Connect with us

Πολιτικά

Τέσσερις νέους υποψήφιους παρουσίασε ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Ανέβηκε

στις

τέσσερις νέους υποψήφιους παρουσίασε ο θανάσης πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού “αγωνιστική συνεργασία πελοποννήσου” 5
Κοινοποιησέ το

Τέσσερις νέους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στη Μεσσηνία, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά:

  • Σάντυ Γεωργουλέα (Πολιτικός μηχανικός)
  • Σίσυ Πλακονούρη (Εκπαιδευτικός)
  • Βάσω Σιψά (Εκπαιδευτικός)
  • Βασίλης Τσουλάκος (Εκπαιδευτικός)

τέσσερις νέους υποψήφιους παρουσίασε ο θανάσης πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού “αγωνιστική συνεργασία πελοποννήσου” 6

Θέλουμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ο οποίος με τη συνέντευξή του για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, τοποθετήθηκε και είπε: «να προχωρήσει γρήγορα το ΣΔΙΤ». Η συνέντευξη αυτή επιβεβαιώνει  ότι είναι  ορθό  το δίλημμα που θέτουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου: «ή με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου ή με τους διαχειριστές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Μας δικαιώνει διότι έχουμε τονίσει ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι εκφράζουν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την Πελοπόννησο με μικρές παραλλαγές σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια, με πρώτο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είχαμε καλέσει τους κ.κ. Δέδε και Νίκα να πάρουν θέση για τις παρανομίες του κ. Τατούλη, αλλά και να τοποθετηθούν επί της ουσίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Απάντηση δεν πήραμε από τους ίδιους, συνεπώς μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι πέρα από τη συμφωνία τους επί της ουσίας με το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων, ανέχονται και συμφωνούν και με τις παρανομίες τις οποίες έχουμε καταγγείλει.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου είχε τονίσει επίσης ότι πέρα από το ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε πολιτικά την απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ της ιδιωτικής εταιρείας, ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τις παρανομίες με όλους τους πρόσφορους τρόπους.

Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος, μαζί με τον ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο Θοδωρή Βασιλακόπουλο κατέθεσαν προσφυγές στην Επιτροπή του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, για να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις οποίες προχώρησαν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Διότι, πέραν των άλλων, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πάρθηκε είναι παράνομη, διότι ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 12 Μαρτίου, με την απαρτία που του προσέφεραν οι τρεις πρόθυμοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των κ.κ. Δέδε, Νίκα και Μανώλη, ενώ αποφάσισε και αυτό έχει καταγραφεί ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου, μετά από δύο ώρες ο Πρόεδρος του Π.Σ. έστειλε πρόσκληση για να γίνει η συνεδρίαση στις 13 Μαρτίου. Αυτό προφανώς είναι παράνομο, όπως τονίζεται και στις προσφυγές.

Καταγγέλλουμε σήμερα, για μια ακόμη φορά τον κ. Τατούλη και την Περιφερειακή Αρχή, για τις συνεχιζόμενες παρανομίες τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και τους κ.κ. Δέδε και Νίκα, οι οποίοι ανέχονται και συγκαλύπτουν αυτές τις παρανομίες, διότι όλοι τους συμφωνούν με το καταστροφικό ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επιπλέον καταγγέλλουμε ότι:

1) Η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει αναρτήσει τα πρακτικά της 12ης Μαρτίου ακόμη στην Διαύγεια και ρωτάμε, γιατί;

2) Επιδιώκουν δια της πλαγίας να ξεπεράσουν την παρανομία τους την επόμενη Τετάρτη, επικυρώνοντας νοθευμένα πρακτικά.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε με όλους τους πρόσφορους τρόπους και τις παρανομίες και το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό σχέδιο ΣΔΙΤ στο οποίο συμφωνούν, πέραν του κ. Τατούλη και η κυβέρνηση και ο εκλεκτός της κ. Δέδες, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση και ο εκλεκτός της κ. Νίκας, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και ο εκλεκτός τους κ. Μπουντρούκας.

Κυρίες και κύριοι,

Θα μου επιτρέψετε τέλος να αναφερθώ σε δύο σημαντικά θέματα της Μεσσηνίας και κυρίως της Τριφυλίας.

Το πρώτο είναι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, απ’ το οποίο, πέραν των ελλείψεων και της μη στελέχωσης, είχαμε και τις μετακινήσεις του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής μονάδας και τη συντονίστριας διευθύντριας της Νεφρολογικής μονάδας.

Καταγγέλλουμε ότι αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά είναι στα πλαίσια της υλοποίησης απ’ την κυβέρνηση, αλλά και από όλη τη μνημονιακή αντιπολίτευση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει στα πλαίσια υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών, να κλείσουν νοσηλευτικές μονάδες και από 140 που είναι σήμερα να μείνουν 95.

Καλούμε τους πολίτες της Τριφυλίας και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να αντιδράσουν έγκαιρα πριν είναι αργά και να απαιτήσουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Το δεύτερο σοβαρό γεγονός στο οποίο θέλουμε να τοποθετηθούμε είναι το θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την παραχώρηση των περιοχών του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού κόλπου για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διότι στο λεγόμενο οικόπεδο 10, που είναι ανάμεσα στις Στροφάδες και τις ακτές του Κυπαρισσιακού, θα γίνουν βαριές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής, αλλά και οικονομικά οι συνέπειες θα είναι αρνητικές, διότι μπαίνει σε κίνδυνο το τουριστικό, αγροτικό και αλιευτικό προϊόν της περιοχής.

Επιπλέον, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι εκτός λογικής από τη μια να έχει χαρακτηριστεί η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου Natura και από την άλλη να δίνεται άδεια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, αλλά και με δεδομένο ότι η περιοχή είναι άκρως σεισμογενής, οι κίνδυνοι ατυχήματος και συνεπώς οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής είναι πολύ μεγάλοι.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν, διότι ούτε η Περιφερειακή Αρχή ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί, αλλά ούτε και κάποιος από τους επίδοξους Περιφερειάρχες.

Πολίτες της Μεσσηνίας, σας καλούμε να ενισχύσετε με την ψήφο σας την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου.

Για να έχει αντίκρισμα η ψήφος σας και την επόμενη μέρα.

Για μια διαφορετική Πελοπόννησο, της διαφάνειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας.

τέσσερις νέους υποψήφιους παρουσίασε ο θανάσης πετράκος, επικεφαλής του συνδυασμού “αγωνιστική συνεργασία πελοποννήσου” 7

 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ