Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Τρία χρόνια συμπλήρωσε το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας συμπλήρωσε τρία χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Το ΚΔΑΠμεΑ λειτουργεί στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Οι σκοποί του ΚΔΑΠμεΑ είναι:

α) η δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία

β) η κοινωνική ένταξη παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία

γ) η στήριξη της οικογένειάς τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας

δ) η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το ΚΔΑΠμεΑ είναι:

α)  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Αξιολόγηση των αναγκών των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας με διασύνδεση και παραπομπή σε Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Εκπαίδευσης και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο.

β) ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Διαταραχές άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας (τραυλισμός, ταχυλαλία), διαταραχές φωνής (δυσφωνία, αφωνία), διαταραχές γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία), Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός, Δυσφασίες), Διαταραχές Ακοής – Όρασης.

γ) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες (ψυχοσυναισθηματική ρύθμιση), ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε γονείς (συμβουλευτική).

δ) ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε εγκεφαλική παράλυση, ανωμαλίες βάδισης, σπαστικότητα, σύνδρομο Down, Αυτισμός, μυϊκές δυστροφίες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Ψυχοκινητική Εκπαίδευση), Εκμάθηση παραδοσιακών χορών, Εικαστικά – Κατασκευές, Προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης, Κεραμική, Ζαχαροπλαστική.

Το ΚΔΑΠμεΑ λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου και εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους με voucher και 10 ωφελούμενους με το θεσμό του επισκέπτη.

Την περίοδο της πανδημίας το ΚΔΑΠμεΑ λειτούργησε συνεχώς, εκτός από την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020, κατά την οποία το προσωπικό του απασχολήθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο) ενώ ταυτόχρονα οι εκπαιδευτές του παρείχαν τηλε-εκπαίδευση σε αρκετούς ωφελουμένους.

Το υπόλοιπο διάστημα από Ιούνιο 2020 έως και σήμερα η λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ συνεχίζεται ανελλιπώς, και σύμφωνα πάντα με τα Πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας λόγω Covid-19 του ΕΟΔΥ, με σύνταξη πρωτοκόλλου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, με αυστηρές διαδικασίες απολύμανσης και καθαριότητας, με διαχωρισμό των ωφελουμένων ηλικιακά και χωροταξικά σε μικρά και σταθερά τμήματα και με υποχρεωτική διενέργεια rapid tests ανά εβδομάδα στο προσωπικό.

Η μετακίνηση των ωφελουμένων γίνεται με δυο αυτοκίνητα του Δήμου, το ένα μεταφέρει δύο ωφελούμενους φέροντες μάσκα και το άλλο μεταφέρει έναν ωφελούμενο μη φέροντα μάσκα λόγω αισθητηριακών διαταραχών.

Οι ώρες λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ είναι καθημερινά 13.30 – 21.30 (εκτός Σαββάτου και Κυριακών και επίσημων Αργιών).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανατολική Πύλη Παλαιού Στρατοπέδου

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2721360100 & 2721360765

e-mail: kdapmea.kal@gmail.com

fb: ΚΔΑΠμεΑ Δήμου Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας: Οι νικητές του quiz γνώσεων για τους μικρούς επιστήμονες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, ο ψηφιακός διαγωνισμός του Εργαστηρίου Περιβάλλοντος και Επιστημών των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ «Quiz γνώσεων για μικρούς επιστήμονες».

Πιο συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο τα μικρά ΚΔΑΠάκια μέσω υπολογιστή συναγωνίστηκαν και απάντησαν σε quiz που αφορούσαν το Περιβάλλον και τις Επιστήμες. Ο διαγωνισμός αποτελούνταν από 5 προκαθορισμένα quiz (1 από κάθε εκπαιδευτικό με ερωτήσεις κοινού πεδίου) και συμμετείχαν 124 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Το αδιάβλητο της διαδικασίας τηρήθηκε μέσω καθορισμού μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού για κάθε συμμετέχοντα παιδί και στο τελικό leaderboard καταγράφηκαν τα παιδιά που απάντησαν σωστά σε όλα τα quiz.

Στο συνολικό leaderboard, τα πιο γρήγορα και σωστά ΚΔΑΠάκια, ήταν οι: Δημήτριος – Μάριος Κουρεντζής (ΚΔΑΠ Βέργας), Αναστάσιος Γεωργιλέας (ΚΔΑΠ Φραγκόλιμνας), Αριάδνη – Μαρία  Κότση (ΚΔΑΠ Νησάκι), οι οποίοι αναδείχθηκαν και νικητές του Διαγωνισμού.

Οι νικητές του διαγωνισμού μας θα παραλάβουν τα δώρα τους κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε εξατομικευμένη συνάντηση, έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Εργασίες βελτίωσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με καλό ρυθμό εξελίσσονται οι εργασίες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Για την πρόοδο των παρεμβάσεων ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψή του στο χώρο, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.

Στην περιοχή της λίμνης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η δαπεδόστρωση με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Είχε προηγηθεί η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων και οι απαιτούμενες συντηρήσεις εντός της λίμνης.

Στο χώρο του πατινάζ εξελίσσονται οι εργασίες διαμόρφωσης κερκίδων με πέτρα, ενώ θα ακολουθήσει η ανακατασκευή του πατινάζ και η δημιουργία εισόδου για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακόμα καθημερινές είναι οι βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του Δημοτικού Πάρκου, με κλαδεύσεις και συντήρηση του πράσινου.

Όσον αφορά τις φθορές που έχουν καταγραφεί σε βαγόνια και αστικό εξοπλισμό, αυτές θα αντιμετωπιστούν με την έναρξη της φύλαξης του χώρου κατά τις βραδινές ώρες από ιδιωτική εταιρεία. Ήδη η Δ.Τ.Υ. έχει αποτυπωμένες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ κατασκευάζεται και ο νέος αστικός εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί (παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ.).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Διαγράμμισης διαβάσεων στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Συνεργεία αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας έχουν ξεκινήσει εργασίες διαγράμμισης διαβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι εργασίες αποτύπωσης στο οδόστρωμα διαβάσεων πεζών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με προτεραιότητα σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία καθώς κοντά σε σχολεία.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ