υγειονομική αποσυμφόρεση από τον Covid-19 θα οδηγήσει όχι μόνο σε άρση των απαγορεύσεων αλλά στην ολική αποκτάσταση της κανονικότητας της πόλης, που εν περιόδω καλοκαιριού έχει πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ