Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Avatar

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Στόχος του μνημονίου, να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης να υπάρξει στήριξη για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού, αλλά και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης. Στην κατεύθυνση αυτή «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ανέφερε: «Για το Δήμο Καλαμάτας τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, τα ζητήματα των παιδιών και της οικογένειας ήταν, είναι και θα παραμείνουν στις προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας που ήδη υπάρχει. Ενίσχυση που θα υπάρξει και μέσω του Συντονιστικού Κέντρου που σύντομα θα ενεργοποιηθεί στο Δήμο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα, επιβεβαιώνεται, επικυρώνεται η διάθεση να ενωθούν δυνάμεις. Το Χαμόγελο του Παιδιού πάντοτε στηρίζει και θέλει να στηρίζει τους θεσμούς. Και μέσω των θεσμών να στηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειες. Όχι με διάθεση φιλανθρωπίας αλλά με διάθεση υποχρέωσης, θέτουμε στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα της περιοχής, όλες τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Οργανισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σύντονα, δύο δομές θα αναπτυχθούν και στην πόλη μας, προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αλλά και κι ένα σπίτι ημερήσιας φροντίδας παιδιών.  Επίσης είναι σημαντικό ότι στην Καλαμάτα προβλέπεται να υπάρχει και η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού, η οποία είναι ενταγμένη στο ΕΚΑΒ.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Πετρόπουλος.

Δήμου Καλαμάτας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Δήμος Καλαμάτας: Eνταξη για χρηματοδότηση δράσης από το Πράσινο Ταμείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μία ακόμα απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση δράσης, αυτή τη φορά από το Πράσινο Ταμείο για την πρόταση με τίτλο «Ενεργειακή παρακολούθηση και υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος κτηρίων και εγκαταστάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση», έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας. Η πρόταση υπεβλήθη μέσω της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2019» του Πράσινου Ταμείου.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ GIS, ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εγκατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας, ψηφιακής πλατφόρμας GIS, η οποία θα παρακολουθεί το ανθρακικό αποτύπωμα και τις ενεργειακές καταναλώσεις δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή της πλατφόρμας θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων και εγκαταστάσεων βοηθώντας το Δήμο να σχεδιάσει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε ενεργειακής αναβάθμισης είτε ενεργειακής διαχείρισης και να μειώσει τις καταναλώσεις, το κόστος και το ανθρακικό τους αποτύπωμα συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στη μακροχρόνια στρατηγική της Ελλάδας και της Ευρώπης για τη μείωση των αέριων εκπομπών μέχρι το 2050. Επιπλέον, θα ενισχύσει και θα συμπληρώσει τα υφιστάμενα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος που εξελίσσονται στους Δήμους, καθώς και όσα βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού τους.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ