Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα
Κοινοποιησέ το

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς». Το Φεστιβάλ, του οποίου συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καλαμάτας, θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην παραλία της πόλης.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του «6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς», το οποίο έχει εναρμονιστεί στα νέα δεδομένα που έφερε η υγειονομική κρίση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07

18:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45 Χαιρετισμοί

19:00 Δημόπουλος Βασίλης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του KALATA OLIVE OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας»

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα»

18:45 Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων & βράβευση τιμούμενων προσώπων

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας «Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια . Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας».

11:30 Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου «Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλή την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου»


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

«Ο Άνεμος της Ελευθερίας» γυρίζεται στη Μεσσηνία με γεγονότα του 1821

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ο Άνεμος της Ελευθερίας» γυρίζεται στη Μεσσηνία με γεγονότα του 1821 11
Κοινοποιησέ το

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 έχει προγραμματιστεί η έναρξη των γυρισμάτων στη Μεσσηνία για την υλοποίηση της ταινίας με τίτλο «Ο Άνεμος της Ελευθερίας». Η ολοκλήρωσή τους αναμένεται στις 20 του μηνός. Πρόκειται για ένα από τα βασικά παραδοτέα του προγράμματος «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την Κ.Ε. «Φάρις», την Ερευνητική Κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την εταιρεία  View Master Films A.E.

Η Ταινία

Πρόκειται για ένα μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους το οποίο θα αφηγείται τα γεγονότα του 1821 σε πολυδιάστατο επίπεδο ξεκινώντας από την προεπαναστατική περίοδο και φτάνοντας στην απελευθέρωση της Καλαμάτας τον Μάρτιο του 1821.

Η ταινία θα προβληθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα διανεμηθεί στις αίθουσες όλης της χώρας και θα μεταδοθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη σύγχρονη παραγωγή με θεματολογία το 1821, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν κινηματογραφικά η καθημερινότητα και οι συνήθειες των Ελλήνων κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821.

Είναι μια ταινία η οποία θα αποτελέσει ορόσημο για την Καλαμάτα, αλλά και ολόκληρο το Νομό – ένα έργο με πολιτιστικό, ιστορικό, ερευνητικό, αλλά και εορταστικό χαρακτήρα το οποίο μεταφέρει από το χτες στο σήμερα τα ιδεώδη της αγωνιστικότητας και της ελευθερίας.

Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων στη Μεσσηνία παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, τον υπεύθυνο συντονιστή του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας» καθηγητή Νίκο Ζαχαριά και τον σκηνοθέτη της ταινίας Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, παρουσία του παραγωγού και  πρόεδρου της View Master Γιώργου Κυριάκου και του προέδρου της Κ.Ε. «Φάρις» Παντελή Δρούγα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», τόνισε ότι ήδη έχει εγκαινιαστεί ένα από τα τρία παραδοτέα, το ψηφιακό μουσείο στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης και εξελίσσονται τα άλλα δύο, η ταινία αλλά και το πρόγραμμα των εορτασμών για τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, λόγω της υγειονομικής κρίσης, ενώ ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα χωρίς προβλήματα και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει όλη την προσπάθεια που γίνεται.

«Ο Άνεμος της Ελευθερίας» γυρίζεται στη Μεσσηνία με γεγονότα του 1821 12


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Διακοπή νερού σε Ασπροπουλιά, Αριοχώρι, Ανεμόμυλο και Αλώνια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Διακοπή νερού σε Ασπροπουλιά, Αριοχώρι, Ανεμόμυλο και Αλώνια 13
Κοινοποιησέ το

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας ενημερώνει ότι αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 λόγω εργασιών αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού μεταξύ των ωρών 09:00 – 16:00 στις περιοχές: Ασπροπουλιά, Αριοχώρι, Ανεμόμυλος και Αλώνια.

Η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 14
Κοινοποιησέ το

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με δράσεις ατόμων ΑΜΕΑ που εργάζονται, διαβάζουν, αθλούνται, χορεύουν, αγωνίζονται,  κερδίζουν και ξεχωρίζουν, τονίζοντας; πως είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όσα αλλάζουν και σε όσα μπορούν να βελτιωθούν, είναι ημέρα έμπνευσης και σκέψης, καταλήγοντας με κεντρικό μήνυμα Σέβομαι Αγαπώ, Στηρίζω!

ΜΙΑ κοινωνία
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ άνθρωποι
ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Απολαύστε το βίντεο:


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ