Connect with us

Κινηματογράφος

Ξεκινά το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ανέβηκε

στις

ξεκινά το 7ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ πελοποννήσου 5
Κοινοποιησέ το

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 18 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 καθώς και σε όλο το δίκτυο των πόλεων της Πελοποννήσου, σε Σπάρτη, Πάτρα, Γύθειο, Ξυλόκαστρο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Δημητσάνα και στα νέα μέλη του δικτύου, τη Στυμφαλία, το Λεβίδι και το Δερβένι, από 18 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου.

Φέτος το Φεστιβάλ ταξιδεύει για 40 ημέρες με καλοκαιρινή διάθεση σε παραλίες και βουνά της Πελοποννήσου, για να προβάλει συνολικά 58 διεθνή και 27 ελληνικά ντοκιμαντέρ.

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις επίσημες οδηγίες για την ασφάλεια του κοινού, των καλεσμένων και του προσωπικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος του προγράμματος του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στα παρακάτω σημεία:

Καλαμάτα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας  (18 Ιουν-4 Ιουλ)

Πάτρα – ΣΙΝΕ Παντάνασσα (5-28 Ιουλ)

Σπάρτη – 2ο Δημοτικό Σχολείο (16-25 Ιουλ)

Αμαλιάδα – Κτήριο Τατάνη (25-28 Ιουν)

Γύθειο – Προαύλιο Γενικού Λυκείου (20-23 Ιουν)

Ακράτα – 2ο Δημοτικό Σχολείο (2-4 Ιουλ)

Ξυλόκαστρο – Cine Elektra (21-23 Ιουλ)

Λεβίδι  – Μεγάλο Καφενείο  (16-20 Ιουλ)

Δερβένι – Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος (6-7 Ιουλ)

Σπάρτη (ΠΙΟΠ) – Μουσείο Ελιάς & Ελαιολάδου Σπάρτη (25-27 Ιουν)

Δημητσάνα (ΠΙΟΠ) – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας (10-12 Ιουλ)

Στυμφαλία (ΠΙΟΠ) -Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (10-12/7)

Επιπλέον, προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις στην έδρα του Φεστιβάλ, στην Καλαμάτα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Σεμινάριο με θέμα Δημιουργώντας ένα Ντοκιμαντέρ, από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

-Σεμινάριο για το Σινεμά του Δρόμου (Street Cinema), από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Tekla Taidelli, για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και τους νέους της περιοχής.

-Masterclass Χάρτινος Κινηματογράφος: Σκηνοθετώντας μια Σελίδα Κόμικς, από τον δημιουργό Γιώργο Μπότσο και τον διεθνούς φήμης comic artist Andrea Bruno.

-Διεθνής έκθεση comics: Η 7η Τέχνη συναντά την 9η με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών: τους Giuseppe Palumbo και Andrea Bruno, δύο εμβληματικούς δημιουργούς της ιταλικής σκηνής των κόμικς, τον θρυλικό Κροάτη Danijel Zezely, τέσσερεις από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, τους Θανάση Πέτρου, Soloup, Γιώργο Μπότσο  και Soto Anagno

– Παρουσίαση του βιβλίου graphic novel του Soloúp με τίτλο ‘21: Η μάχη της πλατείας.O Soloúp ―κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος― επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά στα αρχεία της Ιστορίας.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές, τα σεμινάρια και οι παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερες στο κοινό.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα ξεκινήσει με την προβολή δύο ιδιαίτερων ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλάματας. Πρόκειται για δύο μαθητικές ταινίες τεκμηρίωσης, τις Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι και Μην πεις ποτέ σου «Είναι αργά», για τις οποίες το ΕΚΟΜΕ ανέλαβε πιλοτικά τον ειδικό υποτιτλισμό και την ακουστική περιγραφή. Στόχος είναι να ενσωματωθεί στις προβολές το κοινό με προβλήματα ακοής και όρασης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Στέλιος Κυμιωνής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ και η Ειρήνη Ανδριοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ.

Το ολοκληρωμένο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ απαρτίζεται από 58 διεθνή και 27 ελληνικά ντοκιμαντέρ και δύο αφιερώματα, το “Διεκδικώντας την Ελευθερία”, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και το αφιέρωμα στην Ισότητα των δύο φύλων. Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 21:00, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Αριστοδήμου 119) και θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα απονεμηθούν τα βραβεία του Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τα www.peloponnisosdocfestival.com και https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

ξεκινά το 7ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ πελοποννήσου 6 ξεκινά το 7ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ πελοποννήσου 7

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ