Connect with us
biostalis

Ειδησεις απο Καλαματα

Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προέβη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, με αφορμή τον απολογισμό – προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, είχα υποσχεθεί ότι ένα χρόνο μετά θα προχωρήσω σε απολογισμό της δράσης μας και παρουσίαση του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής. Αυτό πράττω. Με συνέπεια. Με πράξεις κι όχι με λόγια.

Ως νέα Δημοτική Αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρονιά αυτή δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες πρωτόγνωρες για την κοινωνία μας. Συνθήκες που απείλησαν και απειλούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους και Περιφέρειες.

Ότι θεωρούσαμε αυτονόητο, δεν υπάρχει πια.  Χρηματοδοτήσεις, λειτουργικά προγράμματα, σχεδιασμός και προγραμματισμός, αναθεωρήθηκαν κάτω από τις επιταγές μιας παγκόσμιας  υγειονομικής κρίσης, που εξελίσσεται σε κρίση οικονομική και κοινωνική.

Πρώτο μας μέλημα, να αντέξει ο Δήμος μας, σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο. Με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά τα καταφέραμε. Ο Δήμος Καλαμάτας,  άντεξε και αντέχει τους κραδασμούς της κρίσης.

Με τον πήχη να είναι ψηλά, συνεχίσαμε το έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και χτίσαμε πάνω σ’ αυτό για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για το Δήμο και τους δημότες μας.

Με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ρεαλιστικό σχεδιασμό προχωρούμε δυναμικά στη νέα εποχή. Με το δημότη πρωταγωνιστή, υλοποιούμε έργα και δράσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου.

Ένα χρόνο ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να ρίξουμε το βάρος στην καθημερινότητα όπως είχαμε υποσχεθεί. Σε γειτονιές και χωριά. Έγιναν πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Υλοποιώντας τον σχεδιασμό μας, θέσαμε τις βάσεις για τα έργα των επόμενων ετών, ωριμάσαμε μελέτες, εντάξαμε προς χρηματοδότηση έργα , προχωρούμε βήμα – βήμα, σταθερά και ρεαλιστικά το πλάνο μας για την Καλαμάτα του αύριο.

Μεγάλος στόχος μας να ανοίξουμε τους ορίζοντες της πόλης. Να μεγαλώσουμε την Καλαμάτα και να την κάνουμε πιο φιλική. Με την πολεοδόμηση των 440 στρεμμάτων στην ανατολική παραλία. Με την πολεοδόμηση της δυτικής παραλίας (περιοχή Κορδία). Με την παρέμβαση βόρεια με την ΟΧΕ Ταϋγέτου και νότια με το στρατηγικό σχεδιασμό για το παράκτιο μέτωπο. Κάναμε ήδη την αρχή.

Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τις βασικές υποδομές.

Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του μεγάλου έργου μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα.

Αντικαθιστούμε τα κεντρικά δίκτυα ύδρευσης στην πόλη. Κατασκευάζουμε νέες δεξαμενές, εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες.

Με συντονισμένες ενέργειες και συνεχές ενδιαφέρον, πετύχαμε την εκκίνηση των διαδικασιών για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει για τις επόμενες δεκαετίες το Δήμο μας.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, υιοθετούμε και εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες, ενσωματώνουμε καλές πρακτικές.

Προχωρούμε δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες μας, ενσωματώνοντας την τηλε-εργασία, τις τηλεδιασκέψεις και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στην καθημερινότητα του Δήμου.

Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών διαθέτοντας πόρους άνω των 4 εκατ. ευρώ στην πόλη και τα χωριά.

Επενδύουμε στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Με δράσεις εξωστρέφειας και με συνεργασίες κάνουμε το Δήμο μας προορισμό αλλά και τόπο επενδύσεων.

Εξασφαλίζουμε νέες χρηματοδοτήσεις, υλοποιώντας ως Δήμος μαζί με τα Νομικά πρόσωπα ένα επιχειρησιακό σχέδιο άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ενισχύουμε το μελετητικό μας οπλοστάσιο. Αναζητούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, διεκδικώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Πελοποννήσου, τα Τομεακά των Υπουργείων, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με ρεαλιστικό πρόγραμμα και εφαρμόσιμο σχέδιο εργαζόμαστε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα.

Στην πορεία αυτή απευθύναμε ειλικρινές κάλεσμα σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλες ανταποκρίθηκαν, άλλες όχι.

Εμείς συνεχίζουμε χτίζοντας συνεργασίες με την ίδια την κοινωνία. Με πράξεις ουσιαστικές. 

Ένα χρόνο αφότου μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, παρουσιάζουμε τον απολογισμό της δράσης μας. Γνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς που κινηθήκαμε πιο αργά απ’ όσο είχαμε προγραμματίσει. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συνολικός απολογισμός του πρώτου χρόνου της νέας Δημοτικής Αρχής, είναι, χωρίς αμφιβολία, ιδιαιτέρως θετικός. 

Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται.

Με τον δημότη πρωταγωνιστή».

 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην Η.Δ. τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Κουμπαράς Αλληλεγγύης για την μικρή Αναστασία από τον Ευκλή Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κουμπαράς Αλληλεγγύης για την μικρή Αναστασία από τον Ευκλή Καλαμάτας 13
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Η διοίκηση του συλλόγου, η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου και οι πεζοπόροι μας ενημερώνουν:
Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή» 14* Την μικρή Αναστασία την γνωρίσαμε το 2017, όπου μαζί με τους γονείς της συμμετείχαν στην ορειβατική ανάβαση στον Άγιο Γεώργιο της Αρτεμισίας. Την ημέρα εκείνη παρ΄ όλο τον βροχερό καιρό, η μικρή μας πεζοπόρος αντεπεξήλθε τέλεια και έφτασε κατενθουσιασμένη στην κορυφή !
* Ακολούθησαν κι άλλες εξορμήσεις όπως στο Μαίναλο, όπως στην πρόσφατη, το 2020, εξόρμηση στον Αρκαδικό ποταμό κ.ά.
* Όλοι εμείς οι πεζοπόροι και οι ορειβάτες του ”Ευκλή”, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, προκειμένου, να βοηθήσουμε, να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας της.
* Για τον σκοπό αυτό θα έχουμε στις εξορμήσεις μας ”ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” και θα φροντίσουμε, να μαζέψουμε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, ευχόμενοι τα καλύτερα για την Αναστασία μας.
Τον σφραγισμένο κουμπαρά μας, θα τον παραδώσουμε στους γονείς της μικρής μας φίλης Αναστασίας, Ηλία Τριανταφυλλάκη και Ξένια Πρεζεράκου στα γραφεία του συλλόγου μας.
__ Ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας κος Αντώνης Ρούσσος αναφέρει:
<< Η μικρή Αναστασία 7 ετών, μαθήτρια της Β΄  τάξης, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο στις Η.Π.Α.
Για την δύσκολη αυτή επέμβαση απαιτείται το ποσό των 700.000 ευρώ.
Η οικογένεια της μικρής, αλλά και εμείς οι δάσκαλοι του σχολείου, κάνουμε έκκληση για οικονομική βοήθεια. >>
Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή» 15


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Καλαμάτα έστειλε το δικό της μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Καλαμάτα έστειλε το δικό της μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» 16
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Έχοντας ως κεντρικό άξονα το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, εκδήλωση στο πλαίσιο της 14ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε 34 μεγάλες  πόλεις της Ελλάδας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», και η δράση της Καλαμάτας έγινε με τη συνεργασία του Δήμου.

Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή» 17Μέσω της δράσης, που πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας, οι διοργανωτές θέλησαν να περάσουν το μήνυμα – προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς όλους, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Θ. Βασιλόπουλος: «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, με τον δημότη πρωταγωνιστή» 18Στην Καλαμάτα η δράση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και με την υποστήριξη-συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Φάος», του Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κι άλλων φορέων.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο πάρκο τσέπης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ολοκληρώθηκε το πρώτο πάρκο τσέπης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 19
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Το πρώτο πάρκο τσέπης επί της Νέδοντος ολοκληρώθηκε και ήδη εκκίνησαν οι εργασίες για τη δεύτερη παρέμβαση σε άλλο σημείο της πόλης, επί της Ασκληπιού, έναντι του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Καλαμάτας φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο δίκτυο πάρκων τσέπης κι όχι με μεμονωμένες παρεμβάσεις.

Τα πάρκα τσέπης αποτελούν χώρους που έχουν στόχο να δώσουν ανάσα δροσιάς σε γειτονιές της πόλης και ταυτόχρονα ένα χρώμα σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε ανακοινώσει ότι ήδη έχουν καταγραφεί αρκετά σημεία σε διάφορες περιοχές της πόλης, προκειμένου να μετατραπούν σε πάρκα τσέπης – σημεία συνάντησης, έχοντας συγκεκριμένο χαρακτήρα και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πάρκα είναι ανοιχτοί χώροι, με πρόσβαση στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται  και στοχεύουν στην επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

1ο ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ (πάρκινγκ Νέδοντος)

Η υλοποίηση των έργων γίνεται από συνεργεία αυτεπιστασίας των Διευθύνσεων Τεχνικών & Γεωτεχνικών Υπηρεσιών υπό την επίβλεψη των Αντιδημάρχων Γ. Μπάκα και Δ. Μαστραγγελόπουλου, ενώ το σχεδιασμό του εγχειρήματος των πάρκων τσέπης στην πόλη μας έχει αναλάβει ο πολιτικός μηχανικός Β. Κουτραφούρης ,ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου.

νεδοντος

Το πρώτο πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε σε χώρο 370 τ.μ. περίπου.

Τοποθετήθηκαν σημεία και διάδρομοι κίνησης από ανοιχτόχρωμο δάπεδο. Υλοποιήθηκαν διαστάσεις τέτοιες που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρήση του πάρκου τσέπης από ΑΜΕΑ. Επιτεύχθηκε λειτουργική σύνδεση με τον ποδηλατόδρομο, ενώ τοποθετήθηκε αστικός εξοπλισμός (παγκάκια από φυσικό υλικό (ξυλεία), επιπρόσθετα φωτιστικά σώματα -led- μεσαίου ύψους για τον τοπικό φωτισμό του σημείου παρέμβασης, καλαθάκια απορριμμάτων).

Επίσης στο σημείο υπήρξε εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου και κατάλληλη φύτευση με χαμηλά και υψηλά δέντρα (κ.ά.), προκειμένου να εξασφαλιστεί η σκίαση και ο δροσισμός των χώρων με φυσικό τρόπο.

121828556 807265460057665 8624379756256188790 n

2ο ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ (Ασκληπιού)

Άμεσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οι εργασίες για τη δημιουργία του 2ου πάρκου τσέπης – σημείου συνάντησης, επί της οδού Ασκληπιού, έναντι του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

122069299 683174162307559 7334867775217847191 n


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ