Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι -Το κόλπο με το ποτήρι νερού

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Το πιο παραδοσιακό γλύκισμα με βάση το μέλι, οι λουκουμάδες, σε μια συνταγή που θα σας οδηγήσει με επιτυχία στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για όσους έχουν μεγαλώσει στην επαρχία ή είχαν την τύχη να διαμένουν σε μια περιοχή που διοργανώνει κλασικά πανηγύρια, οι πάγκοι με τους λουκουμάδες ήταν must. Τεράστια καζάνια με λάδι και σιρόπι μελιού πάντα οδηγούν τους επισκέπτες…

Έχουμε δείξει παλαιότερα και μια πιο απλή συνταγή, με δύο μόλις υλικά, για γρήγορο αποτέλεσμα. Αυτή όμως είναι η κατ’ εξοχήν παραδοσιακή για λουκουμάδες.

Τα μυστικά της συνταγής

Η συνταγή για τους λουκουμάδες έχει μια μικρή διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα γλυκά που γνωρίζουμε, γιατί γίνεται με μαγιά.

Είναι η μαγιά που θα τους κάνει αφράτους και πεντανόστιμους. Προσέξτε μόνο το νερό στη ζύμη να είναι χλιαρό, αλλά όχι καυτό, για να μην απενεργοποιήσει τη μαγιά.

Το δεύτερο και κρίσιμο ζήτημα είναι το σιρόπι. Καλό είναι να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων, να είναι κρύο όταν τηγανίζετε τους λουκουμάδες. Φροντίστε να έχετε την κατσαρόλα με το σιρόπι δίπλα στο τηγάνισμα για να ρίχνετε τους λουκουμάδες απευθείας στο σιρόπι.

Τέλος, εκτός από το σιρόπι, που είναι σημαντικό να βασίζεται στο μέλι, μπορείτε να πασπαλίσετε τους λουκουμάδες με κανέλα και σπασμένα καρύδια. Η επιλογή βέβαια εδώ είναι δική σας και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Βίντεο: Πώς θα «κόψετε» λουκουμάδες χωρίς εργαλεία
Υπάρχουν εκεί έξω εργαλεία που «κόβουν» λουκουμάδες σε μπαλάκια ή ακόμη και με τρύπα μέσα στο λάδι. Αν όμως δεν διαθέτετε κάτι τέτοιο, δείτε στο βίντεο το μυστικό με το ποτήρι νερό που θα σας δώσει τέλειους στρογγυλούς λουκουμάδες. Δείτε από το 1:55 και μετά…

Πηγή: iefimerida.gr

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ