Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Πέτρος Τατούλης – Αργολίδα

Η δυναμική καθαρής νίκης από την πρώτη Κυριακή στις περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου αποτυπώθηκε στη μεγαλειώδη προεκλογική ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Tatoulis-Argolida_01

Σε ένα κατάμεστο χώρο εντός και εκτός της αίθουσας του Pantazis Royal στη Δαλαμανάρα, διάχυτος ήταν ο ενθουσιασμός των πολιτών της Αργολίδας που συνέρευσαν να «αγκαλιάσουν» τον Περιφερειάρχη, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησης του ανακοίνωσε την ένταξη του Μουσείου του Άργους στο ΕΣΠΑ με 5 εκατομμύρια ευρώ, την δημοπράτηση της μαρίνας του Ναυπλίου ύψους 40 εκατ, ενώ ανακοίνωσε ότι δημοπρατήθηκαν ήδη τα δευτερεύοντα δίκτυα του Αναβάλου προς Φίχτια και Μοναστηράκι και ολοκληρώθηκε η μελέτη προς Μπόρσα και Μαλαντρένι  . “Σε δύσκολους καιρούς τα έργα στον Ανάβαλο ποτέ δεν σταμάτησαν. Εκσυγχρονίσαμε τα αντλιοστάσια, και παραδίδουμε συνεχώς μεγάλα κομμάτια δικτύων. Αυτό το έργο θα τελειώσει για εμάς, μόνο όταν αρδευτεί και η τελευταία σπιθαμή παραγωγικής γης”, ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούληςο οποίος προανήγγειλε την ένταξη της ανάπλασης τμημάτων της περιοχής Ψαρομαχαλά και της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο, συνολικού προυπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. 

“Δεν έχω έρθει ποτέ σαν άλλους με άδεια λόγια κι υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο. Για εμάς μιλάει καθημερινά το έργο μας”, τόνισε ο περιφερειάρχης καταχειροκροτούμενος από τους Αργολιδείς συμπατριώτες του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου, ο χάρτης της Πελοποννήσου θα έχει τα χρώματα του δικού σας χαμόγελου. Των δικών σας παιδιών. Των δικών σας γονιών. Ελάτε όλοι μαζί για μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή της συμμετοχής. Μια γιορτή της αλληλεγγύης. Μια γιορτή της Δημοκρατίας. Μαζί αποφασίζουμε για το μέλλον μας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον της Αργολίδας. Για να γίνει η μάχη γιορτή. Και ο αγώνας νίκη. Ελάτε να ζήσουμε μαζί τη νίκη για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο. Με την Αργολίδα στην πρώτη γραμμή. Στις 26 Μαΐου. Την πρώτη Κυριακή» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους Αργολιδείς και σημείωσε «το δικό μας κόμμα, ο δικός μας πολιτικός χώρος είναι η Πελοπόννησος. Και σε αυτό το κόμμα το χρίσμα τα δίνετε αποκλειστικά μόνο εσείς οι πολίτες».

«Σας γνωρίζω όλους σχεδόν με το μικρό σας όνομα. Γνωρίζω τον τόπο μας σπιθαμή προς σπιθαμή. Μαζί τον περπατάμε καθημερινά» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι Πελοποννήσιοι πολίτες έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους οριστικά στα ψεύτικα διλήμματα. «Η Πελοπόννησος συνεχίζει μπροστά, δεν γυρίζει στο παρελθόν. Η Πελοπόννησος δεν είναι κομματικό λάφυρο, ούτε πεδίο αντιπαράθεσης των ιδιοτελών συμφερόντων των λίγων. Η Νέα Πελοπόννησος στέλνει το μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι η αλλαγή έχει ήδη συμβεί. Ότι ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι έτοιμο να βγάλει τη χώρα από τα συντριπτικά της πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα» ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στην Αργολίδα οι επενδύσεις της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, ξεπερνούν τα 240 εκατομμύρια ευρώτόσο στα μεγάλα, όσο και στα μικρότερα έργα, «τα έργα της δύσκολης καθημερινότητας. Σχολεία στον Ίναχο, στο Κουτσοπόδι, στο Ανύφι, το Μουσικό

Σχολείο του Άργους, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Αργος και το καινούριο κτίριο παροχής συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια στο Ναύπλιο. Η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου του Άργους , η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τόσο στο νοσοκομείο του Άργους όσο και του Ναυπλίου, το κέντρο Υγείας του Λυγουριού, είναι ορισμένα από τα έργα που “τρέξαμε” , ενώ χρηματοδοτούμε το σύνολο των δομών για τους κοινωνικά αποκλεισμένους και αδύναμους συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στα έργα των οδικών αξόνων της Αργολίδας. «Ο οδικός άξονας που οδηγεί από το Ναύπλιο στην Επίδαυρο άλλαξε οριστικά όψη. Μειώθηκε ο χρόνος της μετακίνησης. Αυξήθηκε η ασφάλεια. Τα μεγαλύτερα τμήματα του ολοκληρώθηκαν και για τα υπόλοιπα υπάρχει μελετητική ωριμότητα, προχωρούν οι απαλλοτριώσεις και εισέρχονται σε διαδικασία υλοποίησης. για να τραβήξει τον τόπο μπροστά. Ο άξονας Λευκάκια- Δρέπανο, ο ισόπεδος κόμβος του Άργους στην συμβολή     της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Άργους με την επαρχιακή οδό προς Καρυά, ο κόμβος στην συμβολή της περιφερειακής οδού Άργους με την επαρχιακή οδό Νέας Κίου, η βελτίωση της Εθνικής Οδού Αργους – Ναυπλίου έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί ήδη στους πολίτες. Οι παρεμβάσεις μας σε όλην έκταση του οδικού δικτύου είναι σε εξέλιξη: από την Πουλακίδα έως τα Εκκλησιαστικά, από τους Μύλους  στον Αχλαδόκαμπο, από την είσοδο της Παλαιάς Επιδαύρου ως το Μικρό Θέατρο, από το Λυγουριό ως την Τραχειά, στην γέφυρα της Άκοβας, από την Κρύα Βρύση στο Ελληνικό, από τα Φίχτια στο Άργος, το τμήμα Μαλανδρένι- Στέρνα, στην είσοδο του Λάλουκα, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αργολίδας γίνονται μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις».

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σημαντική πρόκληση. Με χρηματοδότηση που εμείς εξασφαλίσαμε, ολοκληρώνεται πια η μελέτη της παράκαμψης του Άργους, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που προβλέπει την σύνδεση με τον κάθετο δρόμο που φεύγει από τον κόμβο της Στέρνας στου Μαλαχιά , καθώς και με τον δρόμο που ξεκινάει από τις Μυκήνες και φτάνει στην Τίρυνθα. Ένα έργο που θα αγγίξει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει ριζικά τον μεταφορικό και τουριστικό χάρτη της περιοχής» ανακοίνωσε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης.

Στον τομέα του πολιτισμού ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια. «Στο κάστρο Λάρισας στο Άργος και στην Ακροναυπλία. Στις ακροπόλεις της Αρχαίας Ασίνης, της Τίρυνθας και των Μυκηνών. Στο Βυζαντινό Μουσείο, στο σπήλαιο Φράγχθι, στην ιερά Μονή Αρίας Ναυπλίου και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη. Αλλά και εκκλησιές. Όπου χρειαστεί  και όπου δεν επαρκούν οι ίδιοι πόροι για αναστηλωτικές εργασίες. Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δαλαμανάρας. Ο Αγιος Νικόλαος στο Ναύπλιο. Ο τρούλος του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι. Της Τιμίας Ζώνης στην Νέα Τίρυνθα. Ο Άγιος Δημήτρης στον Ίναχο, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Κουτσοπόδι. Η Παναγιά στο Μαλαντρένι».

Σημείωσε δε, ότι είναι κάποιοι που αυτά τα θεωρούν ανούσια. «Μας λένε δήθεν ότι αυτά δεν είναι η δουλειά μας. Είναι και κάποιοι άλλοι που δεν θέλουν να κάνουμε γήπεδα. Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αθλητικές διοργανώσεις. Ισχυρίζονται ότι είναι δουλειά αλλουνού…Ε, ούτε κι αυτό το δεχόμαστε. Με εκσυγχρονισμένες τις αθλητικές της εγκαταστάσεις, με επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, με ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και έχουν γνώσεις επιχειρηματικότητας, η Αργολίδα θα μπει στο χάρτη ως πρωταγωνίστρια των σημαντικών διεθνών γεγονότων».

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

«Απέναντι σε αυτούς που δεν μιλούν για την Πελοπόννησο, που δεν ξέρουν να μιλήσουν για αυτή, που δεν έχουν πει ούτε μια κουβέντα για το αύριο, για την προοπτική της, που σήμερα το παίζουν κομματάρχες και απλά ξεχρεώνουν παλιές ακάλυπτες επιταγές, τους επιστρέφουμε το φόβο. Ελεύθεροι από δεσμεύσεις, ανεξάρτητοι από εξαρτήσεις, με όλων τις ανεξάντλητες δυνάμεις δουλεύουμε για να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο. Να συνεχίσουμεμπροστά και να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι έχουμε αλλάξει. Ότι από την Πελοπόννησο αλλάζει η χώρα, όπως πάντα εδώ και αιώνες».


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 10
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος 12


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος 14Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος 15

Τατούλη «ψήφισε» η Αργολίδα με μεγάλη συγκέντρωση στο Αργος 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ