Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας

Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Λιμενικού και της  Δημοτικής αστυνομίας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί έχουν βρεθεί σε αρκετά σημεία της πόλης της Καλαμάτας και διενεργούν ελέγχους.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών μπορεί να είναι εντατικοί, ωστόσο, σήμερα, Δευτέρα, δεν «πέφτουν» πρόστιμα, αλλά οι έλεγχοι είναι, περισσότερο, ενημερωτικού και προειδοποιητικού χαρακτήρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας – μέλους της ΟΓΕ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας - μέλους της ΟΓΕ 7

ΟΓΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η σημερινή τραγική κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λογαριάζει την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”.

Η ελληνική κυβέρνηση μας λέει “μη συνωστίζεστε στα νοσοκομεία”, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει τις υποδομές Κέντρων Υγείας για να απευθυνθούμε.

Μας λέει “απευθύνσου στον οικογενειακό γιατρό”, αλλά το υποβαθμισμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν τον εξασφαλίζει.

Μας λέει “μην κάνετε χρήση φαρμάκων μόνοι σας” αλλά κατά τα άλλα είμαστε υποχρεωμένες μόνες μας να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας, με ή χωρίς κορωνοϊό και να χρυσοπληρώνουμε για το τεστ και τις άλλες εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Νέες γυναίκες σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου γιατί τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει.

Μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνες μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

Μας λέει ότι “εγγυάται για την ασφάλεια των πολιτών”. Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενες νοιώθουν την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας κάτω από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Αλλά και οι αυτοαπασχολούμενες νοιώθουν να αυξάνονται τα αδιέξοδα την επόμενη μέρα που θα σφίγγει η θηλιά των χρεών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Προβάλλεται η “συμβολή” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με κάποιες δωρεές. Όμως, ο πλούτος από τον οποίο προέρχονται οι “δωρεές” είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνουν την εκμετάλλευσή μας, για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.

Η  τηλεργασία έδειξε ήδη το σκληρό της πρόσωπο, που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.

Δε θα δεχθούμε τη μονιμοποίησή της!

 

Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.

 

Δε συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας , Παιδείας, Πρόνοιας.

Το μέλλον των παιδιών μας δε χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος     των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

 

Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα, στην αντεπίθεση για μια ζωή με δικαιώματα.

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, στέκεται δίπλα στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας και του Σωματείου Εργαζομένων του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ  Μεσσηνίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απρίλη,στις 11:00 πμ  έξω από το ΤΟΜΜΥ Καλαμάτας.

Διεκδικούμε μαζί μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών  και των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  (ιατρών όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

 

Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας – Μέλος της ΟΓΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασίλης Κανάκης: Απόψεις για το Master Plan λιμένα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

λιμάνι Καλαμάτας

Βασίλης Κανάκης Master Plan λιμένα Καλαμάτας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου συζητήθηκε η επικαιροποίηση του Master Plan του Λιμανιού καθώς και οι όροι δόμησης που πρότειναν οι Μελετητές και οι οποίοι θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα. Η διαδικασία της επικαιροποίησης του Master Plan προβλέπεται, εκ του νόμου 4150/2013 (ΦΕΚ Α 102/2013), για λιμάνια που χαρακτηρίζονται ως διεθνούς ενδιαφέροντος ή εθνικής σημασίας. Το λιμάνι της Καλαμάτας χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης που προτάθηκε, από τους μελετητές, κρίθηκε αναίτια υψηλός και κατόπιν παρέμβασης συνδυασμών της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η πρόταση μείωσης του καθώς και η απαγόρευση κάθε είδους δόμησης στο τμήμα του πάρκου του Λιμενικού και στο τμήμα εκατέρωθεν του προλιμένα.

 

Η διαδικασία εκπόνησης του Master Plan ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2012, με την έκδοση του ΦΕΚ 386/ΑΑΠ/10-12-12. Το 2016 προκηρύχθηκε, από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, η μελέτη επικαιροποίησης. Ο Δήμος Καλαμάτας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 είχε απευθύνει πρόσκληση, για δημόσια διαβούλευση της επικαιροποίησης, σε φορείς και συλλόγους όπως το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου και Ν.Ε. Μεσσηνίας, Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, ΝΟΚ, Αίολος, Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδος, Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας “Αρίων”, ναυτικοί πράκτορες, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 1ης Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για το θέμα του Master Plan η οποία κατέληξε στην κωδικοποίηση μιας σειράς προτάσεων που τελικά ψηφίστηκε σαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω το ζήτημα του Master Plan αποτέλεσε επί σειρά ετών αντικείμενο διαβούλευσης και συζήτησης και επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, η υλοποίηση του φαίνεται να μπαίνει σε “ράγες”.

 

Το Master Plan αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την πόλη της Καλαμάτας έχοντας διττό στόχο που αφορά αφενός την οργάνωση της περιοχής του λιμένα σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες χρήσεις όπως για παράδειγμα ο ναυταθλητισμός, ο τουρισμός, η αλιεία και ο ελλιμενισμός mega yachts και κρουαζιερόπλοιων και αφετέρου τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα δύναται οι επισκέπτες να κινούνται ανεμπόδιστα απολαμβάνοντας την ειδυλλιακή θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου.

 

Τα οφέλη από την υλοποίηση του Master Plan είναι πολυάριθμα, ωστόσο θα αναφέρω ενδεικτικά δύο:

 

  • Οι Σύγχρονες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα καταστούν πόλος έλξης για επισκέπτες και αθλητές, από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία.

 

  • Ο ελλιμενισμός mega yachts θα επιφέρει στα ταμεία του Δήμου Σημαντικά χρηματικά ποσά. Το χρηματικό αντίτιμο που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών αναψυχής στις Μαρίνες της Νότιας Αττικής είναι διόλου ευκαταφρόνητο, συνεπώς με την κατάλληλη οικονομική πολιτική του Δήμου Καλαμάτας και του Λιμενικού Ταμείου θα μπορούσε ο ελλιμενισμός και παραμονή των σκαφών στο Λιμάνι της Καλαμάτας να αποτελέσει κάλλιστα επιλογή των ιδιοκτητών τους.

 

Εν κατακλείδι η πραγματοποίηση του Master Plan θα πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα, σε πλήρη αρμονία με τις επιταγές της περιβαλλοντικής μελέτης, ώστε σύντομα το λιμάνι της Καλαμάτας να καταστεί μια σύγχρονη, οργανωμένη δομή συμμετέχοντας καταλυτικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

 

Βασίλης ΚανάκηςΒασίλης Κανάκης

Δημοτικός Σύμβουλος “Καλαμάτα Μπροστά”-Βασίλης Κοσμόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών

Πτυχιούχος Φυσικής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Πράξη αγάπης κι αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πράξη αγάπης κι αλληλεγγύης από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 8

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μερικές φορές οι πράξεις «μιλάνε» από μόνες τους. Όπως αυτή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Θέλοντας να στηρίξει και να αναγνωρίσει τη θυσία όλων εκείνων που εργάζονται στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, αλλά και όλους όσοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν εκτός σπιτιού προμηθεύτηκαν τα υλικά και χάρη στην εθελοντική προσφορά 35 γυναικών θα κατασκευασθούν περίπου 1700 υφασμάτινές μάσκες.

«Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και οι άνθρωποί της είχαν την ιδέα, στις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε, να διοργανώσουν μια δράση αλληλεγγύης προς τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με έξοδα του συλλόγου αγοράστηκαν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή υφασμάτινων μασκών, αφού ελήφθησαν κατευθυντήριες γραμμές από γιατρούς και χημικούς. Με διαδικτυακά μήνυμα προς εθελοντές, που έχουν ραπτομηχανή, έγινε εφικτό να συγκεντρωθούν πάνω από 35 γυναίκες που προσφέρθηκαν να τις ράψουν. Ανταπόκριση πραγματικά συγκινητική! Αγοράστηκαν, λοιπόν, όλα τα υλικά και έχουν ετοιμαστεί πλέον πακέτα με όλα όσα χρειάζονται για την κατασκευή περίπου 1700 μασκών. Τα πακέτα περιέχουν 50 τεμάχια βαμβακερό ύφασμα 20Χ20, 50 κομμάτια πολυπροπυλένιο που λειτουργεί σαν φίλτρο στο ίδιο μέγεθος, λαστιχάκια, ρέλια και 50 κομμάτια ειδικό μεταλλικό σύρμα για το επάνω μέρος της μάσκας. Επίσης, σε κάθε πακέτο εμπεριέχεται ένα έτοιμο τελειωμένο δείγμα μάσκας και γραπτές οδηγίες για τη διαδικασία της κατασκευής. Για να συντονιστεί η δράση υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες χρειάστηκε αρκετή προεργασία. Σημαντική βοήθεια προσέφερε η επιχειρηματίας κα. Γιώτα Μανούσου που μας έκοψε το πολυπροπυλένιο σε κομμάτια μιας και διέθετε ειδικές μηχανές κοψίματος.

Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλη την κοινωνία. Η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι πρωταρχικός στόχος. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας χρειάζεται ενεργούς πολίτες έτοιμους να προσφέρουν ακόμα και από το σπίτι τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική, όταν η κοινωνία πλήττεται από αισθήματα έντονου φόβου, καχυποψίας και ανασφάλειας για το τι θα επακολουθήσει μετά.

Σε δύσκολες καταστάσεις, σαν κι αυτή που βιώνουμε, ενέργειες αλληλεγγύης γίνονται ζωτικής σημασίας, καθώς φανερώνουν πως οι πολίτες μένουν ευαισθητοποιημένοι στην αλληλεγγύη, στην προσφορά και αναλαμβάνουν την ατομική τους ευθύνη. Αν το κάνει και η πολιτεία ίσως μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη, ώστε να κατορθώσουμε όλοι να βγούμε αλώβητοι από την καταιγίδα του κορονοϊού. Ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή μας την προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που εργάζονται στο Νοσοκομείο, αλλά και όλους όσοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν εκτός σπιτιού.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ