Connect with us

Μεσσηνία

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Ανέβηκε

στις

συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη μεσσηνίας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε από 7-10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση αυτή που διεξάγεται κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί στα πλαίσια μιας ευκαιρίας ανταλλαγής πρακτικών και τεχνογνωσίας στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε μια σειρά εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και την συγκέντρωση ιδεών που μπορεί να ενισχύουν τις αστικές στρατηγικές κατά την πολιτική συνοχής 2021-2027. Με τη συμμετοχή του εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς φορείς, στοχεύοντας τόσο στη μεταφορά πολύτιμης γνώσης όσο και την προσωπική γνωριμία και δικτύωση.

άννα – μισέλ ασημακοπούλου

Στο περιθώριο της διοργάνωσης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας, κατόπιν πρόσκλησης, με την Ευρωβουλευτή κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, και παρακολούθησε τις εισηγήσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας σε προγράμματα χρηματοδότησης  απευθείας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνάντηση παρέστησαν οι ευρωβουλευτές κ.κ. Μειμαράκης Ευάγγελος, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ, Κυμπουρόπουλος Στέλιος και Κύρτσος Γεώργιος.

μειμαράκης ευάγγελος - στάθης αναστασόπουλος

μειμαράκης ευάγγελος – στάθης αναστασόπουλος

Συνάντηση με τους Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνο & κ. Στρατάκο Γεώργιο

συνάντηση με γ.γ. κ. μπαγινέτα

συνάντηση με γ.γ. κ. μπαγινέτα

Με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνο, συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης για το θέμα της ολοκλήρωσης του φιλιατρινού φράγματος. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Δ/ντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος. Ο Γεν. Γραμματέας ενημέρωσε ότι το υπουργείο αναμένει την έκθεση της ανεξάρτητης αρχής φραγμάτων, που πρόσφατα επισκέφθηκε το έργο, για την πλήρωση του φράγματος. Φυσικά πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των υπολειπόμενων  κτημάτων, τα οποία θα καλυφθούν με νερό όταν πληρωθεί πλήρως το φράγμα.

Σχετικά με την κατασκευή των δικτύων άρδευσης, ενημερωθήκαμε ότι αυτά είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου.  Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να δοθεί στην υπηρεσία Τεχνικών έργων της ΠΕ Μεσσηνίας ένα αντίγραφο της μελέτης των δικτύων ώστε να παρακολουθούμε τα επόμενα βήματα και να παρεμβαίνουμε για την επίσπευση κατασκευής του έργου.

Συζητήθηκαν επίσης δύο δημοφιλή και πολύ σημαντικά προγράμματα υποστήριξης των αγροτών, αυτά των νέων γεωργών και τα σχέδια βελτίωσης, για τα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το Γεν. Γραμματέα να ενισχυθούν οικονομικά.  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Υπουργείο έχει στον προγραμματισμό του την αύξηση των αντίστοιχων κονδυλίων, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα των αγροτών μας.

συναντηση με γ.γ. κ. στρατακο

συναντηση με γ.γ. κ. στρατακο

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο Υπουργείο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Στρατάκο Γεώργιο και συζήτησαν για θέματα αγροτικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα για το θέμα της δακοκτονίας ζητήθηκε από το Γεν. Γραμματέα ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Περαιτέρω ζητήθηκε στην επόμενη κατανομή των πιστώσεων του προγράμματος δακοκτονίας να ενισχυθεί η Μεσσηνία αλλά και ολόκληρη η Περιφέρεια οικονομικά για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ενός επιτυχημένου προγράμματος δακοκτονίας. Συζητήθηκαν επίσης και οι τίτλοι άλλων ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας και για τα οποία θα ακολουθήσει προετοιμασία και νέα συνάντηση.

Σύσκεψη για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή  στην αίθουσα συσκέψεων «Παναγιώτης Φωτέας» συνάντηση εργασίας, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη φετινή Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της 120 ΠΕΑ, του Δήμου Καλαμάτας, της Αστυνομικής Δνσης Μεσσηνίας, της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπαίδευσης, της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, του Χορευτικού Ομίλου «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας, των Εθελοντών του Περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ  Καλαμάτας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας, του Συλλόγου Κρητών «ο ΨΕΙΛΟΡΕΙΤΗΣ» και του Τμήματος τοπικής εφορίας οδηγών και προσκόπων. Αφού καλωσόρισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης όλους τους παρευρισκόμενους, έγινε διαλογική συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση της εθνικής επετείου με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη μεσσηνίας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων 4

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ