Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Θανάσης Βασιλόπουλος: Το εμβόλιο αποτελεί το εισιτήριο μας για την κανονικότητα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας κατά του Covid-19, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε:

«Το εμβόλιο είναι η ευχάριστη είδηση και η ελπίδα ότι σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Με αφορμή τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 που ξεκίνησαν στην πατρίδα μας, δηλώνω ότι ως Δήμος έχουμε θέσει στη διάθεση των αρμόδιων τοπικών δομών Υγείας τις όποιες δυνάμεις έχουμε, προκειμένου όπου μας ζητηθεί να βοηθήσουμε, να εξυπηρετήσουμε και σε γενικό πλαίσιο να συμβάλουμε στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θα κάνω το εμβόλιο. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε, για να ξεπεράσουμε ως κοινωνία την πανδημία και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

Το εμβόλιο αποτελεί το εισιτήριο μας για την κανονικότητα, είναι κάτι άλλωστε που οι ειδικοί τονίζουν και οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ήδη απ’ όσο γνωρίζω αντιδήμαρχοι αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκφράσει δημόσια την ίδια επιθυμία.

Να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι πρέπει ν’ ακούμε τους ειδικούς και μόνο. Οι επιστημονικές μελέτες και οι κλινικές δοκιμές αποδεικνύουν την ασφάλεια του εμβολίου, κάτι που -πλέον- πιστοποιείται και στην πράξη με εκατομμύρια εμβολιασμένους συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Το οφείλουμε όλοι, όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στα αγαπημένα μας πρόσωπα και απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ως Δήμαρχος καλώ τους πολίτες να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημιουργία υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την έκταση δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας αδέσποτων ζώων, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.

Στο εν λόγω χώρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς, που θα περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες ελαιόδενδρων, περιπατητικές διαδρομές και σημεία έκθεσης παλαιών ελαιοκομικών και γεωργικών μηχανημάτων. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικής σύνδεσης του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς με το Ανοιχτό Θέατρο μέσω πεζογέφυρας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ταΰγετο, κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, το απόγευμα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Νέδουσας και Αλαγονίας.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης, πριν οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις καταφέρουν να την ελέγξουν και τελικώς να κατασβήσουν. Το πυροσβεστικό έργο από την πρώτη στιγμή συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας διέθεσε προς την Π.Υ. μικρά πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ συμβολή στην επιχείρηση κατάσβεσης είχαν και εθελοντές.

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε επικοινωνία με τον Διοικητή των Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά και τον Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Θανάση Κατσαφάδο, ευχαρίστησε στο πρόσωπό τους όλους τους πυροσβέστες αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν (κατοίκους και εθελοντές) στο να περιοριστεί σε σύντομο χρόνο το πύρινο μέτωπο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έλεγχος τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχωράει η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της πόλης και θα επεκταθούν σε γειτονιές της Καλαμάτας και Κοινότητες του Δήμου, επιβάλλοντας όπου απαιτείται το σχετικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων, είναι υποχρεωτική για τα δεσποζόμενα ζώα, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία.

Τέλος σημειώνεται ότι οι εν λόγω έλεγχοι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης που είχε προηγηθεί, μεταξύ του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ