Τετάρτη , Νοέμβριος 13 2019
Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar
Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

Sharing is caring!

Το  Yiamas Gastro Bar,  πιστό στα  γαστρονομικά “ραντεβού” που καθιέρωσε ως θεσμό, παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά, βραδιές σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας  αναδεικνύοντας  περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις.

 

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro BarO chef Δημήτρης Καρράς που εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται στο Yiamas Gastro Bar και στηρίζει τις θεματικές γαστρονομικές βραδιές από την 1η στιγμή, υποδέχεται στην κουζίνα του, την καλεσμένη Μεσσήνια chef Γεωργία Κουτσούκου.  

 

Μέσα από  4 βραδιές, 2 τοπικοί οινοπαραγωγοί θα παραστούν και θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, θα πραγματοποιηθούν  2 αφιερώματα σε διαφορετικούς Μεσσηνιακούς γεωγραφικούς προορισμούς  και θα αναδειχθούν τουλάχιστον  12 συνεργαζόμενοι τοπικοί παραγωγοί, όπως  “Inomessiniaki Winery”,  “Οινοποιία Ψαρούλης”, ,  “Β. Σιαμπής και Σια ΟΕ”, “Παπαδημητρίου Χ.Κ ΑΒΕΤ”,  ”Ποτοποιία Κωστέα”,   “Αρτοποιία  Σειριος Καισαρης”,  κρεοπωλείο “Αφοι Κουταβά Απ.”,  κρεοπωλείο “Φάρμα Κατσίρα”,    “Οικονομάκος Ο.Ε Ελληνικά Παραδοσιακά Τοπικά Είδη και Προϊόντα”, “AGROVIM S.A”, “AGREXPO S.A”, “Αφοι Λάμπου Α.Ε” και άλλοι..

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 19.07.19  Βραδιά με μενού οινογνωσίας και  4 ετικέτες από την Inomessiniaki Winnery και το  Mati Fortuna

 

Τετάρτη 31.07.19 Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και  τη Μάνη.

 

Δευτέρα 19.08.19 βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών απο την Οινοποιία Ψαρούλη

 

Παρασκευή 30.08.19 βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.

 

Ξεκινώντας από την Παρασκευή  19.07.19, το μενού που θα συνοδεύσει την παρουσίαση του  Mati Fortuna είναι το εξής:

 

Wellcome

Γεμιστό ψωμάκι “ με τις γεύσεις της παράδοσης”

Πρώτο πιάτο

Αχλάδι γεμιστό με μυζήθρα ανάλατη, σύγκλινο, σάλτσα μελιού και δεντρολίβανο

Κυρίως πιάτο

Χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με γέμιση από παραδοσιακό λουκάνικο Μεσσηνίας με πορτοκάλι, μελιτζάνες, και πιπεριές

Επιδόρπιο

Cheesecake με βάση από σιμιγδαλένιο χαλβά, σάλτσα από  φράουλες και πορτοκάλι, κρέμα Μεσσηνιακών τυριών

 

Το μενού κάθε βραδιάς  θα  περιλαμβάνει 4 πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας και θα έχει την ενδεικτική τιμή των € 29,00. Λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων (έως 80) η κράτηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διεξαγωγή της βραδιάς.

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

Λιγα λόγια για την Μεσσήνια καλεσμένη chef  Γεωργία Κουτσούκου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ο πατερας της ηταν ναυτικός και ο παππούς της είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας .Μεγαλώνοντας ουσιαστικά μέσα στις “μυρωδιές” της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας, η μαγειρική αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της από την παιδική ηλικία.

Σπούδασε διερμηνεία-μετάφραση,  εκανε εξιδεικευμένες σπουδές στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε όμως να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Διδάσκει στο  ΙΕΚ Πράξις.

Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή κυρίως μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες… Άλλωστε, η κουζίνα είναι μνήμη υπογραμμίζει η Γεωργία.

 

Τηλέφωνο για κρατήσεις :27210 22434

https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.

 

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

Δες και αυτό

Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στο Yiamas Gastro Bar

YIAMAS Gastro Bar…. Αυλαία για τις Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤην Παρασκευή 30.08.19 ολοκληρώνεται ο κυκλος “Βραδιές Μεσσηνιακής Γαστρονομίας” που διοργάνωσε το …

shares