Ειδησεις απο Καλαματα
Με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος
Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε χθες, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προτεραιότητες του Δήμου και το πλάνο διεκδικήσεων για έργα που έχει εντάξει στον προγραμματισμό του. Ο κ. Βασιλόπουλος, κατέθεσε υπόμνημα προς τον κ. Σκυλακάκη με συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση μεγάλων έργων, όπως την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στη Δυτική Καλαμάτα κ.ά. Εξετάστηκε δε η δυνατότητα, εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων του Δήμου, για δράσεις και έργα που είναι μελετητικά ώριμα μέσα από τους άξονες του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τα πρότζεκτ που ο Δήμος Καλαμάτας προωθεί, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση για τους στόχους αλλά και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί ως προς τις χρηματοδοτήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα οι τέσσερις μεγάλοι πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορούν: Πρώτον την Πράσινη Μετάβαση, με 6,2 δισ. ευρώ (ποσοστό 38% του συνόλου των επιδοτήσεων) που περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των ΑΠΕ, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, τη μεταρρύθμιση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, την ηλεκτροκίνηση (και στις δημόσιες μεταφορές), τη βιοποικιλότητα, το φυσικό περιβάλλον και την προστασία από φυσικές καταστροφές. Δεύτερον την Ψηφιακή Μετάβαση, με 2,1 δισ. ευρώ (13% του συνόλου). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η προεγκατάσταση οπτικών ινών σε κτίρια, η υποδομή για τη μετάβαση στην τεχνολογία 5G, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κράτους και επιχειρήσεων και τα φορολογικά κίνητρα. Τρίτον τους τομείς Απασχόλησης, Δεξιοτήτων, Κοινωνικής Συνοχής, με 4,1 δισ. ευρώ (25% του συνόλου). Στον άξονα αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπονται οι ενεργές και παθητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας (με την επιδότηση της εργασίας περισσότερο από την ανεργία), ο εκσυγχρονισμός του εργατικού δικαίου (δεξιότητες, κίνητρα για ενεργή εργασία, όχι παγίδευση στην εξάρτηση από το πλαίσιο εργασίας κ.λπ.), ο εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο ατομικός φάκελος υγείας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών υγείας, η καταπολέμηση των διακρίσεων και ο εξορθολογισμός- ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων. Τέταρτος πυλώνας είναι οι Ιδιωτικές Επενδύσεις και ο Μετασχηματισμός της Οικονομίας, με 4 δισ. ευρώ (24% του συνόλου των επιδοτήσεων). Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η πλήρης κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η καταπολέμηση του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς, η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, η δημιουργία Γραφείου Πιστώσεων και Παρατηρητηρίου Πιστωτικής Επέκτασης (για να αποφευχθεί η αύξηση των κόκκινων δανείων), η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και η σύνδεση της έρευνας των πανεπιστημίων με την παραγωγή.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προετοιμάζεται μελετητικά σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας πόρους και αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που η Πολιτεία ενεργοποιεί.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η Καλαμάτα διεκδικεί τον τίτλο «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2027» με 36 δράσεις
-
Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο Καλαμάτας: Νέο βήμα στα Παλιάμπελα
-
Καλαμάτα: Επτά ημέρες γεμάτες παιδικά βιβλία και εικόνες
-
Σπύρος Χανδρινός: «Δέκα χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες, η δημοτική αρχή σφυρίζει κλέφτικα»
-
Δήλωση Δημάρχου για τις απειλές κατά της Διευθύντριας της Πολεοδομίας
-
Ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Καλαμάτας με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό
-
Το όνομα του Γιάννη Κουτραφούρη προτείνεται να δοθεί στην κεντρική σάλα της «Τέντας»
-
Η Καλαμάτα στο επίκεντρο ενός νέου ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνικής προσιτής κατοικίας
-
Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας στο ΚΗΦΗ Καλαμάτας
-
Στο πρώτο κουδούνι του 4ου Δημοτικού ο Δήμαρχος Καλαμάτας – Επίσκεψη εκτός προγράμματος στο σχολείο
-
5ο Αντάμωμα Χορευτικών Συλλόγων Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας
-
Συνάντηση εργασίας Πτωχού με τον Δήμαρχο Καλαμάτας – Στο επίκεντρο τα έργα και οι νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες
-
Συναντήσεις του Δημάρχου Καλαμάτας με τους διευθυντές των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
-
Εγκαινιάστηκε και επαναλειτουργεί αναβαθμισμένη η παιδική χαρά «Αναψυκτηρίου» στην Καλαμάτα
-
Επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας στην Αρχαία Θουρία – Νέα ευρήματα και σημαντικές αποκαλύψεις από τις αρχαιολογικές ανασκαφές
-
Δεκαπενταύγουστος στην Καλαμάτα: «Βουλιάζει» από κόσμο – Στο 100% οι πληρότητες
-
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»
-
Στην Καλαμάτα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2026
-
Καλαμάτα: Πέντε Γαλάζιες Σημαίες και φέτος – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)
-
Ανασχηματισμός στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας – Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανακοίνωσε το νέο σχήμα για το 2026-2027
-
Η Οδύσσεια ενός άστεγου στην «πόλη της ανάπτυξης»
-
Νέα εποχή για την ανακύκλωση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με την τοποθέτηση press container
-
Επίσκεψη στον Δήμαρχο από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας
-
Ξεκίνησαν οι μετρήσεις για τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη της Καλαμάτας
-
Εργασίες αναβάθμισης της κεντρικής παιδικής χαράς στο αναψυκτήριο
-
Επίσκεψη στην Καλαμάτα για το ευρωπαϊκό πιλοτικό έργο SchoolHeroZ
-
Νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη για όλη την Καλαμάτα – Τι αλλάζει σε κυκλοφορία, στάθμευση και μετακινήσεις
-
Βασιλόπουλος για Δημοτική Αστυνομία μετά τις «Αποκαλύψεις» του Κουσουλού «Παραπλανητική η παρουσίαση για τη Δημοτική Αστυνομία»
-
Η Καλαμάτα φιλοξενεί το 4th Beyond Football Conference 2026
-
«Πυρά» της ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για τις αναθέσεις έργων στον Ταΰγετο – Καταγγελίες για αδιαφάνεια και εμπαιγμό των κατοίκων
Πρόσφατα Άρθρα

Shisha24: Η νέα πρόταση για καφέ, ποτό και ναργιλέ στο κέντρο της Καλαμάτας

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Θλίψη για την απώλεια του Γεώργιου Λογιώτη

ΚΚΕ: Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τους αυτοαπασχολούμενους με τον Θανάση Τζίμα

Μεσσηνιακός: Τέσσερις αθλητές στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ – Επιστέγασμα μιας σπουδαίας χρονιάς

Καλαμάτα: Συνελήφθη 54χρονος για διακίνηση κάνναβης – Κατασχέθηκαν 7.800 ευρώ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Επιχειρήσεις18 ώρες πρινShisha24: Η νέα πρόταση για καφέ, ποτό και ναργιλέ στο κέντρο της Καλαμάτας
-
Θέατρο1 ημέρα πριν«Δεσποινίς Μαργαρίτα»: Μια ανατρεπτική «δασκάλα» από το Θεατρικό Σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΚαλαμάτα: Κάλεσμα από το Συνδικάτο Οικοδόμων για αιμοδοσία – «Κανένας εργάτης μόνος του»
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΕπιμελητήριο Μεσσηνίας: Θλίψη για την απώλεια του Γεώργιου Λογιώτη
-
Αθλητικά1 ημέρα πρινΜεσσηνιακός: Τέσσερις αθλητές στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ – Επιστέγασμα μιας σπουδαίας χρονιάς
-
Αστυνομικό δελτίο1 ημέρα πρινΚαλαμάτα: Συνελήφθη 54χρονος για διακίνηση κάνναβης – Κατασχέθηκαν 7.800 ευρώ
-
Events1 ημέρα πρινΚΚΕ: Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τους αυτοαπασχολούμενους με τον Θανάση Τζίμα















