Connect with us

Πολιτικά

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα 1

Λαμβάνει μέτρα η Ελληνική πλευρά, καθώς η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει πάντα σαν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξτρα τείχος προστασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με την εγκατάσταση δεκάδων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων που όμως θα χρησιμοποιηθούν από τον Στρατό Ξηράς ως αντιαβακικά – αντιαποβατικά, «χτίζουν» τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η τουρκική προκλητικότητα δεν λέει να κοπάσει.

Ο προφανής στόχος της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» είναι με αυτή την κίνηση, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων αντιαεροπορικών, να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την άμυνα και τη δύναμη πυρός των νησιών σε ένα ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Τα αντιαεροπορικά όπλα (Rheinmetall) – τα οποία παραχωρήθηκαν στον Στρατό Ξηράς από την Πολεμική Αεροπορία – αναπτύχθηκαν μέσα στο 2018 στα περισσότερα από τα νησιά που έχουν απέναντί τους την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ).

Από την Αεροπορία διατέθηκαν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) 100 πυροβόλα και το μεγαλύτερο μέρος τους έχουν λάβει θέση στα νησιά, από τον Βορρά έως τον Νότο του Αιγαίου, ενώ ένα μικρό ποσοστό κρατήθηκε ως «back up» για ανταλλακτικά. Η εντολή που δόθηκε από τους επιτελείς του ΓΕΣ, ήταν να μην υπάρχει καμία χρονοτριβή και τα αντιεροπορικά πυροβόλα να τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Με ταχύτατες διαδικασίες δηλαδή αξιολογήθηκε και ελέγχθηκε το υλικό που δόθηκε από την Αεροπορία στον Στρατό Ξηράς αλλά και η μεταφορά και εγκατάστασή τους στα νησιά, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ και ο Χαραλαμπάκης Μάνος.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η παραπάνω απόφαση του ΓΕΣ συνδέεται, όπως προεξοφλείται, με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Η Αγκυρα τόσο τη χρονιά που πέρασε όσο και τις πρώτες μέρες του 2019 επιμένει στις παραβιάσεις και στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο οι χειριστές των συγκεκριμένων όπλων δεν ξεκίνησαν απλώς την εκπαίδευση πάνω στα όπλα που θα ενισχύσουν περαιτέρω τα νησιά της παραμεθορίου από την τουρκική απειλή αλλά έχουν ήδη πραγματοποιήσει και βολές.

Η διαταγή που δόθηκε ήταν «άπαντες, παντού, τα πάντα». Δηλαδή όλοι οι εθνοφύλακες που θα χειριστούν τα πυροβόλα να εκπαιδευτούν και να κάνουν βολές άμεσα και μάλιστα ακριβώς στις θέσεις που θα κληθούν να πολεμήσουν.

Μάλιστα όπως σας αποκάλυψε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αποβατικές ασκήσεις με την δράση ειδικών δυνάμεων διεξάγει στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με την ευρεία χρήση Φρεγατών , Κορβετών, και αποβατικών πλοίων και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων με την επωνυμία «Nurullah Çakır». Το σημαντικό στην όλη διαδικασία από πλευράς τουρκικών δυνάμεων είναι η ισχυρή παρουσία μονάδων πεζοναυτών , και ομάδων SAT / SAS, με την χρήση ελικοπτέρων σε μια πρόβα τζενεράλε στο Αιγαίο.

Αυτό που προβληματίζει όμως ιδιαίτερα τους Έλληνες επιτελείς είναι η συνεχής παρουσία σε «ασκήσεις» Τούρκων πεζοναυτών μαζί με ομάδες κομάντος SAT-SAS.

Θέλουν τις ειδικές δυνάμεις τους «ζεστές» εκεί στην Άγκυρα και τις κρατούν ετοιμοπόλεμες μιας και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις τους θέλουν να υπερασπιστούν την «γαλάζια πατρίδα» , η έκταση της οποίας αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές χώρες της περιοχής.

Σχεδόν όλα τα σενάρια αυτών των ασκήσεων προβλέπουν καταστάσεις δράσης λόγω «καταπιεζόμενου πληθυσμού» και για αυτό η Τουρκία ενεργοποιεί την δύναμη ταχείας επέμβασης και πραγματοποιεί απόβαση αφού έχει κυκλώσει .

Αυτό το σενάριο εφαρμόζεται κατά κόρον στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση EFES με κύκλωση του «γαλάζιου νησιού» από ισχυρές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Το σενάριο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία με μία απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό νησί ή βραχονησίδα – υπάρχει εξάλλου το προηγούμενο των Ιμίων – είναι ένα από αυτά που ανέκαθεν μελετούν οι επιτελείς του «Πενταγώνου».

Σε όλες τις μεγάλες ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχουν πάντα αποβατικά σενάρια, ενώ συστηματικά και οι τρεις Κλάδοι (Στρατός Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό) επεξεργάζονται και ανανεώνουν τα σχέδια αποτροπής μιας τέτοιας πιθανότητας. Υπό αυτά τα δεδομένα το ΓΕΣ έκρινε ότι είναι απαραίτητο τα αντιαεροπορικά με ρόλο αντιαποβατικών να είναι άμεσα ετοιμοπόλεμα.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο Rheinmetall MK 20-MOD.RH με το οποίο ενισχύθηκαν τα ΤΕΘ των νησιών είναι όπλο γερμανικής κατασκευής. Η ταχυβολία του και η ακρίβεια βολής επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και την αντιμετώπιση επίγειων στόχων.

Γι’ αυτό άλλωστε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ως αντιαποβατικό και να τεθεί στη διάθεση του Στρατού Ξηράς για την άμυνα των νησιών μας. Το δραστικό βεληνεκές για εναέριους στόχους ανέρχεται στα 1,2 χλμ. μέτρα ενώ για επίγειους στόχους ανέρχεται στα 2,5 χλμ. Διαθέτει μάλιστα πολύ σύγχρονα όργανα σκόπευσης. Εχει υπολογιστή ο οποίος τροφοδοτείται, κατά προσέγγιση, με τα στοιχεία του στόχου (απόσταση – ταχύτητα) από τον χειριστή του όπλου.

Η ΡΙΤΣΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Tην ίδια στιγμή, το ΠΝ θωρακίζει και το Κατελόριζο, καθώς οι παρουσίες πολεμικών πλοίων στη περιοχή είναι διαρκείς. Ο AegeanHawk, όπου βρίσκεται παντού, ανέβασε στο λογαριασμό ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και βίντεο:

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα - Εικόνα 3

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα - Εικόνα 4

«Τείχος» προστασίας στα νησιά του Αιγαίου: Θωρακίζονται με δεκάδες αντιαεροπορικά πυροβόλα - Εικόνα 5

#Hellenic Navy P71 HS Ritsos deployment in #Kastellorizo island https://t.co/lOj8CRMfrm

— AegeanHawk (@AegeanHawk) January 14, 2019

pentapostagma

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 4

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης για την Αγία Σοφία και τον Ερντογάν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης

Μίλτος Χρυσομάλλης για την Αγία Σοφία

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μασκαρεμένη πίσω από την απόφαση της «ανεξάρτητης» τουρκικής δικαιοσύνης, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, μετά από 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου, προσβάλλει κατάφορα τον Ελληνισμό αλλά και ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό.

Με αφορμή την προσβλητική αυτή εξέλιξη ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Σήμερα προσβάλλεται ξανά η ιστορία μας, η ορθόδοξη πίστη μας και η παράδοσή μας.

Σήμερα ματώνει η Ορθοδοξία, ματώνει μαζί της και ο Ελληνισμός.

Αυτή τη φορά η τουρκική ιταμότητα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Τρέμουν την ψυχή μας! Τρέμουν την Ελλάδα,!  

Ως εδώ! Η μνήμη του λαού μας καίει άκαυτη βάτος!»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ