Connect with us

Πολιτικά

Το όνομα Μακεδονία πάνω από πρόσωπα και καρέκλες

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

Προσκλητήριο προς πολιτικούς και πολίτες που ανήκουν στον πατριωτικό χώρο κήρυξε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε πως αν βουλευτές του ή στελέχη του επιχειρήσουν να ανταλλάξουν την υπουργική τους καρέκλα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε θα διαγραφούνΟ Πάνος Καμμένος εξήγησε πως αποχωρούν από την κυβέρνηση και όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ βουλευτές ή μη. Ο πρωθυπουργός άλλωστε δήλωσε πως θα κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ εάν και εφόσον του υποβληθούν. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε πως αν βουλευτές του ή στελέχη του επιχειρήσουν να ανταλλάξουν την υπουργική τους καρέκλα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε θα διαγραφούν.
Παράλληλα διευκρίνισε πως σέβεται εκείνους τους βουλευτές του κόμματός του οι οποίοι εντίμως ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Ζουράρι και στον Θανάση Παπαχριστόπουλο τους οποίους συμπεριλαμβάνει σε αυτήν την κατηγορία. Εξέφρασε ωστόσο αμφιβολίες όσον αφορά την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, αμφότερα κυβερνητικά στελέχη τα οποία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη δημόσια τη θέση τους. Πρόσθεσε ωστόσο πως για τα δύο αυτά στελέχη των ΑΝΕΛ δηλαδή Κουντουρά και Κόκκαλη, θα αναμένει την τελική τοποθέτησή τους.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε επίσης πως ούτε ο ίδιος, ούτε και οι βουλευτές Κώστας Κατσίκης και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα εξηγώντας πως η παροχή μιας τέτοιας ψήφου υποκρύπτει και παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο σημείο αυτό, ο Πάνος Καμμένος κήρυξε ανένδοτο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας πως θα την πολεμήσει αυτός και οι ΑΝΕΛ με κάθε θεσμικό μέσο που τους παρέχεται. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν και κατά πόσο θα συνταχθεί με την ΝΔ σε περίπτωση που κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης απάντησε ως εξής: «Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης με δημόσια τοποθέτησή του ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται και δεν θα δεχτεί ποτέ και κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες να συμπεριληφθεί ο όρος και το όνομα Μακεδονία σε λύση του ονοματολογικού ζητήματος με την ΠΓΔΜ και εάν ο Κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί δημοσίως επίσης πως θα καταργήσει τη συμφωνία με νόμο έστω και εάν αυτή έχει επικυρωθεί, τότε ναι, θα συμπαραταχθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής».
Ο κ. Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα και εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε πως από αυτήν τη στιγμή θα δρομολογήσει την πορεία του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προς την κοινωνία και τους πολίτεςΟ πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε πως από αυτήν τη στιγμή θα δρομολογήσει την πορεία του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προς την κοινωνία και τους πολίτες και εξήγησε πως είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία αρκεί αυτή να ανταποκρίνεται στους πατριωτικούς στόχους του κόμματός του καθώς και στις αρχές του.

«Κανείς δεν πρόκειται να εισέλθει στο Ιερό αλλά όλοι μπορούν να μπουν στην Εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν κινήσεις εντός της σημερινής Βουλής από ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να τον στηρίξουν ο Πάνος Καμμένος απάντησε καταφατικά αναφερόμενος σε εκείνους τους βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχουν και πολιτικοί εκτός Βουλής οι οποίοι έχουν εκφραστεί υπέρ της στήριξης των ΑΝΕΛ.

Εντύπωση προκάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όταν δημόσια παραδέχτηκε πως έσφαλε στην υπόθεση Χαϊκάλη. Ο Πάνος Καμμένος είπε πως τον αδίκησε και πως η αντιμετώπιση της υπόθεσης αυτής ήταν εσφαλμένη από τον ίδιο.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη Tύπου του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:
Δείτε τι απάντησε ο Πάνος Καμμένος στην ερώτηση του zougla.gr:
ΠΗΓΗ zougla.gr

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ