Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Νέα Δυναμική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των πολτών δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Θανάση Βασιλόπουλου

Ανέβηκε

στις

Νέα Δυναμική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των πολτών δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Θανάση Βασιλόπουλου 7
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Άρθρο στο επίσημο site του υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας με τη Νέα Δυναμική του Παναγιώτη Χειλά, αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από ιστοσελίδα, σε ερώτηση ικανοποίησης από το έργο του υφιστάμενου δημάρχου Καλαμάτας απάντησαν: “Καθόλου” σε ποσοστό 42% και σε ποσοστό 48%, δηλώνουν «σίγουρα όχι» σχετικά με την προοπτική επανεκλογής του σημερινού δημάρχου Καλαμάτας.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της Νέας Δυναμικής:

Ξεκαθάρισε το τοπίο της αυτοδιοίκησης μετά τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου του 2023. Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε πλήρως με 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 20,07%, το ΠΑΣΟΚ 11,45%, το ΚΚΕ 7,23% και η Ελληνική 4,45%. Τέλος έχουμε ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 16% στα μικρότερα μη συστημικά κόμματα. Οδεύουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές με ένα ισχυρό πρώτο κόμμα και με μια συνολική άνοδο των μικρότερων μη συστημικών κομμάτων. Επίσης, σημειώνεται ότι στη Μεσσηνία με αυτά τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ (21%) και ΠΑΣΟΚ (11%), δε θα συνεργαστούν για τη στήριξη κοινής υποψηφιότητας στην αυτοδιοίκηση, διότι τη δεδομένη στιγμή δεν διαφαίνεται ένα σενάριο προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας με συνεργασία των δύο πολιτικών κομμάτων. Αντιθέτως, οι δύο πολιτικοί χώροι οδεύουν σε πολιτική πόλωση μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με έγκυρες δημοσκοπήσεις που εμφανίστηκαν από κυβερνητικά μέσα (https://www.aftodioikisi.gr/) το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνουν τον πολιτικό καμβά της αυτοδιοίκησης για τη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα.

Η έρευνα και τα αναλυτικά στοιχεία για το Δήμο Καλαμάτας, βρίσκονται εδώ: ΕΡΕΥΝΑ

 Στο Δήμο Καλαμάτας, στην ερώτηση ικανοποίησης από το έργο του υφιστάμενου δημάρχου Καλαμάτας απάντησαν: “Καθόλου” σε ποσοστό 42%, “Λίγο” σε ποσοστό 30%, “Πολύ” σε ποσοστό 26% και Δε Γνωρίζω /Δεν Απαντώ σε ποσοστό 2%. Επίσης, σχεδόν οι μισοί πολίτες του Δήμου Καλαμάτας σε ποσοστό 48%, δηλώνουν «σίγουρα όχι» σχετικά με την προοπτική επανεκλογής του σημερινού δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος έχει υπέρ του με «σίγουρα ναι» το 27% των ψηφοφόρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την 1η Κυριακή είναι αδύνατο για τον υφιστάμενο δήμαρχο να επικρατήσει με 43%, διότι του υπολείπεται ακόμα πάνω από 16% σε εκλογικό ποσοστό, ώστε βάσει της κείμενης νομοθεσίας να εκλεγεί (27% + 16% = 43% + 1 ψήφος). Επίσης, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 16% στην αντισυστημική ψήφο των μικρότερων κομμάτων.

Νέα Δυναμική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των πολτών δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Θανάση Βασιλόπουλου 8

 Με αυτό ως δεδομένο, και σε περίπτωση που ακολουθήσουν δεύτερες εκλογές την 2η Κυριακή με δύο μόνο Υποψηφίους Δημάρχους, ο υφιστάμενος δήμαρχος ξεκινάει με εκλογική αφετηρία το 27% και θα προσπαθήσει να κερδίσει το 23% από την αδιευκρίνιστη ψήφο του 25%, ενώ ο Παν. Χειλάς με αφετηρία το 48% του “σίγουρα όχι Βασιλόπουλο”, θα χρειαστεί μόλις το 2% από την αδιευκρίνιστη ψήφο του 25% για να πιάσει το 50%+ 1 ψήφο, όπως φαίνεται στο ακόλουθο γράφημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αν καταγραφεί αποχή ύψους έως και 46,3% στη 2η Κυριακή των εκλογών το αποτέλεσμα αυτό παραμένει μη στατιστικά σημαντικό, δηλαδή ακόμα και με μεγάλη αποχή την 2η Κυριακή (με δύο μόνο υποψηφίους) εκλέγεται και πάλι Δήμαρχος Καλαμάτας ο Παν. Χειλάς, γιατί είναι τεχνοκράτης και δεν αντλεί μόνο από δεξαμενές της αντιπολίτευσης, αλλά και από ένα σημαντικό και μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας του κυβερνητικού σχήματος.

Νέα Δυναμική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των πολτών δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Θανάση Βασιλόπουλου 9

 Σημειώνεται ότι η παραπάνω δημοσκόπηση καταγράφηκε από την 24η έως την 30η Απριλίου του 2023, δηλαδή πριν ο Παν. Χειλάς και η Νέα Δυναμική παρουσιάσουν υποψηφίους και διανείμουν το πρόγραμμά του συνδυασμού στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας στις 07 Μαΐου του 2023 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Αυτό σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 21 Μαΐου, μας οδηγεί αν όχι απευθείας από την 1η Κυριακή, την 2η Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Νέο Δήμαρχο στο Δήμο Καλαμάτας. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί πρώην υποψήφιοι πρόεδροι κοινοτήτων, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι πρόεδροι στις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, έσπευσαν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές να υπογράψουν αθόρυβα με τη “Νέα Δυναμική” του Παναγιώτη Χειλά για την κάθοδό τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

 Ο Παν. Χειλάς στο επόμενο στάδιο αναμένεται να ανακοινώσει απευθείας το έγκυρο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές του Ν.4804 εκπληρωμένες (100+ Υπ.Συμβούλους + 40% γυναίκες, 60%+ Υπ. Προέδρους στις 34 Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας) και να συνεχίσει να χτίζει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δυναμικής έως την 31η Αυγούστου του 2023. Τέλος, ο Παν. Χειλάς είναι ο μόνος Υπ. Δήμαρχος με κατατεθειμένο, πλήρες και κοστολογημένο Πρόγραμμα πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Νέα Δυναμική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των πολτών δεν είναι ικανοποιημένοι με το έργο του Θανάση Βασιλόπουλου 10

 Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παν. Χειλά για Δήμαρχος Καλαμάτας τον Ιανουάριο του 2023 και του συνδυασμού “Νέα Δυναμική”.

 Η συνέντευξη του Υπ. Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Χειλά για Δήμαρχος Καλαμάτας τον Απρίλιο του 2023 σχετικά με την πορεία των έργων του Δήμου Καλαμάτας.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ