Connect with us

Πολιτικά

Τοποθέτηση και άτυπη ψήφος του Θανάση Πετράκου

Ανέβηκε

στις

πετρακοσ
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Θανάσης Πετράκος

Τοποθέτηση και άτυπη ψήφος του Θανάση Πετράκου εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 19 Μαρτίου 2020:

«Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

1. Συμφωνούμε με την εισήγηση και αν ψηφίζαμε θα την υπερψηφίζαμε παρότι θεωρούμε ότι το ποσό είναι ανεπαρκές .

2. Με δεδομένα όμως ότι :

α) Είναι γνωστή δυστυχώς η ανησυχία των αρμοδίων επιστημόνων για ραγδαία εξάπλωσή της πανδημίας και στη χώρα μας . Μάλιστα κ. Τσιόρδας χθες είπε ότι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από τα 418 κρούσματα που επισήμως είχαν την Τετάρτη στις 18/3/2020 . Τόνισε μάλιστα ότι τα κρούσματα είναι περίπου 3000

β) Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η άμεση πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που διαθέτουν όλα τα μέσα διάγνωσης και νοσηλείας.

γ) Είναι γνωστές και οι μεγάλες ελλείψεις των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων μονάδων υγείας της Περιφέρειάς μας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και του προφυλακτικού εξοπλισμού και των υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνεπώς θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να φέρετε νέα γενναία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού διότι κατά τη γνώμη μας οι 390.000 ευρώ είναι πολύ μικρό ποσό πολύ πίσω από τις ανάγκες και τη κρισιμότητα και της παρούσας συγκυρίας και των επόμενων εβδομάδων .

Μάλιστα οι 50.000ευρω που κατανέμονται στις 4 ΠΕ είναι ελάχιστο ποσό, όταν μόνο το μηχάνημα για το γρήγορο τεστ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Άργους στοιχίζει 35.000 ευρώ .

Προτείνουμε :

Α) Την χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας (Κέντρων Υγείας και πρωτοβάθμιων δομών) ώστε:
1. Άμεσα να προμηθευτούν σε επάρκεια τα είδη πρώτιστης ανάγκης (διότι από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπάρχουν ή σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις)

α) Για την αρχική διαλογή (screening) των χαρακτηρισμένων ως υπόπτων περιστατικών, διαγνωστικό “γρήγορο” τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και “γρήγορο” τεστ ανίχνευσης των ιών γρίπης.

β) Για πλήρη και οριστικό έλεγχο, τα απαραίτητα υλικά συλλογής δειγμάτων βιολογικών υγρών και εκκριμάτων για αποστολή στα ειδικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ.

γ) Για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, προφυλακτικά μέσα ατομικής προστασίας (κατάλληλες μάσκες, ποδιές και γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα, υλικά και εξοπλισμός για τους θαλάμους απομόνωσης και αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα).

δ) Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής (αναπνευστήρες).

ε) Για προμήθεια μηχανήματος για το γρήγορο τεστ ώστε να υπάρχει σε κάθε νομό (Στο κεντρικό Νοσοκομείο κάθε νομού) όπως
π.χ. χρηματοδότησε για το Νοσοκομείο Άργους ο Δήμος Άργους

2. Να συμβάλουμε ώστε να διαμορφωθούν κατεπειγόντως στα Νοσοκομεία χώροι με θαλάμους αρνητικής πίεσης και θαλάμους απομόνωσης. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει στην Περιφέρειά μας ούτε ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης).

3. Να ζητήσουμε να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ και να επιταχθουν οι ιδιωτικές κλινικές και μονάδες υγείας που διαθέτουν .

Β) Με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, να ζητήσουμε από την κυβέρνηση την κατεπείγουσα πρόσληψη 2.000 επικουρικών γιατρών διότι δεν προβλέπονται στην προκήρυξη αλλά και πρόσθετες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ.

Γ) Να οριστεί Συντονιστής από την Περιφέρεια που θα έχει ως αρμοδιότητα την καθημερινή επαφή και συνεργασία με όλους τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται αμέσως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται.»

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ